Gi
Napisano Ponad rok temu
Jak sadzicie czy w Polsce ktos produkuje Jiu Jitsu Gi?
Te dostepne na necie sa raczej drogie i czesto maja kupe symbolii naszywek flag ktore nie zawsze wygladaja dobrze moim zdaniem. np. gi firmy War (dostepne takze w kolorze rozowym) [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ja znalazlem na necie bardzo smieszne [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pare linkow do stron z GI:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
one wszystkie sa raczej drogie jak na polskie warunki i moim zdaniem wiekszosc jest troche obciachowa. Fajnie byloby gdyby ktos produkowal Gi Polskie np z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ja bym takie gi chetnie zakupil. Wiem ze sam sobie moge naszyc co chce, ale mi sie nie chce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gi do BJJ jest bardziej "przy ciele" , utrudnia to uchwyt przeciwnikowi, po za tym przy kulaniu mniej ogranicza ruch niż gi do judo.
a różnica jest spora i wychodzi zwłaszcza przy randori
dodam, że wiem to z autopsji bo mam i klasyczne judo gi i gi do BJJ... i w kimonku dragao naprawde czuje się większy komfort walki :wink:
w drugą stronę też to działa... o wiele łatwiej wyciągnąć komuś ręke za rękaw, czy udusić kołnierzem gdy ma gi do judo 8) niz komuś w atamie czy dragao :wink:
pozdro
Napisano Ponad rok temu
czy udusić kołnierzem gdy ma gi do judo 8) niz komuś w atamie czy dragao :wink:
Wyczynowej judogi nieraz nie idzie zlapac za rant taki jest gruby nie mowiac juz a zaduszeniu
Napisano Ponad rok temu
Judo Gi sa takie jak Gi do Bjj.
Wiele modeli, w zaleznosci od przeznaczenia.
Wyczynowe do Bjj czy Judo sa tak zbudowane aby maksymalnie utrudnic zyczie przeciwnikowi. Czy sens uzywac takiego na treningu
Gi do Bjj produkuje Gdanska firma Hunter o ile sie nie myle.
Napisano Ponad rok temu
robia gi chociaz nie maja zdjec ale co tam.
Mam jeszcze jedno pytanie: Czy sadzicie ze jakosciowo Polskie gi nie ustepuja innym?
Ja uzywam Machado np. Jasne ze zalezy to od firmy ale moze ktos ma jakies doswiadczenia.
Gi Huntera sa tansze.
Napisano Ponad rok temu
Dobrej jakości za rozsądną cenę produkuje gi firma Le sport z Łodzi.
Z zagranicznych polecam wyroby firmy DANHRO.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
tak odwiedzilem strone huntera [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
robia gi chociaz nie maja zdjec ale co tam.
Mam jeszcze jedno pytanie: Czy sadzicie ze jakosciowo Polskie gi nie ustepuja innym?
Ja uzywam Machado np. Jasne ze zalezy to od firmy ale moze ktos ma jakies doswiadczenia.
Gi Huntera sa tansze.
Gi do Bjj Huntera to hmm.. taka cieniutka szmatka.
Cena Gi (czy do Bjj czy Judo) w glownej mierze zalezy od tego z jakiego materialu jest zrobiona. Im mocniejszy, ciezszy, grubszy, tym cena wyzsza a przeznaczenie bardziej konkretne.
Gi Polskie sa na ogol produkowane w innych krajach (Pakistan).
Trenuje w Serwachu i w Mizuno. O innych firmach sie wypowiadac moge tylko o tyle ze kazda firma ma w swojej ofercie tansze i ciensze Judo Gi czy stroj do Bjj.
Napisano Ponad rok temu
Nie chodzi mi tu jednak o najtansze gi. Jezeli poskie gi jest tansze a nie ustepuje dobremu gi nie polskiemu, to ja bede kupowal teraz polskie gi, a jak polskie gi sa tansze i gorsze to nie bede ich ich kupowal.
Dziekuje za wszystkie wskazowki i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
www le sport nie moge znalezc - mialem na mysli.
btw
wyslalem maila do hunera i przyslali mi zdjecia
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
cena taka:
Kolory biały, niebieskie kpl. 0302/n 180 cm 333 zł 371 zł
ale
Gi do Bjj Huntera to hmm.. taka cieniutka szmatka.
Cena Gi (czy do Bjj czy Judo) w glownej mierze zalezy od tego z jakiego materialu jest zrobiona. Im mocniejszy, ciezszy, grubszy, tym cena wyzsza a przeznaczenie bardziej konkretne.
Gi Polskie sa na ogol produkowane w innych krajach (Pakistan).
Trenuje w Serwachu i w Mizuno. O innych firmach sie wypowiadac moge tylko o tyle ze kazda firma ma w swojej ofercie tansze i ciensze Judo Gi czy stroj do Bjj.
wiec nie wiem, czy warto
Napisano Ponad rok temu
Pomylilem sie, pisalem o innej firmie. Moje doswiadczenia tycza sie produktu firmy Maturo.
A cena prawie 400 pln za Gi jakie proponujesz,..., sugeruje ze to jest model Ciezki i gruby, a na pewno drozszy niz Serwach Champion (361 pln / biale / 182 cm / 950 g/m).
Nie mialem do czynienia z tym Gi wiec sie nie wypowiem odnosnie jego. Jednak w tej kategori mozna juz naprawde przyzwoite Gi miec.
Napisano Ponad rok temu
nie proponuje tego gi ani troche po prostu rozmyslam.
to wiecej niz 100$ za cos czego jakosci nie znam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
[*] [*] [*]
- Ponad rok temu
-
pokaz jiu jitsu
- Ponad rok temu
-
PUREBRED
- Ponad rok temu
-
O soto Gari z kopnięcim w łydke To nie jest juz O soto gari
- Ponad rok temu
-
Duo i jego poziom w polsce Co sadzicie na ten temat:D??
- Ponad rok temu
-
Puchar Polski JJ Jaworzno
- Ponad rok temu
-
Znak Jiu Jitsu
- Ponad rok temu
-
Osoto Gari
- Ponad rok temu
-
jujitsu - how long?