Snajperski Tactical Gear
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ciekawie jest też zajrzeć na stronę tytułową [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ponieważ toczły się dyskusje na tamat samodzielnego ekwipowania się żołnierzy.
A ja myślałem, że kto jak kto, ale oni to nie powinni miec takich problemów.
Myślę, że paru osobom te adresy sie spodobają 8)
Napisano Ponad rok temu
Nasi jadacy do iraku tez sami nakupowali sporo sprzętu, z tzw mundurówki kupowali bielizne, buty (podobno te co dostali chłopaki z pierwszej zmiany rozpadały sie po 2 tyg), okulary itd - akurat sasiedzi sie nieźle obkupili
Napisano Ponad rok temu
Co do broni, kamizelek, hełmów to żaden żołnierz nie ma prawa mienić owego pzredmiotu bez zgody dowodcy oraz odpowiedniego zapisu w dokumentach.
Napisano Ponad rok temu
To niewiele im zostaje z tego co dostają w ramach podstawowego wyposażenia.okulary, bielizna, camelbaki, radia, gpsy, komunikacja na poziomie plutonu i batalionu, plecaki to jest normalka.
Poza tym to niezła porażka, gdy oddziały nie mogły się między sobą porozumieć, bo wysiadł im sprzęt i używali mejli (i chyba komórek).
A ja myślałem, że z naszą armią jest kiepsko :roll:
Napisano Ponad rok temu
pewnie znasz ale podrzuce pare moich na których bywam często:
Napisano Ponad rok temu
buty (podobno te co dostali chłopaki z pierwszej zmiany rozpadały sie po 2 tyg), okulary itd
Co do butow. Ja chodze w takich butach(gepardach czyli najslabszym modelu) 3 mies i zyja. Nie twierdze ze nie moga sie rozpasc po 2 tyg., ale jest to troche malo prawdopodobne, chyba ze sie je ciagle moczy bo sa klejonea nie zszywane. Te buty sie rozpadaly niektorym ale po dluzszym czasie. Pozatym oni mieli jeszcze 2 modele pustynnych (z podeszwa jak w gromach i drugie take ale z materialem pantera z boku) a te byly mocniejsze (chociaz potrafila peknac podeszwa w nich) . Oprocz tego mieli jeszcze combaty. A okulary kazdy zolnierz dostawal (moj ojciec dostal Uvex-y skyper-z pokrowcem i 2 dod. szybkami(zolta i biala))
Napisano Ponad rok temu
Mój znajomy zabrał wellco pustynne amerykańskie i swoja prywatną kamizelke oporządzeniowa ale okularów nie dostali.
Może ma znaczenie jescze w którym kto jechał kontygencie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polecam.
(Adams zna )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... slyszalem, ze nasi dostali do Iraku okulary Brenda. Prawda or not?Jest to zalezne od zmiany("kontynentu") i (np. co do okularow bo, dostawali rozne modele) jednostki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
("kontynentu")
Oczywiscie mialo byc kontyngentu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
GPS
- Ponad rok temu
-
rakiety śnieżne