Projekt do oplucia :)
Napisano Ponad rok temu
Długość~250mm
Stal NC111LV
Nie szczędźcie słów krytki.
Pozdrawiam Tuco
Napisano Ponad rok temu
widze ze wymazales false edge. ja bym zrobil ale nie takie dlugie jak wymazany slad na projekcie.
generlanie jak zobaczylem ksztalt klingi to skojarzyl mi sie shrapnel.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niemam ręki do rysunku. Jak myśliće czy dać false edge przy samym końcu czy zacząć szlif bliżej rękojeśći.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tak zgadza się. Dałem facetowi do frezowania jutro odbieram. Zrezygnowałem z pomysłu robienia czegoś "dużego". Jakś nie mam do tego przekonania. Przepraszam NavySeal że nie poszedłem za Twoją radą. Jestem strasznie uparty. Pozatym facet powiedział że zrobi to za 50 PLN. Dlatego też się zdecydowałem.
Pozdrawiam
Nie ma sprawy, to przeciez twój nóż Ja myslałem ze to płąskownik co ma na całej długosci 10 mm grubosci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze by troche podprofilowac rekojesc ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak to wygląda na Twoim podkładzie
a tak solo
aaaaa!!! i staraj się nie używac papieru w kratę - on "uzależnia" i dlaczego niby jest do oplucia - całkiem niezły cheba...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale zrobic to On go musi SAM panowie moi mili - nie będę komuś kradł projektów.
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aaaaa!!! i staraj się nie używac papieru w kratę - on "uzależnia"
Zazwyczaj nie używam papieru w kratkę ale na wykładzie nie miałem nic innego pod ręką, a miałem natchnienie. Golmen widzę że Autocad'a lub innego podobnego używasz. Dobry do projektowania nie tylko noży
Dziękuje wszystkim za uwagi a w szczególności z Golmen'owi za rady i śliczny projekcik. Dzisiaj w nocy przemyślę i naskrobię.
BTW.
Dzisiaj się załamałem. Zadzwoniłem do Gościa który miał mi przefrezować płytkę i powiedział że z jednej strony ma 5 a z drugiej 3. . Ale uczciwy człowiek jest i powiedział że odda mi pieniądze za materiał. Jutro jade, zobaczymy
Napisano Ponad rok temu
Z tego 3~5mm co Ci sfrezował - zrób nóz - bedzie troszkę jak kuchenniaki - cieńszy przy szpicu, ale to wpływa pozytywnie na pracę noża i nożem.
Co do CAD'a - to AutoCAD 2000 - jezdem architektem, i tylko to miałem wtedy pod ręką. spoko można na bieżąco modyfikować krzywizny i wymiary projektowanego noża - więc jest to dobre narzędzie - dodatkowo można wyexportować jako DXF gdybyś to na przykład chciał puścić na wycinarkę wodną bądź laserową.
Ja teraz to techniczne projekty noży do wykonania tylko w CAD'zie robię i szlifierę sobie już prawie skończyłem projektować... trzeba teraz na tokarza forsę zbierać coby mi wał do niej wykonał - a tu Piter kusi Sebenzami, MOFO i innymi ... w kieszeniach przeciąg że jaja chce urwać - idę jutro obrabować jakis bank
Napisano Ponad rok temu
Może ktoś zna dobry zakład freazarsko-szlifierski w Warszawie, tak na przyszłość
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Noz Chaosu (wezowe ostrze)
- Ponad rok temu
-
Czy D2 skreca sie przy hartowaniu?
- Ponad rok temu
-
Materiał na klipsy.