Niższa półka
Napisano Ponad rok temu
Drugi to nożyk norweskiej firmy BRUSLETTO, JEGER'N. Jeger'n, czyli Pardwa (to po norwesku taki ptok z rodziny kurowatych, który po polsku zwie się Pardwa. Swoją drogą bardzo ,,cwany'' ptaszek ). Nożyk niewielki bo długosć klingi 8 cm, a grubość równiez 3,5 mm. Konstrukcja typowo skandynawska. Rekojeść z brzozy norweskiej, bardzo ergonomiczna, leży w łapie jak ulał. Całość ogólnie zgodnie ze skandynawską prostotą perfekcyjnie pzemyślana w najmniejszym szczególe. Pochwa typowa skandynawska, przy szlufce dodatkowy pasek z dziurką do mocowania( zabezpieczenia) nożyka w pochwie, proste i skuteczne
Nie są to nożyki z wyższych półek. Cóż do takich też mam słabość, szczególnie gdy są praktycznie użyteczne, A SĄ zbliżenie nożyków Myślę, że nożyki z niższych półek czasami zasługują również na uwagę :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mozna gdzieś to kupic?
EDIT: a kto mówi, że trzeba kupowac tylko drogie noze? 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja osobiscie lubie martini helle eka itp
Napisano Ponad rok temu
Acha, Brusletto ma swoją stronę [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Chrzanić z jakiej to półki , są pięęęęękne . Wszystkie i każdy z osobna . A zdjęcia (szczególnie w powiększeniu) pierwsza klasa . Qurcze dawno nie wpadłem w taaaki zachwyt -Dzięki za link .
PS- da się to u nas kupić ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
( uwaga spora fota)
Ide kimnąć ,może mi się przyśni ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
za malolata to sluzyl do rzucania w drzewa/glebe (rozne dziwne gry sie wymyslalo)
odnalazlem go ze dwa miesiace temu, pokryty rdza (po przemuciu woda wiekszosc zlazla), jelec jest juz bardziej zielony niz zolty :wink: ale wszystko trzyma sie kupy
KO na tej fotce jest jeden z ladnijszych nozy jakie w zyciu widzialem, nawet moja muela wymieka
jezeli ktos chce tego Wulpinga to oddam za przyslowiowego browara (podniszczony i pochwa nadaje sie do wymiany :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak go nie bede mial to sie chyba poplacze
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Błąd w ostrzeniu
- Ponad rok temu
-
Byrd BY01BMP Byrd Bowie, Micarta Handle, Plain
- Ponad rok temu