Pika kontra Bird
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja szukam nożyka dla swojego Szcżęścia (lat niespełna 20)
Zażyczyła sobie nożyk na urodziny.
Miał być Opinel, ale jak wzięła do ręki Monochrome'a, to Jej się przestał podobać.
Zabrałem Ją na spacer do Świata Noży, gdzie miła i fachowa obsługa pokazała nam dużo fajnych zabawek. Najbardziej podobały się CUDA EDC i Kershaw Sapphire. Stanie chyba na CUDzie, bo nie mam kasy za dużo...
Ze swojej strony mogę polecić Monochrome'a, chodzi rewelacyjnie, można go spokojnie otwierać z prędkością automatu. Chętnym wyślę filmik na maila.
Małym minusem jest dość twarda, jak na delikatną kobiecą dłoń blokada. (ale jeszcze w granicach tolerancji). Raczej nie polecałbym nic większego. (ale moje Szczęście ma bardzo małe dłonie, rękawiczki XS na niej wiszą)
IMHO najbardziej Jej było do twarzy z kukri Cold steela :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Werdykt - e-em.
Za twarde oba - zwlaszcza zamykanie sprawialo problemy. Monochroma nie tak, jak Piki (bo ona ma naprawde mocna ta sprezyne w porownaniu do innych znanych mi nozy tego typu, jak Endura, Delica, czy Ascenty), ale tez zdyskwalifikowany.
Moze przy odrobinei treningu by sie to poprawilo, ale nie miala ochoty na razie
Napisano Ponad rok temu
Rozwiązanie to Benchmade Mini Pika jego zalety
- niezbyt drogi
- mały
- podoba sie mojej dziewczynie(zwłaszcza ten motylek na ostrzu) - a to było główne kryterium
co do otwierania i zamykania - i tak nie będzie go otwierać i zamykać jedną ręką( bo jak sie przyznała nie umie za bardzo) a dwoma sobie radzi bez problemów:)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czytam sobie ten temat i z zazdrości aż zgrzytam zębami, moja 'konkubina' to by się popłakała gdybym jej zrobił taki prezent i to bynajmniej nie ze szczęścia...
ale za to wszystkie zabawki masz dla siebie :wink:
ja tam nie narzekam na taki obrot sprawy moja narzeczona nie kuma co ja widze w nozach, ale kase na realizacje marzen pozyczyla
Napisano Ponad rok temu
A ja się raczej zastanawiam co żona powie jak u córki nożyk zobaczy. Zimnym potem zlany się w nocy budze na myśl o tym przestraszony przestraszony przestraszonyczytam sobie ten temat i z zazdrości aż zgrzytam zębami, moja 'konkubina' to by się popłakała gdybym jej zrobił taki prezent i to bynajmniej nie ze szczęścia...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zimnym potem zlany się w nocy budze na myśl o tym
trochę mnie pocieszyłeś...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A do rzeczy - coz, ma kobieta dobry gust
Napisano Ponad rok temu
Zgrabny, pasuje do rączki i jeczcze wiele innych zalet + moja sugestia z niniejszego wątku (nie wiem po jaką cholerę ją zrobiłem), że w kieszeni wygląda jak długopisLe no nie badz taki, rozwin te kropeczki prosze
Chyb psiakrew jednak coś wyczuła
Ja kłamać jednak nie umiem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CS kobun
- Ponad rok temu
-
Nowości od Kershaw
- Ponad rok temu
-