Miejski fixed EDC.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio powaznie zastanawiam sie nad zanabyciem jakiegos malego fixeda do miasta, tudziez w lekki teren i powiem, ze poki co Necker to chyba moj faworyt :-)
Napisano Ponad rok temu
co do noszenia
nie musisz mieć tec locka
wystarczy przez dziurki w pochwie przewlec kawałęk linki lub nawet sznurówki
możesz nosić w poziomie, pionie, IBW - cokolwiek
4 dziurki w kaburze plus linka plus ciut wyobraźni i można nosić w wielu pozycjach - sam sie keidyś zdziwiłem ile to można wykombinować sposobów noszenia z kawaka sznurka.
No i jak to dobrze pokombinujesz to wyjątkowo płaskie i "tajniackie" to jest.
Bardziej płaskie od tek locka
Napisano Ponad rok temu
Albo pogrzebanie w galerii i magii stali, albo Ga3eD, albo warhead chyba kiedys wrzucali tu fotki pochwy z oplotem4 dziurki w kaburze plus linka plus ciut wyobraźni i można nosić w wielu pozycjach
Napisano Ponad rok temu
Wygoda, psze Panów przedewszystkiem . :wink:
Napisano Ponad rok temu
jak chcesz zdjąć to jedno pociągnięcie i rozwiązujesz linke i zdejmujesz kaburke
kilka sekund roboty
tyle trwa co trafienie na zastrzask tek locka
oczywiście to tylko półśrodek
jakbym mial tek locka to pewnei bym go wolał
ale to mówie tak w ramach "zastępnika" czy inszej ciekawostki.
Napisano Ponad rok temu
miejsca w ,którym walnąłem linkę i ciąłem nowy kawałek .
:-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedna praktyczna uwaga: do tej pochwy pasuje jedynie mały teklock,który wchodzi tylko na paski o szer. do 3,5cm, a to oznacza, że nie wejdzie na typowy szeroki wojskowy lub policyjny pas. Ale wtedy mozna go oczywiście przytroczyć za pomocą kawałka linki w dowolnej pozycji.
Wszystko da się zrobić ! Chwytamy jedną śrubą z dużego teclocka , następnie nawiercamy mały otworek w kydexie i pakujemy przycięty na wymiar wkręt . I już każda pochwa siedzi na dużym i to mocno. Oczywiście opcja wiaze się z ingerencją w samą pochwę , niestety nie ma róży bez kolców .
Napisano Ponad rok temu
Jasne! Tylko, że duży teklock jest naprawdę dość duży i po pierwsze nóż poważnie odstaje np. przy noszeniu poziomo na plecach, poza tym teklock jest niewiele mniejszy od pochwy. Kwestia preferencji użytkownika. Ja w tym wypadku wolę kawałek linki,w poziomie na pasku praktycznie w ogóle ginie,maskuje go szerokośc pasa.Wystarczy narzucić podkoszulek i nawet przy schylaniu nic nie widać.Wszystko da się zrobić !
Napisano Ponad rok temu
Przy okazji wpadłem na jeszcze jeden (niestety nie sprawdzony )pomysł .
Wycięcie dwóch otworków w pasie + takie śruby jak w teklocku i mamy pochwę prawie zcaloną z pasem. Niestety utrudni to wyciąganie pasa ze spodni , ale za to będzie pewnie trzymało.
Napisano Ponad rok temu
bitte
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Hmmmmm... Ying i Yang?
- Ponad rok temu
-
Folder i trekking...
- Ponad rok temu
-