No ale uderzenia są w KAŻDYM stylu walki, nawet w judo i aikido. Także w bjj.
nie dawno czytalem na forum jak ktos z rodziny zalozycieli (nie pamietam jak sie pisze Gracie ? ) wypowiadal sie ze there is no punches in bjj !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co on tam może wiedzieć?
nie dawno czytalem na forum jak ktos z rodziny zalozycieli (nie pamietam jak sie pisze Gracie ? ) wypowiadal sie ze there is no punches in bjj !
Napisano Ponad rok temu
w aikido sa atemi ktore nie pelnia funkci uderzen sensu stricte, w judo nie wiem, podobno od czarnego pasa w teorii cos sie naucza natomiast w bjj NIE MA uderzen- bylo juz 100x - to slowa Royca sa one zapozyczane z thaia.nawet w judo i aikido
Napisano Ponad rok temu
Takie postawienie sprawy jest dla mnie OK. Nie będę zaśmiecał tego tematu takimi bzdurnymi rozważaniamiw aikido sa atemi ktore nie pelnia funkci uderzen sensu stricte, w judo nie wiem, podobno od czarnego pasa w teorii cos sie naucza natomiast w bjj NIE MA uderzen- bylo juz 100x - to slowa Royca sa one zapozyczane z thaia.nawet w judo i aikido
Napisano Ponad rok temu
W aikido uderzenia pełnią funkcję raczej pomocniczą (odwrócenie uwagi atakującego, zamknięcie pozycji etc) ale w sumie zależy to od szkoły... W judo teoretycznie były uderzenia, ale teraz w 90% szkół ćwiczy się tylko pod zawody, więc wsółcześnie raczej ich nie ma...w aikido sa atemi ktore nie pelnia funkci uderzen sensu stricte, w judo nie wiem, podobno od czarnego pasa w teorii cos sie naucza natomiast w bjj NIE MA uderzen- bylo juz 100x - to slowa Royca sa one zapozyczane z thaia.nawet w judo i aikido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu