Oczewiście, jak zamawiasz, możesz tą opcję uwzględnić. Możliwe grawerowanie dowolnej grafiki lub napisów, logo, i t.p. Po prostu załączasz do zamówienia plik z opisem. Nawet hartują dokładnie do takiej twardości, jaką wskażesz. I co przyjemnie, koszty i terminy fabrycznej kastomizacji są do przełknięcia.Te daw na dole to dla leworecznych sa, czy zdjecie odwrocone?
rosyjskie noże Kizylar
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przez nas (jesli w ogole jest). Jakies sklepy netowe?
Bo niektore zachodnie sklepy netowe sprzedaja te zabawki, ale licza sobie jak za kawior
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spróbój napisać na adres kontaktowy, są bardzo elastyczni - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Ew. jest przedstawicielstwo w Czechach: fax +420 222212009 , GSM: +420 603225466 e-mail: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Eugene, to jeszcze powiedz jaka jest mozliwosc kupienia tych rosyjskich zabawek
przez nas (jesli w ogole jest). Jakies sklepy netowe?
Bo niektore zachodnie sklepy netowe sprzedaja te zabawki, ale licza sobie jak za kawior
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
a zeby nie bylo offtopa, to nasi wschodni bracia prezentuja poziom jak sto dwa w rekodziele. jakis czas temu jak ojciec budowal kusze to trafil na jakas rosyjska strone gdzie produkuja kusze i mi pokazal rzezbione kolby.
koparka na ziemi i mokro w gaciach...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie naodwrót - Południowy Krzyż. Dawałem linka na skan starych katalogów. Ostatnio produkcję mieli nie wielką, nie wiem z czym to się wiąże. Produkcyjne noże akuratnie zrobione, są z odpowiednika 440C.Kiedyś w Survivalu Sergiusz Mitin prezentowal rosyjski nożyk firmy Juznyj Krest (Gwiazda Północy, czy jakoś tak) Nożyk w stylu skandynawskim, a moze i rodzimym bo ponoć tradycyjne noże rosyjskie rejonów północnych i skandynawskie mają jakiś wspólny rodowód Nożyk zarąbiasty Nie mam fotek, ale polecam poszukać, warto
Są jeszcze autorskie z rewelacyjnych kompozytów, kolekcyjne.
Ceny konkurencyjne.
Napisano Ponad rok temu
Niemniej jednak podoba mi się ten nożyk nadwyraz ( no tak Krest to krzyż, a Jużnyj to południowy )...................................................... ale nożyk taki chciałbym mieć
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Czy ktoś ściągał do Kraju, tego nie wiem. Pytaj w Survivalu.
Napisano Ponad rok temu
Genady Prokopenkow. "Jeż" - prosty nóż, ale świetnie leży w ręcy. Robiony z parabułatu (stal narzędziowa szybkotnąca bardzo długo i chytrze kuta i kalona.)
Leonid Archangielski - Hunter w staroruskim stylu. Jest w nim moc.
Nóż Inny
Maria Archangielska. Damask
Igor Pampuha - niepozorny majstersztyk - w środku bułat 64 HRC, obłożony damaskiem nierdzewnym. Niewielka finka z bułatu, roboty tego mistrza, to mój polowy EDC.
Wiktor Kuznecow - bułat nierdzewny
Ilya Kulikow - bułat UHC
Władimir Petryk - bułat nierdzewny
Wszystkie bułaty tną szkło jak papier. Jakbym zbierał kolekcję, od tego bym zaczął.
Napisano Ponad rok temu
[...]
Wszystkie bułaty tną szkło jak papier.
Noze piekne, ale z tym cieciem szkla bulatami bym nie przesadzal - co najwyzej rysuja. Intryguje mnie jednak, skad oni biora te bulaty - sami je robia, czy jest jakis duzy producent tej stali, u ktorego sie zaopatruja w np. plaskowniki albo klingi?
C.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie no, załamka... Dajcie jeszcze jakieś stronki o nożach czeskich, węgierskich, rumuńskich, bułgarskich, mołdawskich, serbskich itp. i przekonamy się w końcu jak marnie Polska wypada w tej dziedzinie... :?
Nie ma co się dziwić, jeżeli polski knifemaking wygląda jak wygląda, czyli nie jest promowany, a ręcznie robione noże trzeba sprzedawać za grosze, bo przeciętny Kowalski woli coś z półki, mimo iż czasami w tej samej cenie, lepsze i ładniejsze.
Może właśnie idzie okres, że trzeba wyjść z ukrycia i zacząć promować polskie wyroby? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Rysują szkło bardzo pewnie i głęboko, bez szkody dla siebie. Wszyscy wspomniani w poście mistrzowie bułaty robią sami w wielu gatunkach.Noze piekne, ale z tym cieciem szkla bulatami bym nie przesadzal - co najwyzej rysuja. Intryguje mnie jednak, skad oni biora te bulaty - sami je robia, czy jest jakis duzy producent tej stali, u ktorego sie zaopatruja w np. plaskowniki albo klingi?
Napisano Ponad rok temu
Z Bułgarów polecam noże Nikołaja Spasowa [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Nie no, załamka... Dajcie jeszcze jakieś stronki o nożach czeskich, węgierskich, rumuńskich, bułgarskich, mołdawskich, serbskich itp. i przekonamy się w końcu jak marnie Polska wypada w tej dziedzinie... :?
Napisano Ponad rok temu
Z Bułgarów polecam noże Nikołaja Spasowa [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nie no, załamka powtórna :? Te są typowo rzekłbym, hm... w bizantyjskim stylu? Ale fajne są.
Eugene - pytanko. Skąd wiesz tyle o nożach "egzotycznych" na naszym rynku? Jakieś specjalne zainteresowania? Pozdro. Ż.W.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Spacer tym razem "taktyczny" ;) (1.9MB)
- Ponad rok temu
-
HideAway... dwie zabawki :)
- Ponad rok temu
-
Urlop się skończył (busse & kdx)
- Ponad rok temu