proc
Napisano Ponad rok temu
mam pytanie i nie wiem czy w dobrym dziale..najwyzej zjedziecie mnie :wink:
czy ktos z Was wie moze o jakichs stronach dotyczacych procy..ale nie takiej na gume..takiej jaka walczyl Dawid z Goliatem ..nigdzie nie moge nic na ten temat znalezc
z gory dzieki
Napisano Ponad rok temu
Proca jest bronią o prastarej genezie, prawdopodobnie wynaleziono ją na Wschodzie. Służy do wyrzucania kamieni lub innych kulistych pocisków niewielkiej średnicy i ciężaru. Proca ręczna to sznur lub rzemień, w środku którego znajduje się miseczka - wklęsło wyrobiony kawałek twardej skóry. W miseczce umieszczano pocisk, składano sznur lub rzemień na połowę i, trzymając jego końce w dłoni, zataczano ramieniem szybkie kręgi. Następnie jeden koniec wypuszczano z ręki, a uwolniony w ten sposób pocisk wylatywał w nadanym mu kierunku. Dla zwiększenia efektu uderzenia pocisku procę zaopatrywano niekiedy w krótką rączkę
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
PS. sorki za jakość, rysowane w pospiechy, ale mam nadzieję-widać o co biega
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Jaki zbieg okolicznosci - wlasnie mialem zaczac podobny temat.
Tak sie sklada ze mam juz ciut doswiadczenia z proceniem, oto moj dyzurny zestaw
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Na poczatek, tak jak Jani polecam strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. No i jak cos - pytaj - pomoge jak bede umial.
BTW: Jak ktos jest zainteresowany (polecam! swietna zabawa ) to moge zrobic jutro siakis tutorial, akurat musze wykonac jeszcze jedna.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Blue Dragon - Smoczy Bat
- Ponad rok temu
-
Kursy ???
- Ponad rok temu
-
Pola Mokotowskie-atrapy w dłoń?
- Ponad rok temu
-
Jaką masz pałkę teleskopowa ?? Napisz !!
- Ponad rok temu
-
Alternatywa dla baseballa
- Ponad rok temu
-
Pałka teleskopowa .... cała prawda ...
- Ponad rok temu
-
Pałka teleskopowa - czy jest skuteczna ?? ...
- Ponad rok temu
-
Prawdziwe Munczako
- Ponad rok temu
-
Pałka i rzutka - 2 kije...
- Ponad rok temu
-
Jitte, czyli broń do łamania mieczy
- Ponad rok temu