MT vs. KK
Napisano Ponad rok temu
czy ktos ma jakies informacje na temat konfrontacji tych sztuk walk???? (muay thai vs. kyokushin karate)
Napisano Ponad rok temu
OSU !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a czemu to pisze?
dzisiaj, miesiąc temu. Rok?Masutatsu Oyama był wielkim człowiekiem, wojownikiem... itd. Walczył nie tylko z ludzmi ale równiez ze zwierzetami... O tym wszyscy juz wiedzą, mi natomiast zalezy na jakichś FAKTACH dnia dzisiejszego.
Napisano Ponad rok temu
Masutatsu Oyama był wielkim człowiekiem, wojownikiem... itd. Walczył nie tylko z ludzmi ale równiez ze zwierzetami... O tym wszyscy juz wiedzą, mi natomiast zalezy na jakichś FAKTACH dnia dzisiejszego.
Ach te mity ...
Napisano Ponad rok temu
sam wszystkich???? upsss to jest jeszcze lepszy niżo nim mówiąTak mozna by przytoczyc w tym miejscu fakt (a może i nie fakt) że Oyama pokonal thaibokserow w Tajlandi.
OSU !!!
Napisano Ponad rok temu
Pokonał jakiś tam thaibokserow jako pierwszy karateka w histori
Napisano Ponad rok temu
i wybrać co trenować, hm.
Napisano Ponad rok temu
Więc nie wierzcie gdy ktoś wam mówi, że MT nigdy nie zostało pokonane w ringu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Andy Hug, Yoshiji Soeno, tadashi Nakamura - walczyli i wygrywali z zawodnikami Muay Thai.
Więc nie wierzcie gdy ktoś wam mówi, że MT nigdy nie zostało pokonane w ringu :wink:
Nikt przy zdrowych zmysłach by tak nie stwierdził, jednak faktem jest ze Tajowie, gdy toczyli walki na zasadach umożliwiających im prowadzenie walki z wykorzystaniem wszystkich elementów muaythai - zwłaszcza łokci (!!) - ścierali wiekszośc swych rywali na proch. O ile mnie pamięc nie myli to ;
1. W latach 60 Kurosaki mistrz Kyokuschinkay Karate przegrał walkę z Tajem w 1 rundzie
2. W 1972l lub 74 walczyły z nimi na Lumpini reprezentacje Karateków z Japonii, Poł. Korei,USA, Cholandii - akurat z tej konfrontacji widziałem bardzo duzo czarnobiałych jeszcze fotek - na zobrazowanie przytaczę stwierdzenie autora " They were completely annihilate". Po tym zwyciestwie Muay Thai z wielka pompą ruszyło na podbój USA.
Generalnie w pierwszej połowie lat 80tych Tajowie stoczyli 55 meczy międzypanstwowych spośród których wygrali 51 w tym 37 przez KO.
W 72 wygrali tez z Japońskimi Kickbokserami wszystkie z 6 stoczonych z nimi walk (5 KO)
W 78 wybrała sie do nich ponownie ekipa cholenderska, niestety nie wiem jaki styl reprezentowała. Z 5 zawodników zaden nie dotrwał do 2 rundy.
Warto wspomnieć ze od walki z Thaiami na ich zasadach stronił sam BENY URQIDEZ ! Walczył z nimi bodajże 2 razy, obie walki zakonczone kontrowersyjnymi werdyktami i w obu przypadkach nie byli to mistrzowie Lumpini.
Tajowie nie sa niepokonani, bez przesady na to nikt nie ma patentu:) Jednak warto zwrócić uwage na powalającą skuteczność ich boksu zwłąszcza w kontexcie gdy po dzis dzień zawodnicy wywodzącu sie z Muay Tahi walcza w formułach zabraniajacych wielu ich morderczych technik i radzą sa bardzo dobrze - Paramouk czy Koklai , o Europejskich championach wiodących prym w K1 nie wspomne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. W latach 60 Kurosaki mistrz Kyokuschinkay Karate przegrał walkę z Tajem w 1 rundzie
Wspomnij jeszcze o tym, ze Kurosaki jadąc tam nie był przygotowany do walki w ogole - był tak jako trener i opiekun Nakamury i Fujihary, którzy swoje walki z Thaiami wygrali.
2. W 1972l lub 74 walczyły z nimi na Lumpini reprezentacje Karateków z Japonii, Poł. Korei,USA, Cholandii - akurat z tej konfrontacji widziałem bardzo duzo czarnobiałych jeszcze fotek
Masz linka dotych zdjęc, albo mozesz je tutaj wkleic?
A tak swoja droga ktos widzial pojedynki karatekow bez ograniczen w wykonywaniu technik? :wink:
Napisano Ponad rok temu
w 1964 roku do Tajlandii aby podjąć wyzwanie tajskich bokserów.
Zwyciężyli i wrócili do Japoniiz tytułami mistrzów świata w kickboxingu.
Najbardziej niezwykłym z tych pięciu karateków, którzy odbyli podróż do Tajlandii
w 1964 roku był Tadashi Nakamura. Nakamura rozpoczął treningi karate
u Oyamy w 1952 r.
Napisano Ponad rok temu
Podążając śladami Oyamy reprezentacja licząca pięciu ludzi udała się
Najbardziej niezwykłym z tych pięciu karateków, którzy odbyli podróż do Tajlandii
u Oyamy w 1952 r.
Nie wiem skad to wziąłes ,ale w skałd tej reprezentacji wchodziły 3 osoby, a nie 5.Wsród nic był Nakamura, Fujihara i Kurosaki. Tyklko 2 pierwszych pierwotnie miało walczyc z Thaiami. Na miejsu rzucono wyzwanie Kurosaki'emu - pełnił tylko funkcje trenera,a nie zawodnika, nie był przygotowany i dlatego przegrał.
Nakamura nie rozpoczał treningów w 1952 r. Rozpoczał je doiero w 1953 roku jako jedenastolatek i to nie od Oyama Dojo , a od Goju ryu. Do szkoły Oyamy dołączył dopiero w 1956 roku a juz 3 lata pozniej był szczesliwym posiadaczem sho dan. w 1961 roku wygrał All Japan , 1966 wyjechał do Usa. W 1971 założył Połnocnoamerykanska organizajce Kyokushin Karate , a 5 lat pozniejopucial szerego Kyokushin by promowac Seido Juku...i tak jest do dzisiejszego dnia. (razem z nim odszel z Kyokushin Wiliam Oliver - zmarł na zawal serca jakis czas temu - W.Oliver założył w 2003 r swoj styl Kenshinkai)
Napisano Ponad rok temu
Podążając śladami Oyamy reprezentacja licząca pięciu ludzi udała się
u Oyamy w 1952 r.
Nie wiem skad to wziąłes ,ale w skałd tej reprezentacji wchodziły 3 osoby, a nie 5.Wsród nic był Nakamura, Fujihara i Kurosaki. Tyklko 2 pierwszych pierwotnie miało walczyc z Thaiami. Na miejsu rzucono wyzwanie Kurosaki'emu - pełnił tylko funkcje trenera,a nie zawodnika, nie był przygotowany i dlatego przegrał.
Nakamura nie rozpoczał treningów w 1952 r. Rozpoczał je doiero w 1953 roku jako jedenastolatek i to nie od Oyama Dojo , a od Goju ryu. Do szkoły Oyamy dołączył dopiero w 1956 roku a juz 3 lata pozniej był szczesliwym posiadaczem sho dan. w 1961 roku wygrał All Japan , 1966 wyjechał do Usa. W 1971 założył Połnocnoamerykanska organizajce Kyokushin Karate , a 5 lat pozniejopucial szerego Kyokushin by promowac Seido Juku...i tak jest do dzisiejszego dnia. (razem z nim odszel z Kyokushin Wiliam Oliver - zmarł na zawal serca jakis czas temu - W.Oliver założył w 2003 r swoj styl Kenshinkai)
Już odpowiadam, bo nie wiem skąd ty cczerpiesz swoje
moje źródło: "Oyama Legenda i Dziedzictwo " Michael J.Lorden
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy juz trenujecie oyama karate on-line ???
- Ponad rok temu
-
Pierwszy trening
- Ponad rok temu
-
AMP Wroclaw
- Ponad rok temu
-
Bo-jitsu
- Ponad rok temu
-
WYPOWIEDZI NA TEMAT SEITEDO
- Ponad rok temu
-
Poznański Klub Shorin-ryu Karate i Kobudo?
- Ponad rok temu
-
MPSzW Olsztyn
- Ponad rok temu
-
Wagowe Mistrzostwa Swiata Kyokushin Tokyo IKO 1
- Ponad rok temu
-
Zarzut molestowania wobec trenera karate
- Ponad rok temu
-
Kolana ?????