Produkcja miecza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mysle ze podobne tematy juz kilka razy sie tu przewijaly
a z nas takie buraki ze jak cos juz bylo to drugi(lub co gorsza 28y) raz nikt nie bedzie tego znowu pisal :wink:
PS
i jeszcze zajzyj na "newbie"
tam sie dowiesz jak obslugiwac sie wyszukiwarka na ten przyklad
edyta
a jesli juz chcesz odpowiedzi na pytania to musza byc konkretne pytania, a nie wlazles na forum "robienie nozy" i pytasz sie "jak zrobic noz?"
lepiej powiedz co to ma byc za noz/miecz, jakie jego przeznaczenie, jakie masz doswiadczenie w temacie, mozliwosci warsztatowe itd
znowu edyta
oraz sie razem pisze ale nei chce mi sie poprawiac
Napisano Ponad rok temu
Blancik, a probowales czytac lub przeszukac to forum o raz "miecz i walka mieczem"
mysle ze podobne tematy juz kilka razy sie tu przewijaly
a z nas takie buraki ze jak cos juz bylo to drugi(lub co gorsza 28y) raz nikt nie bedzie tego znowu pisal :wink:
PS
i jeszcze zajzyj na "newbie"
tam sie dowiesz jak obslugiwac sie wyszukiwarka na ten przyklad
edyta
a jesli juz chcesz odpowiedzi na pytania to musza byc konkretne pytania, a nie wlazles na forum "robienie nozy" i pytasz sie "jak zrobic noz?"
lepiej powiedz co to ma byc za noz/miecz, jakie jego przeznaczenie, jakie masz doswiadczenie w temacie, mozliwosci warsztatowe itd
znowu edyta
oraz sie razem pisze ale nei chce mi sie poprawiac
NO!
Napisano Ponad rok temu
ale to wszystko to jest KONSTRUKTYWNA krytyka :wink:
tak wiec wal smialo z pytaniami :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Mnie szczególnie interesuje oprawa miecza - tak katany (i krewniaków), jak i "europejczyków"... Konkretnie - mocowanie rękojeści by całość się nie rozpadła po mocniejszym walnięciu oraz wykonanie pochwy... Poza tym "typowe" rękojeści maczety jakoś mi nie leżą... może warto by było wymienić na "mieczową", choćby dla mojego samopoczucia...
PS na stali się nie znam, a co do drewna to całkiem nieźle chyba Za to o łączeniu drewna i stali nie wiem prawie nic (no dobra, gwoździe umiem wbijać ale nie o to chodzi)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wzory noży
- Ponad rok temu
-
Drewno jesionowe
- Ponad rok temu
-
Czym rozcieńczyć tung oil??
- Ponad rok temu