ANALIZA SHAOLIN CHIN-NA -ktos analizowal techniki?
Napisano Ponad rok temu
chin-na to "dzial" kung fu zajmujacy sie dzwigniami.
w ksiazce przedstawione sa techniki dzwigni - na wszystkie obszary ciala. generalnie dopoki sie czyta opisy to wszystko wyglada pieknie, ale jesli chodzi o probe.. to juz gorzej. moze jestem jeszcze zbyt cienki..
moze ktos z Was probowal? albo chociaz przegladal ksiazke?
jest tez rozdzial poswiecony treningowi ramion - od palcow poczawszy - ok - taki tradycyjny.. spoko!!
Napisano Ponad rok temu
Ksiązka BDB a i techniki piękne i na wskros tradycyjne :-)
Napisano Ponad rok temu
wiec jak mi nie dziala tzn ze cos skopalem.. - o takie info mi chodzilo.
techniki podobne do tych z JJ.. roznia sie szczegolami.. niektore sa troche przekombinowane (na razie zaglebilem sie w technikach na palce/nadgarstki i troche lokcie) i mozna zrobic je prosciej..
dla mnie ksiazka super - nawet jak cos nie wychodzi.. jeszcze nie spotkalem sie z jakas inna ksiazka poswiecona dzwigniom (tylko i wylacznie dzwigniom); raczej jakies rozdzilay.. wykonczenia..
Pioterusan:
moglbys powiedziec ktore techniki wg CIebie sa godne uwagi?
ja mam swoje typy..
Napisano Ponad rok temu
Problem w tym, ze chin na cwiczyłem pod okiem mojego kolegi cztery lata temu.
Teraz jest gdzies za RP i nie mam juz kontaktu.
On poswięcił sporo lat uczac sie od chinców "lepkich rąk" i chin na praktykował na mnie gdyz byłem jedynym masochista trenujacym JJ, he, he.
Oczywiscie jedynym pod reka a mnie intrygowały dżwignie.
Juz nie pamietam nazw chinskich tych połamańców a książke komus pożyczyłem i wsiakła :bad-words:
Przykro mi ale nie jestem w stanie konkretnie podyskutować na komie.
Wiem to co pamietam np. rozbudowałem swoje sanko jo aby pewniej i mocniej było sterowane poprzez ból.
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
jeśli tak to książka ciekawa,tylko z samej knigi niczego się nie nauczysz
a i nauczanie samego Yang'a nie jest zbyt "dobre" te rzeczy w Ymaa nauczane są na odwal, po macoszemu, poprostu nie są w tym specjalistami, wiem bo przerabiałem ten temat przez jakiś czas
jeśli szukasz efektywnych technik proponuję poszukać kogoś kto się na tym zna, a muszę podiedzieć z doświadczenia że to nie łatwa sprawa
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ciekawilo mnie czy techniki tam podane sa skuteczne/czy dzialaja..
sama ksiazka jest napisana w sposob.. hmm.. jako podrecznik do samodzielnej nauki.. z partnerem
o historii chin na nie wiem nic, ale techniki wlasnie kojarza mi sie z JJ..
fajnie usystematyzowane sa.. np techniki na palce -wiadomo ze mozna krecic palcami partnera - a tam sa podane info jak to EFEKTYWNIE robic
ksiazka jest dla mnie dodatkiem/ciekawostka z ktorej jestem bardzo zadowolony.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jednak tam gdzie cwiczylem, na te techniki , nie kladzie sie duzego nacisku, wiec chyba nie sa zbyt dopracowane
Napisano Ponad rok temu
czyli te techniki sa skuteczne, ale slabo nauczane? bo to mnie glownie nurtuje.
bede probowal
Napisano Ponad rok temu
Petr
Napisano Ponad rok temu
lepszy rydz..
lepsza ksaizka w reku niz nauczyciel poza zasiegiem..
Napisano Ponad rok temu
Petr
Napisano Ponad rok temu
lepszy rydz..
lepsza ksaizka w reku niz nauczyciel poza zasiegiem..
jeśli masz szukać nauczyciela z YMAA który pokarze ci dobrze techniki Dr. Yanga zawarte w książce to moja rada daj sobie spokój bo z tej organizacji nikt w kraju nie potrafi tego dobrze nauczać (robią to po łebkach bez analizy tematu)
Tak naprawdę to będzie ci ciężko znaleść kogoś kto naprawdę potrafi dobrze nauczać a przede wszystkim wykonać techniki chin-na :roll:
z pozdrowieniami katsumoto
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
A w Kielcach będzie staż w ten weekend :)
- Ponad rok temu
-
pompki na pięściach
- Ponad rok temu
-
problem z kontuzją
- Ponad rok temu
-
Rzuty
- Ponad rok temu
-
szukam kogos
- Ponad rok temu
-
kurs
- Ponad rok temu
-
KTJ Fight Club - film
- Ponad rok temu
-
problem
- Ponad rok temu
-
SPARTAKUS Zielona Góra
- Ponad rok temu
-
stronka lubuskiej fedreracji jiu jitsu??
- Ponad rok temu