Pytanie do karatekow
Napisano Ponad rok temu
Moge napisac cos wiecej o tej formule jak beda chetni.
Moge zamiescic film z ostatniego turnieju w Kedzierzynie , jak beda chetni.
Moge dac linki do zdjec z ostatniego turnieju , jak beda chetni.
Na ostatnim turnieju w zeszla sobote oprocz reprezentacji klubu (8 zawodnikow)
"karate kyokushin budokai Kedzierzyn" bylo 4 Niemcow + szihan (7dan) jako sedzia. Pisze bo sytuacja byla krtyczyna, bo cala reszta zawodnikow z innych styli walki , aikido, kung fu, karate shotokan, zapasy, judo zrezygnowala (wiekoszsc z nich sie bala, bo tak pozakulisowo mowili). Teraz maja sie odbyc zawody wiekszej rangi , jak sie uda to mistrzostwa Polski w Budokai Karate w czerwcu. Pisze bo jestem ciekaw czy bylibyscie zainteresowani
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Popytam sie chłopakow , ale nic nie obiecuje.
Napisano Ponad rok temu
Czas mysle ze bedzie tak jak ostatnio - dwa razy po dwie minuty z 1 minuta przerwy - tak jest bardziej widowiskowo.
Walczy sie w kaskach z kratka z przodu, specjalnych rekawicach do grapplingu , gi a ochraniaczne na nogi nie sa wymagane ale moga byc uzywane.
Niedozwolone techniki to :
-uderzanie w tyl glowy
-ciosy na kregoslup i nerki
-ciagniecie za kratke w kasku
-ciosy na glowe w parterze
-kopniecia pieta
Cala reszta jest dozwolona.
Walka w parterze jest przerywana po 30 sekundach.
Jezeli przez 2 rundy nie padnie rozstrzygniecie to sedziowie wydaja decyzje: wygrana na punkty lub dogrywka, czasem decyduje tez waga zawodnika (nie wiem dokladnie kiedy to sie stosuje)
Walki sa dosc "brutalne" na 12 zawodnikow ostatnio 6 skonczylo z kontuzjami, w sumie na wlasnie zyczenie bo jak ktos nie zaciska piesci przy uderzeniu to potem sie dlonie "lamia"
Chetnie odpowiem na dalsze pytania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W pierwszym poscie napisalem ze zawody te maja odbyc sie w czerwcu - dokladniej daty jeszcze nie znam, ale jak poznam to odrazu napisze.
LICZMISTRZ masz racje , bo daido juku to inny styl , ale zasady te same co w budokai. Zawodnicy w daido juku walcza w budokai a ci z budokai walcza w zawodach daido juku.
Zawody dobylyby sie na duzej sali w Kedzierzynie Kozlu - sala moze pomiescic 1000widzow, a na ostatnich zawodach regionalnej rangi bylo ich ponad 100 wiec ogladalnosc jest duza.
Przed czasem zeby wygrac przeciwnik sie musi poddac (np. przez dzwignie lub duszenie) albo przez nokaut (wiadomo co to oznacza )
Nie wiem za co dokladnie sie przyznaje punkty ale z tego co wiem za uderzenie w glowe gdzie glowa odskoczy na bok lub do tylu tak samo z kopnieciem w glowe.
Popytam sie dokladnie senseia.
Napisano Ponad rok temu
Nie mam pojecia co znacza slowa "bracket dla openow".brzmi zachęcająco
będzie bracket dla openów?
Mam na kompie 3 filmy wsumie 725mb o daido juku. Moge wyslac plytke, bo nie mam jak narazie tego zamiescic.
Film z turnieju trzeba przegrac na kompa bo jest narazie na kasecie vhs.
Zdjecia wrzuce w piatek
Napisano Ponad rok temu
Czekam na wieści
Napisano Ponad rok temu
wpisowe ostatnio bylo 20 zl (caly dochod wrocil do MOSIRu) a teraz pewnie bedzie wiecej ale nie duzo, bo federacja budokai nie wymaga wpisowego ani skladek.
Jezeli nie masz 18 lat potrzebna jest napewno zgoda rodzicow
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale przeciez kazdy styl ma inny podzial na kyu. Karate zazwyczaj po 10 kyu. Tsunami 21 . Ju jitsu 6. Spotykam szkoly co maja 4. A zapaśnicy. W sumie podzial na umiejetnosci bylby wporzo ale wiekowy bylby lepszy bo szanse walki dostawali by np 15latkowie a ja majac 18 nie trafilbym na chlop 25 lat w sile wieku, ale raczej i tak bede startowal
Hmm.. obawiam się, że przy kontaktowej formule i tak start osób poniżej 18 roku życia byłby problematyczny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
WKF na eurosporcie
- Ponad rok temu
-
SEITEDO - SHIDOKAN
- Ponad rok temu
-
Siła nóg!!!!!- co zrobić gdy jej brak???
- Ponad rok temu
-
Techniki
- Ponad rok temu
-
temat bez teamtu - wolna myśl ku tolerancji i zrozumieniu
- Ponad rok temu
-
Burza w PZK
- Ponad rok temu
-
Maturo ??