Pytanka o plecionke
Napisano Ponad rok temu
pytanka mam dwa
1) czy to ma znaczenie tylko estetyczne, czy jakos sie sprawdza w uzywaniu (plecionka po sam dol)
2) ktore jeszcze gi sa cale z plecionki? gameness? v&m/mkimonos?
pozd
WiRAHA
Napisano Ponad rok temu
A tu znalazlem ankiete dotyczaca najbardziej i najmniej lubianych gi
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozd
WiRAHA
Napisano Ponad rok temu
A tu znalazlem ankiete dotyczaca najbardziej i najmniej lubianych gi
Ha-ha! Atama rulez. Zawsze to powtarzam.
Co się zaś tyczy strzępienia plecionek, to moim zdaniem nie ma to większego znaczenia. Akurat od pasa w dół to ta góra od plecionki nie jest jakoś szczególnie maltretowana i bardzo rzadko coś się tam zaczyna pruć. Znacznie większą uwagę przywiązywałbym do spodni - przede wszystkim chodzi o szwy i wzmocnienia na kolanach. Spodnie zawsze rozlatują się pierwsze. Druga ważna sprawa, to rozmiar, krój i gramatura kimona, jednak tu już wiele zależy od indywidualnych preferencji. W każdym razie jeśli to ma być nasze pierwsze kimono, to nie warto brać jakiś "egzotyków", w których nikt w sekcji nie ćwiczy - zbyt duże prawdopodobieństwo że nie trafimy w odpowiedni krój i rozmiar. W przypadku czarnych i niebieskich gi warto popatrzeć sobie po innych i zaobserwować czy kolorek bardzo nie blaknie oraz czy kimonko za bardzo nie farbuje (koledzy w białych kimonach będą nam za to bardzo wdzięczni ).
Napisano Ponad rok temu
Jako własciciel trzech, czarnej białej i niebieskiej. Ale z drugiej strony pamietajmy o Atama Boyzz. :wink:Ha-ha! Atama rulez. Zawsze to powtarzam.
Napisano Ponad rok temu
Na 176 cm i 65-70(?)kg jaki to będzie rozmiar?
A3
czyli wyszło by 312 zł + koszt przesyłki jaki?? + podatek jakiś hmm razem = ??. Jeżeli do 500 zł by wyszło to ok. papieros
Jak ktoś potrafi powiedzieć ile by te gi kosztowało w sumie (bo np. zamawiał te kimono) to proszę o relację.
Napisano Ponad rok temu
Duzo lepsze ceny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tworza sie male czarne kuleczki i wygladam jak brudas
Mam to samo za cholere nie iwem jak sie tego pozbyc, jedyne co mozna to rekami to zciagnac ale by mnie chyba szlak trafil
Ma ktos rade jak sie tego pozbyc ??
Napisano Ponad rok temu
Na 176 cm i 65-70(?)kg jaki to będzie rozmiar?
A3
Raczej A2...
Rozmiar A3 pasuje idealnie na mnie - 181 cm i 87 kg.
czyli wyszło by 312 zł + koszt przesyłki jaki?? + podatek jakiś hmm razem = ??. Jeżeli do 500 zł by wyszło to ok.
Weź pod uwagę, że jak płacisz kartą, to bank potrąci Ci trochę więcej za dolara, niż wynika to z aktualnych kursów. Np. kiedy dolar był po 3,05 zł, bank liczył nam po 3,20...
A ile wyjdzie przesyłka, to sam sobie zobacz - wejdź na stronę, wybierz kimonko, kliknij "buy now", potem "Actual shipping..." (link na dole strony), wybierz Poland, wpisz swój kod pocztowy (koniecznie), później "Continue" - i pod "International Priority/Express" będziesz miał całkowity koszt wysyłki do Polski.
Goście przesyłają paczkę jako "gift", więc nie ma żadnych podatków ani opłat celnych.
Napisano Ponad rok temu
http://www.brazilcombat.com/
Duzo lepsze ceny.
A to ciekawe... 8O
Brazil Combat:
Atama Kimono "Single Weave" - White: 88.99$
Atama Kimono "Single Weave" - Blue: 97.79$
Atama Kimono "Gold Weave" - White: 95.59$
Atama Kimono "Gold Weave" - Blue: 104.39$
Atama Kimonos:
Atama Kimono "Single Weave" - White: 69$
Atama Kimono "Single Weave" - Blue: 74$
Atama Kimono "Gold Weave" - White: 79$
Atama Kimono "Gold Weave" - Blue: 84$
Napisano Ponad rok temu
P.S. Dzięki za rady szczególnie Drow`owi poklon za instrukcje. Przesyłka wychodzi Express: $33.00. Więc wszystko razem 137 $ czyli 450 zł przy zawyżonym przeliczeniu dolara przez bank.
Napisano Ponad rok temu
Który kolor lepiej będzie wyglądał po dłuższym użytkowaniu - to właściwie pytanie skierowane do mkimur`y bo on posiada wszystkie trzy kimona Atama.
Kimur mówił o mnie...
Po dłuższym użytkowaniu najlepiej będzie wyglądał kolor biały. Każde kolorowe kimono wyblaknie, prędzej czy później. Ale ja mimo to najbardziej polecałbym niebieskie: nie farbuje tak bardzo jak czarne i nie widać na nim brudu (a przede wszystkim - krwi) tak bardzo jak na białym. Nie bez znaczenia jest również fakt, że na większości zawodów BJJ dozwolone są tylko białe i niebieskie kimona. A jeśli niebieskie kimonko nam trochę wyblaknie to nawet dobrze, bo ten intensywny, smerfowy kolorek wygląda jednak nieco obciachowo...
Napisano Ponad rok temu
A to ciekawe... 8O
Jak porownasz te same modele, to juz takiej duzej roznicy nie bedzie, ale faktycznie na stronie Atamy jest taniej, ale np. Keiko jest duzo tansze.
Napisano Ponad rok temu
A jeśli niebieskie kimonko nam trochę wyblaknie to nawet dobrze, bo ten intensywny, smerfowy kolorek wygląda jednak nieco obciachowo...
smerfowo to wygląda jak do niebieskiego gi ubierzesz niebieski pasek
:wink:
z białym paskiem wygląda kul 8)
Napisano Ponad rok temu
smerfowo to wygląda jak do niebieskiego gi ubierzesz niebieski pasek
Oł jeee? A jakie kolory mają Smurfy?
Niebieski pasek Atamy ma specjalnie jaśniejszy odcień, żeby się od kimona odcinał (warto pomyśleć przyszłościowo i dokupić... )
Napisano Ponad rok temu
To ja mam taki pedantyczny problem z Atama. Mianowicie brudzi mi sie cholernie, tak ze nie da sie tego sprac. tworza sie male czarne kuleczki i wygladam jak brudas. Z innymi kimonkami tak sie nie dzieje. Ale ogolnie kimonko wygodne. A jak wyglada jego wytrzymalosc na scieranie na szorstkiej macie to pytanie tylko...
Pewnie masz Atamę Mundial. Ona faktycznie ma tendencje do mechacenia. Single, Double czy Gold wykonane są z innego splotu i ten problem nie występuje. Ale Animek np. ma również mundiala i wygląda jakby był szczęśliwszy w tym własnie gi.
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I skąd u was ta krew na kimonach przestraszony
złamane nosy, rozwalone łuki brwiowe... trochę tego jest na treningach - przynajmniej w Krakowie
8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
seminaria z weltonem ribeiro
- Ponad rok temu
-
zimowy oboz submission grappling
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Helio Gracie (Playboy luty 2001)
- Ponad rok temu
-
BJJ w Kielcach
- Ponad rok temu
-
Welton Ribeiro 3 dan bjj w Polsce
- Ponad rok temu
-
Would an ABU DHABI Champion dress like a woman?
- Ponad rok temu
-
czego ucza na bjj
- Ponad rok temu
-
Nowa sekcja poczatkujaca BJJ w Bone Breakers Team Łódź
- Ponad rok temu
-
gdzie mata do wynajęcia w Warszawie ?
- Ponad rok temu
-
Luta livre i BJJ w Lomzy