Led Lenser V2 (7737)
Napisano Ponad rok temu
W bardzo eleganckim, czarnym pudełku poza latarką była linka, karabińczyk i futerał do paska.
Latarka jest świetna, katuję ją na bateriach od czwartku non-stop i jeszcze świeci (choć wyraźnie słabiej). Jedyne zastrzeżenia dotyczą bardzo bazarowego futerału - fuj! paskudny!
Zasięg jest bardzo przyzwoity, skupienie dobre (jak ktoś chce silniej skupiony strumień światła to polecam model 7739).
Porównywałem ją z moim starym, dobrym Maglitem RX1019 i wypadła zadziwiająco dobrze (światła mniej, jednak znacznie bielsze (chyba, że mi się aku w Maglicie rozładował )), zwłaszcza jeśli porównać gabaryty obu latarek. Bardzo dobra latarka, świetna na EDC (Maglite raczzej tylko dla maniaków :twisted: ).
Może kiedyś dorzucę zdjęcia.
PZDR.
Napisano Ponad rok temu
Latarka jest świetna, katuję ją na bateriach od czwartku non-stop i jeszcze świeci (choć wyraźnie słabiej). Jedyne zastrzeżenia dotyczą bardzo bazarowego futerału - fuj! paskudny!
Czy latarka ma wyraźny spadek jasności świecenia w czasie użytkowania ? Na wykresie zamieszczonym przez J_A_R_O w tym wątku: http://www.budo.net....er=asc&start=15 widać, że jasność świecenia znacznie spada w czasie. Ten szybki spadek jasności był główym powodem, przez który zrezygnowałem z zakupu tej latarki.
Porównywałem ją z moim starym, dobrym Maglitem RX1019 i wypadła zadziwiająco dobrze (światła mniej, jednak znacznie bielsze (chyba, że mi się aku w Maglicie rozładował )), zwłaszcza jeśli porównać gabaryty obu latarek.
O ile słabiej świeciła ta latarka od RX1019 (z świeżo naładowanym akumulatorem) ?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli zamierzasz długo korzystać z latarki, weź zapasowe baterie lub wybierz innego producenta.
Mi szkoda było pieniędzy na np. Inove X0, tylko z powodu wolniejszego spadku jasności (poza tym, wedle wykresów już po 3h obie latarki świecą słabiutko )
Pyt2.: W pomieszczeniu nie ma DUŻEJ różnicy (oczywiście MagLite świeci mocniej, za to światło V2 jest bardziej białe niż halogen Maga). Na zewnątrz przewaga Maga jest całkiem spora (ale te rozmiary :-( ).
Uważam, że na EDC V2 zdecydowanie się nadaje, będąc rozsądnym kompromisem pomiędzy światłem, ceną i gabarytami.
Kolejnym plusem jest korzystanie przez V2 a baterii AAA - można stosować akumulatorki, a w razie potrzeby kupić te baterie praktycznie wszędzie.
W teren na pewno lepiej zabrać wielkiego Maga (dodatkowo ma on swój klimat i można się nim skutecznie bronić)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szukam, znaleźć nie mogę, frustracja mnie bierze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Są na tyle dobre, że w zeszłym tygodniu nabyłem następną zabaweczkę led lensera, tyko troszeczkę większą (7448). Jak się nią pobawię to na jej temat coś naskrobie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Torba Hatch Patrol D1
- Ponad rok temu
-
Konfekcja nozo pochodna...
- Ponad rok temu