No i to jest wreszcie ta konkretna informacja, ktorej mi brakowaloOK - ostrze jest krzywe jakiś milimetr
zostanę narazie przy podkładce.
To kupa.
Napisano Ponad rok temu
No i to jest wreszcie ta konkretna informacja, ktorej mi brakowaloOK - ostrze jest krzywe jakiś milimetr
zostanę narazie przy podkładce.
Napisano Ponad rok temu
Powiem szczerze, walczę z takimi przekoszeniami w każdym linerlocku i framelocku jakie mam ... ale dopiero po rozkręceniu i skręceniu. Jak przychodzą "z fabryki" wszystko jest cacy. Ale nigdy nie mogę się powstrzymać przed obejrzeniem od środka. A po złożeniu - już jest krzywo. Też kombinowałem z mocniejszym skręcaniem, niespecjalnie to pomaga. Wielokrotnie powtarzając cykl rozkręć/skręć zauważyłem że czasem się poprawia. Wydaje mi się że przekoszenie jest powodowane przesunięciem okładzin względem siebie, to powoduje przekoszenie śruby/osi na której obraca się klinga. Takie przesunięcie wydaje się nieprawdopodobne a jeśli już to nie istotne a jednak coś się "dzieje" pomiędzy rozłożeniem i złożeniem. Jak wiesz, niektórzy wytwórcy zabraniają rozkręcania swoich noży, a nawet robią co mogą by to utrudnić ( np. Microtech ).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aaaaa zwróćcie uwagę na podpis przy zdjęciu, mi się to fajnie kojarzy
Na pierwszy zdjęciu to ten nożyk mi przypomina ...... WIBRATOR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu