Zerwane więzadło a bjj?
Napisano Ponad rok temu
No właśnie. Chciałbym rozpocząć treningi bjj ale nie wiem czy ta kontucja mnie nie wyklucza. Więzadło krzyżowe zostało mi całkowicie wycięte- nie przeszedłem jeszcze rekonstrukcji. Czy w takim przypadku mogę zaczać ćwiczyć bjj czy inny sport walki? Czy może to być zbyt niebezpieczne dla mojego zdrowia (kontuzje, dalsze urazy kolana)??
Proszę o odpowieź.
Pozdrawiam
adamo0
Napisano Ponad rok temu
wiesz, kontuzje kolan w takich sportach jak bjj, judo i zapasy to niestety czesta przypadlosc, podobno istnieje nawet elitarny klub dla budowiczow :wink: z rozpieprzonymi kolanami wlasnie staram sie o czlonkostwo!!
ktore wiazadlo miales wyciete? nie rozumiem jak masz czekac na rekonstrukcje, bo przy wycinaniu powinni ci juz to jakos zespolic?! mozesz wogole normalnie chodzic??
jezeli chodzi o dalsze trenowanie SW to mozesz zaczac o tym myslec o tym dopiero po zabiegu i porzadnej rehabilitacji!! w zadnym wypadku nie spiesz sie!! po takich kontuzjach bardzo roznie bywa a pospiechem mozesz sobie jeszcze bardziej zaszkodzic.
narazie powinienes wstrzymac sie z treningami, nie zaszodzi pogadac z lekarzem ktory cie prowadzi! nie spiesz sie i nie szalej!
Zycze Ci powodzenia i pozdrawiam MH!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy ktoś wie coś więcej o Nastuli gdzie chce teraz startować
- Ponad rok temu
-