Azjatycka latarka z 3W Luxeonem
Napisano Ponad rok temu
Mocno ciekaw osiągów osławionej 3W diody postanowiłem zamówić następną latarkę tyle,że jej zasilanie to 3 paluszki AAA. Ocena wypadła pozytywnie - główna wiązka daje pokaźny zasięg a odbicia z lustra pozwalają oświetlić szeroki krąg pod nogami. Jakość wydaje się być niezła co pewnie zapowiada szeroki strumień latarek ze wschodu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MXDL 3W....nic więcej nie podano.Kupiona w Polsce 165 PLN
To całkiem budżetowy sprzęcik. Napisz jak to jest wykonane, bo pewnie nieźle.
A wykonana z aluminium?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tego rodzaju produkty kosztują w Azji poniżej 10 zł więc żadna to rewelacja,ale dobrze spełnia swoje zadanie.Szybko potrzebowałem kieszonkowej,silnej diodowej latarki na tanie baterie aby nie wdepnąć w jakąś kałużę na wieczornym spacerku z psem i coś takiego wpadło mi w ręce.Zapodałem tutaj raczej w formie ciekawostki bo Azja ostro atakuje ten segment i chyba za niedługo czeka nas fala coraz tańszych latarek ze wschodu.A szczegółów typu czas świecenia 1 kpl bat. jeszcze nieznam
A może pierwsze latarkowe passaround?
Napisano Ponad rok temu
polecam obejrzeć allegro
za 30 pln podobną można kupić.
Przyznam że kumpel ma w sklepie i testowaliśmy kilka
nie są takei gówniane co niektóre jak sie zdaje
do oświetlenia sobie drogi w lesie wystarczą - a jak zginie nie szkoda.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cena tej latarki to 0,99 Funta lub 1,50$ Już - już miałem ją kupić, ale za 100zł (aukcja zaczynała się od 1zł) - za tyle się umówiłem wstępnie z gościem co sprzedaje, ale potem zaczeli bardzo podbijać cenę, jak gość zorientował się po ile może sprzedawać, to teraz wystawia za taką cenę.
Trochę to chore, ale takie są prawa podaży i popytu.
Napisano Ponad rok temu
Polecam też sprawdzić ceny prawdziwych Luxeonów u producenta i wyciągnąć wnioski . Prawa popytu i podaży to jedna sprawa, a koszty samych komponentów i wytworzenia to druga i cudów niema. Wiesz czym się różnią aukcje za granicą od tych na Allegro ? - Tylko językiem w którym zrobiono opis . Sorry, puki nie zobaczę na własne oczy, to nie uwierzę, że w środku latarki za 1,50$ czy 3$ jest oryginalny Luxeon 3W z sensowną optyką i regulatorem. Zapewne tam jakaś "zwykła" przesterowana chińska dioda siedzi, chyba że "z TIRa spadła" komuś paleta latarek ;-) . Jedynie to może wyjaśnić taką "okazję".
Napisano Ponad rok temu
Tylko tyle w tym temacie.
Natomiast latarki nie widziałem, wiem ze są 2 modele w 2 kolorach (w sumie 4) jeden bardziej obły, drugi bardziej "taktyczny".
Napisano Ponad rok temu
I słowo stało si.ę ciałem Obsewując aukcje na allegro faktycznie ciągla widzę te latareczki z Azji. Pobawiłeś się tym trochę, to może podalbyś czas pracy zabawki na komplecie baterii oraz jakieś refleksje z eksploatacji :-)Mocno ciekaw osiągów osławionej 3W diody postanowiłem zamówić następną latarkę tyle,że jej zasilanie to 3 paluszki AAA. Ocena wypadła pozytywnie - główna wiązka daje pokaźny zasięg a odbicia z lustra pozwalają oświetlić szeroki krąg pod nogami. Jakość wydaje się być niezła co pewnie zapowiada szeroki strumień latarek ze wschodu.
Napisano Ponad rok temu
Sprzęcik sprawuje się całkiem dobrze i cieszy codzień jako moje EDC.Po zakupie baterie trzeba było wymienić bo sprzedawca dołożył jakiś wyczerpany chłam.Po zainstalowaniu nowych ogniw działa do dziś niezmiennie.Żadnych testów nie robiłem typu włączyć i mierzyć czas,poprostu uzywam.Zaglądałem do niej do środka by wiedzieć co w niej siedzi i żadnej elektroniki nie ma. Goła dioda i 3 bateryjki AAA zamknięte wyłącznikiem klik klik to cała latarka.Światła daje sporo i z osiągów jestem więcej niż zadowolony.Główna wiązka daje skupiony mocny strumień świetlny,a odbicia z lustra spokojnie wystarczają do oświetlenia obszaru pod nogami.Cieszą mnie tanie ogniwa które mogę sobie wymieniać lub zastosować akumulatorki,taki był cel tego zakupu.Ogólnie jestem zadowolony i nie żaluję wydanych pieniędzy jednak myślę że wyłącznik nie jest zbyt wysokich lotów i może kiedyś sprawić zawód.....ale mam już przypasowany zamiennik z innej latarki gdyby orginał zawiódł.........
pozdrawiam
Raffii
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi się opisywana latarenka MXDL 3W nie ma oryginalnego Luxeona, tylko jego chińską kopię. Oczywiście nie dyskwalifikuje jej to bo opinie użytkowników są takie, że jasność i czas świecenia jest porównywalny z oryginalnym, tylko jakość wykonania niższa. Nie zmienia to faktu że latarka sama w sobie może być całkiem porządna, ale błędne jest reklamowanie diody jako oryginalnego Luxeona 3W. Z tego co wiem taką latarkę można kupić w granicach 10-20 $, tylko jeszcze nie wiem gdzie, bo sam bym chętnie to zrobił :-) gość na allegro już obniżył cenę z 165 do 125 zł, ale IMHO to i tak trochę za dużo, chociaż nie bardzo ma konkurencję. załączam parę linków (mam nadzieję że nie naruszam niczego)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
tactikka
- Ponad rok temu
-
Pasta do butów
- Ponad rok temu
-