Coloseum a P. Zaremba...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do kalaki to sprawa ma się tak, że wszyscy słyszeli o combat-kalaki
a P.Zaremba i jego ludzie to Kalaki-Arcanis, (stowarzyszenie filipińskich sztuk walki)
poza nazwą różnicę widze taką, że P.Zaremba czasem podrózuje do źródeł na filipiny i przywozi stamtąd wiedzę i techniki z Kali a nie z karate tsunami.
Nie wiem o co wam chodzi i co, gdzie i kogo widzieliście ale nie dziwie się że oceniacie to in plus - trening u takiego nauczyciela musi przynosić efekty bez względu na styl. Kalaki czy ving tsun, obojętne.
Napisano Ponad rok temu
Hmmm......Naseem.............Ciekaw jestem ktoś Ty?!
Jak by Ci tu powiedzieć......................????????????
Aaaaaaaaaa......co się będę odzywał
Ładną dziś pogodę mamy, prawda?!
Napisano Ponad rok temu
to takie trudne?
tak byłem ciekawy bo powiedzmy, że widziałem go kiedyś w akcji
bez obawy nie jestem kimś znanym w środowisku FMA
jeśli coś masz do Kalaki Zaremby to daj znać, powiedz co ci nie pasuje może dzięki Tobie nie popełnie błędu i nie pójde do niego na zajęcia...
nie obrażę się, nie ogadam cię i nie będę się mścił raczej bo to nie moja sprawa
wiem,że najłatwiej się nie odzywać... i udawać i pozować. może spróbuj to zmienić
czy to temat tabu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale osobę znam, jeżeli widziałeś go w akcji a może nawet rozmawiałeś, i jesteś nim np. zafascynowany ( piszę "np", bo nie wiem jakie miałeś odczucia ) to rozumię Cię i myślę że powinieneś iść do niego na trening. Wyglądasz na gościa, który wie czego chce. To cecha dobrych wojowników. Każde doświadczenie jest potrzebne, żeby się rozwijać.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Dzięki :wink:
Napisano Ponad rok temu
walkę widziałem - szkoda kolesia
gdzie w takim razie cwiczy Kraków? skoro nie u P.Z i co ćwiczy i dla czego?
nie wierzę prasie - nawet samurajowi
byłem na treningu u P.Z - nie było łatwo - rozumiem ze ci którzy go znają zrezygnowali z obawy o własne zdrówko. czy tak?
co sądzicie o CK w stanie obecnym ( tylko proszę mi tu bez polityki) tj:
czy warto u nich ćwiczyć? tj czy mają jakies zaplecze merytoryczne czy tylko robią sobie fotki z mistrzami i zdobywają kolejne DANy?
ok to tyle
dzięki za odpowiedzi poprzednie i może nie ostatnie
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Byłem pewny że jesteś twardszy gościu :wink:
Od każdego się można czegoś nauczyć - od jednego dostajesz wiedzę, od drugiego uczysz się przyjmowania DAN-ów, od trzeciego uczysz się jak bajerować itd....
Ja byłem w CK, byłem u Zaremby i od każdego coś się nauczyłem. Były to dobre i złe lekcje. Obecnie ćwiczę Modern Arnis i jestem zadowolony. Wiem że jeżeli dostanę stopień mistrzowski to tylko i wyłącznie za kilka lat ciężkiej pracy i za konkretne umiejętności. I nie będzie to jakiś DAN, bo to japońskie nazewnictwo, tylko LAKAN.
Nie wiem czy jesteś zdecydowany ćwiczyć Arnis, czy dopiero szukasz ?
Napisano Ponad rok temu
Gdybym nie pamiętał naszej rozmowy, to bym nie wiedział o kim mówisz heheheheh....
Gaaduułłaaaa...... :wink:
No to kiedy przyjeżdżacie ????
Napisano Ponad rok temu
przeczytałem teraz uważnie twoje posty i wynika z nich że już coś ćwiczyłeś z FMA. Możesz się troszkę ujawnić ? Czy to tylko taki " bajerek" żeby zagaić rozmowę ?
8)
Napisano Ponad rok temu
Naseem zrób prosty bilans strat i zysków, plusów i minusów, przeciez widziałeś trening.
Jeżeli chodzi o trenera to nie zawsze liczą sie tylko jego indywidualne umiejetności ale jeszcze jego talenty pedagogiczne, bo jeżeli on potrafi a nie będzie umiał nauczyc to dalej tylko on będzie posiadał te umiejetności. Nie patrz także czy Twój mistrz spotyka sie z wielkimi mistrzami ale czy i Ty będziesz miał taka mozliwość.
Nie chcę, żeby mój post wyglądał na reklamę, nie znam osobiście Zaremby ale obiłem sie o wielu ludzi, którzy twierdzili, ze robia coś pięknego i "najlepszego dla mnie" i ja zostałem przy Modern Arnis Dlaczego? Zacytuję Rosa:"Obecnie ćwiczę Modern Arnis i jestem zadowolony. Wiem że jeżeli dostanę stopień mistrzowski to tylko i wyłącznie za kilka lat ciężkiej pracy i za konkretne umiejętności." Taki jest sposób rozumowania ludzi z MA i dla mnie to jest odpowiedzią co ćwiczyc i dlaczego.
Dodam tylko, że sa do tego stwarzane rzeczywiste mozliwości.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wytrzymałem więcej niz 1 trening u P.Z i myślę że nadal mam ochotę popróbować, nie stanowi to dla mnie takiego obciążenia jak dla niektórych z was bo nie jestem z Krakowa, więc sprawa charakteru Pana Z jest mi obojętna - po prostu nie zdąży mi się sprzykrzyć no i nieczęsto będę miał szansę na spotkanie.
tak Ros to taki bajerek naczytałem się o FMA i teraz szukam przyjaciól na forum wsród prawdziwych twardych chłopaków
Ujawnię tylko tyle, że jeżeli ty Ros jesteś trenerem MA w Krakowie ( a zaczynam dedukować,że tak jest) to ja jestem kimś kogo poznałeś kiedyś i bez problemu rozpoznasz na ulicy i podasz mi rękę. wyglądam prawie tak ja na grafice pod moim nickiem
więcej nie powiem bo różni tu czytają i oberwę 8)
Pytam o CK i PZ bo jestem ciekaw jak się losy potoczyły i interesują mnie opinie z każdej strony. Ale widzę że macie Modern Arnis i jeśli nie tracicie czasu na politykę itp to gratuluję.
A co do Kali czy escrimy to miałem okazję ćwiczyc u kilku osób (i dużo się nauczyłem!) i jak już myślałem że jestem całkiem niezły (w sumie słusznie) to trafiłem do kogoś kto nie mówił nawet po polsku i nie wiedział, że są jakies CK i PZ ( o modern arnis wiedział bo ma stopień mistrzowski notabene) i jak mi pokazał co to jest Kali to się załamałem. po prostu uczyłem się jakis gówien wcześniej bez sensu. "Fajnie" jest pomyśleć ,że setki osób nadal uczą się FMA które z FMA nie ma nic wspólnego.
Napisano Ponad rok temu
Wiesz co, jesteś sadystą cha cha cha........tak się znęcać nade mną, to nie ludzkie :wink:
Nie dość, że jesteś sadystą to jeszcze chwalipięta .
Twierdzisz że coś umiesz, no to czas na konfrontację hehehe ( to taka mała prowokacja :wink: )
Na mojej stronie jest nr.telefonu, zadzwoń to się spotkamy i pokażesz co potrafisz.....
Chyba że się boiszszszszszszsz......................... :wink:
Napisano Ponad rok temu
ale na sparring to raczej nie bo się boję strasznie !!!!!!!!!
jesteś troszkę za wysoki jakdla mnie - musiał bym od razu Cię zabić :wink:
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
trening na oponie (wg DANA INOSANTO)
- Ponad rok temu
-
nowy klip dogbrothers
- Ponad rok temu
-