Jak się robi takie coś?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tu masz moja ulubiona strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ( jest to strona Lyndseya , znajdziesz tam 2 podstrony )
To bardzo prefesionalne , semi -profi to firmy MAgna Graver , GRavemeister czy Foredom , tu za cene 500 -800 masz powiekszonego demela.
Dremel spredaje tez engraving add-on za cene chyba 40 $ , ale nie wiem jak to sie sprawdza.
Oczywiscie mozna tez dlubac recznie urzywajac mini dlutek z high speed steel ( cos okolo 6- 8 $ ) , o roznistych ksztaltach.
Engraving jest bardzo popularny w US i Kanadzie jezeli chodzi o zdobienia nozy i oczywiscie pistoletow i broni dlugiej.
Poszukaj pod engraving lub steel carving , przypuszczam ze jest duzo materialow.
Napisano Ponad rok temu
psychiatrist
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Graff , czy miales w reku takie narzedzie ?
Zapraszam do graverki w SS z mlotkiem z pobijakiem ( nie znam terminologi polskiej ) .
Troszke przesadziles , a nawet nie troszke , jezeli orientujesz sie w technologi wykonia to wiesz o czym piszePrzyczym to zaprezentowane tu to marna jakosc wykonania taka powiedzmy rzemieslnicza hautura rylce daja naprawde wielkie mozliwosci i nieslychana precyzje. Zobaczcie tutaj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak nie wiem czy miales mozliwosc grawerowania w takiej np 154 CM czy 440 C , to nie to samo co mosiadz czy srebro.JA po prostu sobie odpuscilem , robota w niklo- srebrze czy mosiadzu to jak plastelina w porownaniu z SS , no przynajmniej nie dla moich amatorkich umiejetnosci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Masakra - knifemaking supplies u czechów.
- Ponad rok temu
-
Co mozna znalezc na zlomie...
- Ponad rok temu
-
Co to za cholerstwo?
- Ponad rok temu
-
Pivoty?
- Ponad rok temu
-
stary "custom"