Jaka tykwa na Cabaca??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mysle, ze ta własciwa to Lagenaria Vulgaris. Mam wrazenie równiez, ze to to samo co Lagenaria Siecerara.Jaki jest najlepszy rodzaj tykwy, który najlepiej nadaje się na Cabaca do Berimbau?? Jedni sądzą że jest to , a inny jeszcze inaczej. Jakie jest wasze zdanie???
To co Panowie ? SADZIM NIEDŁUGO
Napisano Ponad rok temu
Z tego opisu wynika że Lagenaria siceraria i Lagenaria vulgaris to to samo
Napisano Ponad rok temu
Mysle, ze ta własciwa to Lagenaria Vulgaris. Mam wrazenie równiez, ze to to samo co Lagenaria Siecerara.Jaki jest najlepszy rodzaj tykwy, który najlepiej nadaje się na Cabaca do Berimbau?? Jedni sądzą że jest to , a inny jeszcze inaczej. Jakie jest wasze zdanie???
Oczywiście, że sadzimy...
Cangoro, zapodaj mi swój adres na priv, a zapodam Ci nasionka, z których na 100% melony Ci nie wyrosną :wink: (mam nasionka dwóch rodzajów tykw (siracena/vulgaris i dzbankowata))
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że sadzimy...
Cangoro, zapodaj mi swój adres na priv, a zapodam Ci nasionka, z których na 100% melony Ci nie wyrosną :wink: (mam nasionka dwóch rodzajów tykw (siracena/vulgaris i dzbankowata))
No stary Rządzisz
Napisano Ponad rok temu
I ille podlewac?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie sadze oczywiscie, aby ktos byl chetny wyhodować sobie drzewo ale dla ciekawosci warto wiedziec.
Oczywiscie ze byłbym chetny zasadzic drzewko
Bede wdzieczny za wszelkie info..
Co do Pory sadzenia.. Sadzilem zawsze w maju.. ale zła odmiane.. wiec tak naprawde bede to musial jeszcze zweryfikowac.
Napisano Ponad rok temu
ja toże!! tylko powiedzcie mi jeszcez ile to to bedzie rosło! 8)Oczywiscie ze byłbym chetny zasadzic drzewko
Bede wdzieczny za wszelkie info..
Napisano Ponad rok temu
largo... To drzewo wiec pewnie bedzie roslo az ktos je zetnie, albo samo padnie ze starosci czy w jakich wyjatkowych okolicznosciach przyrody
Swoja droga...Campo... bedziesz musial podeslac pare nasionek jak to juz kiedys ustalalismy :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Radio BIS - Sobota 12.02
- Ponad rok temu
-
Film dokumentalny - "Pastinha! Uma Vida Pela Capoeira&q
- Ponad rok temu
-
Koniec ?
- Ponad rok temu