rdza inaczej
Napisano Ponad rok temu
Otoz po suszeniu koszuli na kaloryferze, zostaly mi na kolnierzyku plamy po rdzy. Po praniu w proszkach roznorakich, roznicy nie ma
Jakis rady macie?
W ramach rewanzu - plamy po krwi moze spokojnie splukac zimna woda
:twisted: :wink:
Napisano Ponad rok temu
ROTFLweż dobry nóż i wytnij miejsca po rdzy.
A tak serio, Google chyba najlepszym tu przyjacielem? Dwa cytaty:
Plamy z rdzy wywabiamy nasączając miejsce plamione sokiem z cytryny, a potem przeciągając gorącym żelazkiem, a następnie należy ubranie wyprać w czystej ciepłej – nie gorącej - wodzie
Plamy z rdzy - schodzą jedynie jak są świeże, przetrzyj szmatką nasączoną sokiem z cytryny, kwaskiem cytrynowym lub octem. Udało mi się usunąć stara plamę Cilitem do kamienia i rdzy, polałam plamę szybko zatarłam i spłukałam. Warto jednak sprawdzić na brzegu tkaniny czy jej nie odbarwi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kolor koszuli?
Bez znaczenia, jeśli już zaprane to kicha .Stary kawaler Wam to powiada. Krew też łatwo jest sprać po namoczeniu w zimnej wodzie z enzymatycznym proszkiem i ponownym zwykłym praniu . Jeśli jednak zostanie zaprana ,a zwłaszcza w wyższych temperaturach , to kicha !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś znajdzie dobry sposób ,też byłbym wdzięczny .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zebym az tak sie z nia emocjonalnie zwiazal, ale jako student staram sie racjonalizowac wydatki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jednak ciuchy mocno zabrudzone trzeba katowac tym ze dwa trzy razy
i niestety material tez slabnie od tego ..... jesli jest nie bialy a jasny kolor jakis - w moim przypadku jasno zielony (ostro sprany khaki) to potem pod wplywem slonca bieleje troche i material slabszy sie robi (i w koncu sie przetarlo )
no i fakt - jesli juz przeprane (w goracej wodzie) to raczej przesrane ( chociaz krew ze spodni zeszla ale spodnie nie wytrzymaly - DOMESTOS ) :twisted:
Napisano Ponad rok temu
A siarkę strąciłem z tego co mi zostało ;] I od tamtej pory bardziej się pilnuję.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Witam!!! i przedstawiam mój pierwszy nożyk
- Ponad rok temu
-
Dla tych, którzy nie mają spawary a chcą robić bolstery itp.
- Ponad rok temu
-
Fat Boy
- Ponad rok temu
-
Elephant killer
- Ponad rok temu
-
Projekty nozy
- Ponad rok temu
-
Piły tarczowe??