Jaka ostrzalke doradzacie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
wszystko tym mozna naostrzyc, od stali stainless do M2,
wiem bo uzywam...
Napisano Ponad rok temu
Dwa kamienie o różnej gradacji i stary bezpiecznik BM .
Porcelitowt kubek i gotowe.( razem grosze! )
Długa walka z kuchenniakami , a nabierzesz Waść takiej wprawy , że wybór ostrzałki nie sprawi Ci już problemu , bowiem będziesz wiedział czego potrzebujesz .
Lanski mini crock stick - niezła do małych ostrzy i nie wymaga wprawy . :wink:
Napisano Ponad rok temu
- ciulkwens - mozna naostrzyć wszystko
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio w knajpie jak zaostrzyłem Victorka Magdaleny to nawet sam Cynik się dziwił.
Kilka minut dziennie,pewna ręka, zachowanie kąta i można wszystko ostrzyć.
Ja bawie się w pracy, jak akurat mam chwilę czasu i wolne ręce to sobie ostrze co popadnie. Kiedyś się koledzy dziwili ale teraz już się przyzwyczaili.
Napisano Ponad rok temu
Vicka nie problem naostrzyc tak ale cos z prezniejszej stali juz tak. Dzisiaj sie zawzialem i na plaskim ze shadowem sie meczylem godzine. Teraz sie go boje 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U Swiata chyba tez 49zl o ile cena sie nie zmienila i dobrze pamietam...
Napisano Ponad rok temu
Nie widze nigdzie w poscie RedEaxa ze ma jakies ostrze combo, wiec nie potrzebne mu nic do zebow. Pozatym, IMHO, Lansky Crock Stick Multi-Sharpener tez raczej byloby dosyc niewygodnie ostrzyc serrated... Chociaz, jakby sie uprzec to ujdzie...tyle że takim gerberem zębów nie naostrzysz.
Napisano Ponad rok temu
bo to specjalnie zaprojektowane do serrated wszelkiego typu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
licz, mowisz o tym??
bo to specjalnie zaprojektowane do serrated wszelkiego typu...
Moj blad. Nie zastanawialem sie jak, ale wydaje mi sie ze sam juz na to wpadlem...
Szkoda ze dopiero teraz. :wink:
Ciulkwens, jakie to dlugie jest? Wygodnie mi bedzie tym ostrzyc M21-04 (10cm, recurve)?
Napisano Ponad rok temu
a czy wygodne? dla mnie tak, ja tym wszystko naostrze, w/w noza nie posiadam i nie ostrzylem go nigdy chyba, ale AFCK, 710, Voyagera, Frosta i kuchenniaki ostrzylem, wszystko co podejdzie, a czy Tobie podejdzie?? nie wiem..
PS zauwazyliscie jak sprytnie chwale sie posiadanym przez siebie arsenalem :wink:
Napisano Ponad rok temu
dlugie to to ne jest, miedzy kciuk a palec wskazujacu spoko wezmiesz, bo tak sie wlasnie trzyma przy ostrzeniu
O rany To czego już nie masz, kciuka czy palca wskazującego. Gratuluję odwagi i czekam na wpis w Niebezpieczna pasja - KRWISTY TOPIC :twisted:
Poza tym jak utrzymujesz kąt ostrzenia? Lansky jest chyba prostszy na początek, a napewno bezpieczniejszy (o ile zabawa nożami jest bezpieczna...
Napisano Ponad rok temu
Chodzilo mi czy dosyc dlugi noz mi sie uda naostrzyc bez problemu.dlugie to to ne jest, miedzy kciuk a palec wskazujacu spoko wezmiesz, bo tak sie wlasnie trzyma przy ostrzeniu,
a czy wygodne? dla mnie tak, ja tym wszystko naostrze, w/w noza nie posiadam i nie ostrzylem go nigdy chyba
Bagnet, no risk, no fun
Napisano Ponad rok temu
a palce sa chronione przez te gumowe zakonczenia one rowniez pozwalaja utrzymac kat, ale ja je zdejmuje bo mi to nie potrzebne, kat trzymam jaki potrzebuje a i skaleczyc sie mi jeszcze nie udalo.
Licz, no mowie ze wszystko mozna naostrzyc, a co dla kogo jest problemem a co nie to indywidualna sprawa, dla mnie nie jest
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
co najglupszego zrobiliscie z nozem ??
- Ponad rok temu
-
Cuda Maxx 5'5, a moze BM Skirmish?
- Ponad rok temu
-
D.O.G.
- Ponad rok temu