BJJ podbija Chiny.
Napisano Ponad rok temu
Jest to początek MMA w CHRL i dowód na to że MMA jako formuła rywalizacji zdaje się mieć przed sobą dalszy dynamiczny rozwój.
Filmy z pierwszej imprezy MMA w ChRL, HL i dwa zwyciestwa zawodnikow Bjj nad Chinczykami z kung-fu.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
MMA rozwija się także na tajwanie już wkrótce tamtejsi adepci BJJ mają zorganizować pierwszy turniej MMA.
Napisano Ponad rok temu
Po trzecie - przynajmniej na pierwszym filmiku to nie jest pan "z kungfu" tylko sportowy sandziarz. Walka nota bene słabiutka i chyba nie jest najlepszą reklamą BJJ
I wreszcie po czwarte - tuż po wejściu na stronę klubu dowiedziałem się, ze zatrudnili właśnie nowego instruktora, specjalistę nie od bjj, czy MT, czy choćby kickboxingu, ale od... Tong Bei Quan
To tak dla pełniejszego obrazu, żeby się komuś po poście zorro nie wydawało, że są szanse, że się Chiny zmienią w jakąś Mekkę dla zawodników i trenerów MMA, czy też że BJJ przeżywa jakiś niesamowity boom w Chinach
K.
PS. Tomek, to jest ten klub, gdzie chcieli Cię skasować na jakieś niebotyczne pieniądze za chęć uczestnictwa w sparringach?
K.
Napisano Ponad rok temu
jak byś tego nie zauważył to na 4 zawodników na tych filmikach 3 to chińczycy a kibice też jakby mają skośne oczkaPo drugie, to jest klub w którym ćwiczą głównie cudzoziemcy, ponieważ na warunki chińskie jest tam po prostu upiornie drogo, a zainteresowanie za strony Chińczyków jest jakby to powiedzieć... żadne
na zawodnika kung fu sportowego (nie mówiąc już o reprezentantach tradycyjnego kung fu) w zupełności tacy początkujacy adepci BJJ wystarcząPo trzecie - przynajmniej na pierwszym filmiku to nie jest pan "z kungfu" tylko sportowy sandziarz. Walka nota bene słabiutka i chyba nie jest najlepszą reklamą BJJ
jako że jak sam powiedziałeś w klubie tym ćwiczy też sporo cudzoziemców to trza im folklor zapewnićwreszcie po czwarte - tuż po wejściu na stronę klubu dowiedziałem się, ze zatrudnili właśnie nowego instruktora, specjalistę nie od bjj, czy MT, czy choćby kickboxingu, ale od... Tong Bei Quan
Napisano Ponad rok temu
Inni, którzy byli i widzieli też się mogą wypowiedzieć
Opinie siecowych ekspertów są tu jakby to powiedzieć mało miarodajne.
K.
Napisano Ponad rok temu
jak czyjeś pojęcie jest raczej blade to może niech się nie wypowiadaA może wypowiedziałby się ktoś, kto ma blade pojęcie, jak wygląda sytuacja w Chinach
nikomu nic się nie wydaje bo wszyscy mają oczy i mogą sobie filmiki zobaczyća nie opiera się tylko na tym, co mu się wydaje
to może weź do niego zadzwoń bo czekając tu do rana będziesz jutro nie wyspanyJa czekam na wypowiedź Tomka
twoje zdanie wybacz ale mało mnie interesujebo on jest tu moim zdaniem najbardziej wiarygodny
jak byłeś i widziałeś te walki to mów na temat zamiast opowiadać co popadnieInni, którzy byli i widzieli też się mogą wypowiedzieć
i tak też są traktowane twoje wypowiedziOpinie siecowych ekspertów są tu jakby to powiedzieć mało miarodajne.
Napisano Ponad rok temu
Prosze się ze mna kontaktować jedynie za pośrednictwem poczty elektronicznej.
Prosze nie pisać do mnie wiadomości prywatnych ponieważ ciągle mam zablokowaną skrzynkę.
Jak ktoś nie ma w profilu podanego numeru gg ani też maila to niestety nie mogę mu odpowiedzieć.
Napisano Ponad rok temu
Również do chin dotarła normalność, kończy się czas nieefektywnych systemów treningowych a nastaje czas pobierania nauk od zawodników BJJ
Jest to początek MMA w CHRL i dowód na to że MMA jako formuła rywalizacji zdaje się mieć przed sobą dalszy dynamiczny rozwój.
Filmy z pierwszej imprezy MMA w ChRL, HL i dwa zwyciestwa zawodnikow Bjj nad Chinczykami z kung-fu.
MMA rozwija się także na tajwanie już wkrótce tamtejsi adepci BJJ mają zorganizować pierwszy turniej MMA.
Zorro Ty chyba sam siebie nie czytasz - to odnośnie pierwszej czesci wypowiedzi bo co do reszty to trudno pwoiedzieć jak to sie potoczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na zawodnika kung fu sportowego (nie mówiąc już o reprezentantach tradycyjnego kung fu) w zupełności tacy początkujacy adepci BJJ wystarczą
WOW... już kiedyś proponowałem Ci sparing ale nie chciałeś skorzystac... czyżbyś nie był nawet taki początkujący ?
Napisano Ponad rok temu
Teraz albo "prawdziwi" mistrzowie im dokopią (w co szczerze wątpię), albo jak to chinole - znajdą i na Bjj "lekarstwo" prędzej czy później (albo i nie )
Napisano Ponad rok temu
albo jak to chinole - znajdą i na Bjj "lekarstwo" prędzej czy później (albo i nie )
Tak zrobia podrobki i rozprowadza tanszym kosztem
Napisano Ponad rok temu
nie wydaje mi się by chcieli znaleźć ale jak mówie "nie wydaje mi się", w tym klubie są też zajęcia kick boxingu, zapasów itp. po prostu wydaje się że chińczycy idą w tym kierunku co wszyscy idą w kierunku mixowania ale mixowania raczej sportów walki niż systemów tradycyjnych.A tak poważnie to myśle że i w Chinach nastąpi booom na Bjj...
Teraz albo "prawdziwi" mistrzowie im dokopią (w co szczerze wątpię), albo jak to chinole - znajdą i na Bjj "lekarstwo" prędzej czy później (albo i nie )
Na Tajwanie BJJ rozwija sie również i jak to już pisałem będzie tam też przez środowisko BJJ organizowany turniej MMA z prawdziwego zdarzenia nie jak te dwie walki które zamieściłem wyżej ale prawdziwy turniej.
tsailifo pisze:
dobrze że powiedziałeś to z przymróżeniem oka bo obaj wiemy kto wtedzy stwierdził że już go to nie interesuje :twisted: :wink:WOW... już kiedyś proponowałem Ci sparing ale nie chciałeś skorzystac... czyżbyś nie był nawet taki początkujący ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[dobrze że powiedziałeś to z przymróżeniem oka bo obaj wiemy kto wtedzy stwierdził że już go to nie interesuje :twisted: :wink:
Pamiętam Żałowałeś kasy na przyjazd
Napisano Ponad rok temu
Poza tym nie róbcie tu off topica bo zrobi się bydło i zlikwidują mi go tak jak bardzo ciekawy topic w Cross Budo tydzień temu, ciekawe kto za tym stał
więc żeby zostać w temacie to nie z Chin i trochę stare, ale może nie wszyscy widzieli:
Walka Johna Marscha, purpurowego pasa Bjj z Seanem Scottem, sifu stylu Tsoi li ho FutHung Gar kung fu (2001 r).
[http] :twisted:
Napisano Ponad rok temu
taki styl nie istnieje !!! To jakaś krzyżówka choy li fut i hung gar, ale nikt ich nie zna... w stanach pojawili się nie wiadomo skąd... powoływali się na różnych masterów... poczym równie szybko znikneli... kolejna KASSZANA made in USA
Napisano Ponad rok temu
Taaaaa ale jak ktoś wyzywa to może on się mógł wtedy pofatygować.
Poza tym nie róbcie tu off topica bo zrobi się bydło i zlikwidują mi go tak jak bardzo ciekawy topic w Cross Budo tydzień temu, ciekawe kto za tym stał
Ach chciałem Ci za przejazd zwrócić (ale tylko wtedy gdybyś wygrał )
Off-topic - no trzeba uwazać
Cross budo... sam jestem ciekaw ja tam nie mam na szczeście władzy
Napisano Ponad rok temu
taaaaaaaaaaaa to ciekawe kto tam kończy ze złamaną ręką żółw ninja??Tsoi li ho Fut Hung Gar kung fu
taki styl nie istnieje !!!
uuuuuuu to gość od ciebie z tym że jak by to powiedzieć nierasowy bo bez rodowodu taki mieszaniec wciry straszne dostałTo jakaś krzyżówka choy li fut i hung gar
samokrytycyzm może być konstruktywnykolejna KASSZANA
idź ty lepiej spowrotem do swojego działu na tym forum bo jak ja i jeszcze paru się tam pojawi to będzie bajzel jakich mało i znowu jakiś psychicznie nie wytrzymie i będzie listki pożegnalne na forum pisał :splat:Off-topic - no trzeba uwazać
nie wyszło mi wrzucenie filmiku więc mała poprawka:
Napisano Ponad rok temu
mówisz jak bym wygrał tak ?Ach chciałem Ci za przejazd zwrócić (ale tylko wtedy gdybyś wygrał )
czym byś wtedy zwracał jak byś łapki w gipsie na wyciągach trzymał :wink:
Napisano Ponad rok temu
To że jeżdże Fiatem a twierdze ze jazdze mercedesem to nie znaczy ze mój fiat faktycznie jest mercedesem...
Znajdź mi gdzieś w necie info o stylu Tsoi li ho FutHung Gar kung fu... nie ma ? no popatrz... o Brazilian Kara Kempo Ju Aikido też nic nie ma
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bjj Zamość
- Ponad rok temu
-
Warto kupic ta ksiazeczke?:)
- Ponad rok temu
-
BJJ a problemy z kolanami i wzrokiem
- Ponad rok temu