równowaga
Napisano Ponad rok temu
chodzi mi raczej o cos pomocnego do utrzymywania odpowiedniej postawy w wiekszosci sytuacji w roda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aramada kopana z rekami trzymanymi za plecami. w ogole kopniecia z rekami za plecami (takie, przy ktorych nie uzywa sie rak )
martelo rotado + armada
Napisano Ponad rok temu
aramada kopana z rekami trzymanymi za plecami. w ogole kopniecia z rekami za plecami (takie, przy ktorych nie uzywa sie rak )
A nie wyrabia to nawyku nie zasłaniania twarzy przy kopnięciach???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym mysle, ze trzymanie gardy to nie powinien byc poprostu nawyk, tylko kontrolowana czynnosc
Oj nie wiem, nie wiem...
Pozatym zrozumiałem że Uirapuru chodzi raczej o podstawy, bazę i utrzymanie właściwej pozycji... Ginga nisko plecy proste itp. w każdej sytuacji...
chodzi mi raczej o cos pomocnego do utrzymywania odpowiedniej postawy w wiekszosci sytuacji w roda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no to wlasnie armada kopana z rekami trzymanymi z tylu bardzo pomaga.Nie, poprostu zastanawiam się, jak poprawic sobie złe nawyki, ot choćby "uciekania" do tyłu przy kopaniuczy po obrotowym "lecenia" na boki. Wbrew pozorom to bardzo niebezpieczne nawyki.
jak sie dolozy potem rece dla stabilizacji to nic cie nie przesunie
Napisano Ponad rok temu
co do nogi, to po kopnieciu i wyladowaniu w pozycji ugnij ja ile sie da, a korpus wez troche do pionu - obnizona pozycja jest stabilniejsza przy wychodzeniu z obrotu
Napisano Ponad rok temu
A czy skakanie na skakance nie wyrabia zlych nawykow do skakania w dal ?? :roll: No kaman.... Poza tym mysle, ze trzymanie gardy to nie powinien byc poprostu nawyk, tylko kontrolowana czynnosc :wink:
nie zgadzam sie
w takim wypadku mozesz o gardzie zapomniec np w stresujacych momentach, albo np przy wyjsciu z unikow itd
garda to powinna byc rzecz, wpojona, powinienes nie myslec o tym ze ja trzymasz, ona po prostu musi byc
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Knockout
- Ponad rok temu
-
PIERDOLY
- Ponad rok temu
-
Panathinaikos capoeira