Dragonfly czy Spyderfly?
Napisano Ponad rok temu
Mam wielką ochotę pobawić się balisongiem Stąd pytanie: który z powyższych? Nie będe sie nim bronił ani walczył, niemniej wolałbym lepszy, jeśli da się wskazać
Dzięki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
... znaczy zamierzasz go uzywac jako zabawki, czy jako noza do codziennego uzytku?
Bo jak EDC, to raczej microtech, a jak tylko zabawa ... to ruskiego motylka za 15PLN trza nabyc, stepic pilnikiem,i bedzie git 8)
Napisano Ponad rok temu
Microtecha nie dość, że trudno stępić to i nie uchodzi
Ruskiego ani chińskiego nie chcę bo kiedyś miałem i przy ćwiczeniu jedna częśc urwała mi sie i nabiła guza Stępienie nie wyklucza ryzyka Właśnie przeczytałem relację Pitera z zabawy z Dragonfly'em
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nabicie guza to nie jest duzy problem ... uwierz mi na slowo :wink:
patrz avatar ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MT to mniejszy motylek z lekkimi rączkami - świetny jako nożyk EDC do noszenia na codzień, niestety kiepsko sie nim macha - za lekkie rączki, otworzyć otworzysz ale machać dla zabawy to ija sie z celem
Spyderfly - większy, zdecydowanie lepszy do machania (i głównie do tego), jako EDC już ciut gorzej - większy (zależy czy to komuś przeszkadza) no i podstawowa jego wada - nie da sie zapiąć przy rozłożonym ostrzu, czyli póki trzymasz w ściśniętej ręce to jest okej - ale rączek nie zepniesz po rozłożeniu.
Tak więc jeden to dobry EDC a drugi dobra zabawka do machania.
Napisano Ponad rok temu
Natomiast Dragonfly zdecydowanie błyskawicznie się otwiera. Ma może za małą inercję do niektórych tricków, ale to balek EDC użytkowy a nie trick-machine.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SZYBKI KONKURS WALENTYNKOWY :)
- Ponad rok temu
-
Trace Rinaldi ma dziś urodziny!
- Ponad rok temu
-
Czy moglibyście to skomentować ?!?
- Ponad rok temu