BJJ a chinskie sztuki walki
Napisano Ponad rok temu
widzialem co prawda 2 filmy z win chun ale ci panowie nie byli na najwyzszym poziomie wyszkolenia i nie mozna po nich porownywac stylu.
ps.jak atakuje Bjj? wedlug mojeje watlej opinii schyla sie by pacnac oponenta za nogi i do parteru....czy tak samo BJJ bije sie na ulicy?
Napisano Ponad rok temu
ps.jak atakuje Bjj? wedlug mojeje watlej opinii schyla sie by pacnac oponenta za nogi i do parteru....czy tak samo BJJ bije sie na ulicy?
na ulicy zawodnicy BJJ .... leją w mordę bardzo mocno !!!! :twisted:
Napisano Ponad rok temu
jesli leja w morde bardzo mocno, wiec uderzajace sporty (sztuki) walki maja znaczna przewage w pionie...
Napisano Ponad rok temu
interesuje mnie ilu mistrzow BJJ startowalo w walkach z mistrzami chinskich sztuk walki.
A ta ... walka .. na jakich zasadach miala by sie odbywac?
Pojdz na trening Bjj a dowiesz sie "jak bjj atakuje" i Twoja opinia nie bedzie watla :wink:ps.jak atakuje Bjj? wedlug mojeje watlej opinii schyla sie by pacnac oponenta za nogi i do parteru....czy tak samo BJJ bije sie na ulicy?
Napisano Ponad rok temu
K_P
Ps. No to pozatrowalem sobie.
Napisano Ponad rok temu
A ta ... walka .. na jakich zasadach miala by sie odbywac?
jakichkolwiek
Pojdz na trening Bjj a dowiesz sie "jak bjj atakuje" i Twoja opinia nie bedzie watla :wink:
ogladam zawody, wiec mysle, ze walka powinna wygladac podobnie ??
Napisano Ponad rok temu
Wszystkie odpowiedzi w 1 miejscu.
Mam znajomego (trenuje Kung Fu (shaolin)). O dziwo mu nie przychodzily do glowy jakies glupie mysli o sparingach ani o tym kto kogo
Cos mi sie wydaje ze takie mysli powstaja tylko w internecie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Rada Hasta mi sie podoba. Jak ktos chce zobaczyc, jak sie kung fu w jego wykonaniu sprawdza przeciw BJJ, to prosta wizyta i sparring i wiadomo. Co kogo obchodzi jak by wygladala walka jakichs mistycznych i tajemniczych tzw. mistrzow?
Napisano Ponad rok temu
a) bjj nie atakuje na ulicy, atakować mogą co najwyżej adepci tego stylu, a jak wiadomo każdy człowiek ma swoje indywidualne rozwiązania
"ideą przewodnią" bjj jest sprowadzenie do parteru, zajecie dogodnej pozycji i załozenie dźwigni, klucza bądź duszenia, więc zasadniczo to co napisałes o capaniu nogi jest możliwe
c) inną możliwą opcją dla bjj-boy'a jest sklinczowanie przeciwnika gdy ten np. uderza. Z klinczu również sprowadzenie do parteru, ew. gilotyna w stójce
mam nadzieję że pomogłem
Napisano Ponad rok temu
ja nie widze takiej potrzeby, poniewaz zauwazam zarowno wady i zalety BJJ, jak rowniez wady i zalety uderzanych sztuk walki.
Napisano Ponad rok temu
ja nie widze takiej potrzeby, poniewaz zauwazam zarowno wady i zalety BJJ, jak rowniez wady i zalety uderzanych sztuk walki.
Teoretyk z ciebie jak widze. Radze wziasc sie za trening.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BJJ podbija Chiny.
- Ponad rok temu
-
Bjj Zamość
- Ponad rok temu
-
Warto kupic ta ksiazeczke?:)
- Ponad rok temu