SILVA vs. YOSHIDA (II)
Napisano Ponad rok temu
Rozum podpowiada mi, że wygra Silva. Na jego korzyść przemawia chociażby taki fakt, że Silva nigdy nie przegrał z żadnym Japończykiem! Na swoim koncie ma w mma tylko 4 porażki, ale nigdy nie pokonał go Japończyk. Poza tym Silva wyjdzie na ring bardzo zdeterminowany. Porażka z Huntem nieco nadszarpnęła jego pozycję. Będzie chciał udowodnić, że to był tylko wypadek przy pracy. Na dodatek w paru wywiadach Yoshida (który Hunta niedawno pokonał) buńczucznie stwierdził, że może pokonać Silvę. Jestem przekonany, że Silva wyjdzie na ring wściekły. On lubi takie sytuacje, lubi takie osobiste potyczki, udowodnił to chcociażby w walkach z Sakurabą czy Q. Jacksonem.
Ale sercem jestem po stronie Yoshidy. To bardzo ciekawy zawodnik. Po pierwsze jako jedyny z czołówki mma walczy w gi (może kolejnym będzie Nastula?). I udowadnia, że nie jest to krok samobójczy. Mam wrażenie, że w jego przypadku założenie gi przynosi więcej korzyści niż strat. Umiejętnie używa jej w defensywie (np. kiedy broni się gardą i przytrzymuje ręce przeciwnika), ale także gdy atakuje. Znane jest jego duszenie, zwane Ezekielem, które wykonać może dzięki temu, że ma gi. Wygrał w taki sposób z innym Japończykiem - niejakim Tamurą. Poza tym trzeba zauważyć, że Yoshida to prawdziwy twardziel, stoczył już w Pride 7 walk (jedna walka z Roycem chyba została uznana za nieodbytą) i ani razu nie przegrał przez KO, TKO czy submission. Jeśli przegrywał (z Silvą i Gardnerem), to tylko przez decyzje. Natomiast wszystkie wygrane walki wygrywał przez poddanie. To o czymś świadczy. Poza tym Japończyk powoli nabiera doświadczenia w mma, do walki z Silvą wyjdzie na pewno dobrze przygotowany.
Nie mogę doczekać się tego starcia. Oj będzie się działo...
Napisano Ponad rok temu
napewno została uznana no contest bo yoshida razem z sędzią wyhujali Royca(jedna walka z Roycem chyba została uznana za nieodbytą)
Dostał straszny oklep od Royca za oszustwo w pierwsej walce no ale fakt Royce nie skończył go przed czasem.ani razu nie przegrał przez KO, TKO czy submission
Oby Wand wybił mu dziurę w głowie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jak nazwać to że praktycznie przez 90% czasu siedział na yoshidzie lub za jego plecami i okładał go po gębie, gdyby można było walić łokciami w kark i tył głowy tak jak w pierwszych UFC to skończyło by się to dla japończyka tak jak dla van clifa w UFC IVnie miał wcale dużej przewagi.
Wypowiadaj się to tym jak zobaczysz tę walkę, jak zobaczysz podbite oczy yoshidy po niej i jak będziesz widział jak klęczał na linach po tej walce ze łzami w oczach i jak przestraszył się gdy Royce podszedł do niego po walce :twisted:A już mówienie o tym, że Yoshida dostał lanie od Royca, to po prostu fałsz.
Napisano Ponad rok temu
Zresztą, to już historia, niejedna dyskusja się na ten temat odbyła. Zobaczymy jak Yoshida stawi czoła Silvie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no i po co pokazujesz jaki z ciebie leber, tak ci się powaliło że myślisz że tylko jedna walka była. Oszukiwał w pierwszej tej uznanej za nie odbytą a jak niedźwiadek panda wyglądał po drugiej.hahaha napewno dostal oklep za oszustwo szkoda ze nie wiedzial ze bedzie oszukiwal...
Jak czegoś nie widziałeś i nie masz o tym pojęcia to może poczekaj aż skończysz podstawówkę i rodzice pozwolą ci na Pride patrzeć, może wtedy nie będziesz bredził jak chodowca świń o lotach na księżyc w swoich bezsensownych postach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wcale nie jest taki dobry ? Z Huntem pewnie tez oszukiwal... 8O
Hunt to zupełnie innego kalibru wojownik. Tutaj musisz w duzym stopniu patrzec przez pryzmat bazowych styli poszczególnych zawodników. Silva to rasowy napier .....większość walk kończy skaczc po głowach swych rywali ale od zawsze walczy z wybitnymi chwytaczami i robi to bardzo dobrze. Hint tego doświadczenia nie posiadał.
Moim zdaniem w atrybutach jest 2 ; 1 dla Silvy. Yoschida miał go w poprzedniej walce przez większość czasu na ziemi a nie mógł wskurać nic, natomist w stójce wiadomo do kogo należeć będzie przewaga.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm ciezko bylo wybrac za kim sie tu ustawic. ale yoshida to dla mnie taki mniejszy zabijaka niz silva. taki technik jesli mozna tak powiedziec
czekam z niecierpliowścią
Napisano Ponad rok temu
a nawiazujac do walki, to mysle te wieksze szanse ma Silva ale nigdy nic nie wiadomo, jesli Yoshidzie uda sie przejsc przez garde Silvy to morze miec problem.
Napisano Ponad rok temu
Ale pewnie znów przegra przez wskazanie.
Napisano Ponad rok temu
Silva juz raz walczyl z Yoshida ? bo nie jestem pewny , ale cos mi swita ze ladnie go wtedy obil.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
manto
- Ponad rok temu
-
Antek Chmielewski
- Ponad rok temu
-
the ultimate fighter (reality TV serial z USA)
- Ponad rok temu
-
Olimp MMA Sport - wyniki, zdjęcia, relacje, dyskusja
- Ponad rok temu
-
Fulton vs Sosnowski
- Ponad rok temu
-
Fedor podpisał kontrakt z Pride
- Ponad rok temu
-
Pankration czy Shidokan