Tecnika kopania low-kicka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak go kopiecie, unoscicie noge do gory na wysokosc pasa a potem spuszczacie noge w dol na udo przeciwnika, czy kopiecie go z gory na dol pod mocnym skosem? Pytam bo ten pierwszy sposob wydaje mi sie mocniejszy w moim wykonaniu, ale z tego co widze to fighterzy zadko kopia go w dol.
jo.
Jesli chodzi o mnie, to pzredewszystkim, pzrekrecam lekko stope, o jakies 45stopni, mozna zrobic lekki wykrok.
Wazne jest, zeby biodro pracowalo, i pzrekrecalo sie.
NIgdy nie prostuje nogi do konca. Wtedy oberwac w kolano i mozna sie niezle zdziwic(dzisiaj dziadzio kapral ma rozwalone wiezadla kzryrzowe i pzreprost w kolanie hehehe ).
Low kicka zwykle kopie takim ruchem slizgowym z gory do dolu, centralnie na miesien uda. Imho tez jest wtedy najslilniejszy, ale mozna tez z dolu, czy poziomo z boku.
Napisano Ponad rok temu
Jednoczesnie trzymasz kciuki, zeby przeciwnik nie zablokowal z opuzniona reakcja, czego efektem jest, ze przywalisz mu goleniem w kolano i masz zajebista i mila w dotyku gulke przez kilka dni
Napisano Ponad rok temu
rtx.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak w ogóle to ja kopie czasem z dołu czasem poziomo, stopą ,goleniem -zalezy od dystansu, ale ja głupi kickboxer jestem, więc się nie znam.
Napisano Ponad rok temu
to nie lepiej już goscia w to udo ugryźć?
Jak dobrze pojdzie to moze zlapiesz nawet kolano w zeby :twisted:
Napisano Ponad rok temu
chyba cie bozia pokarala manosFizyka nie kłamie - najwieksza siła jest przy uderzeniu pod kątem prostym do uda.
rtx.
chcesz, to cie uderze pod katem prostem a potem typowym slizgowym z gory do dolu, jak na MT przykazali
Napisano Ponad rok temu
A kopnięcie to nie uderzenie? :roll:
chciałem być bardziej precyzyjny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja zawsze cie osczedzalem na treningach, az do teraz :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja kopie w płaszczyżnie prostej najważniejsze to żeby weszło golenirm i z bardzo mocnym dokręceniem biodra.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
najleprzy serwis - www.xxxxxx.pl
Guest_budo_Gość_* - Ponad rok temu
-
Boks w Krakowie
- Ponad rok temu
-
do Tae Tad'a