KONKURS NOWOROCZNY BUDO & GUNS.COM.PL
Napisano Ponad rok temu
1. który z podanych noży Microtecha ma najdłuższą klingę:
a) Exodus
Masterpiece I
c) Nemesis III
d) Ultratech 5
>>> Masterpiece I ma klingę tylko minimalnie krótszą, ale ma. Można to było znaleźć w sieci (choćby na forum Microholics), ale ostateczne potwierdzenie to słowa bezpośrednio z Microtech'a: "Both are almost exactly the same blade and almost the exact same length. Yet Masterpiece is just a hair shorter!". Tyle, że MT odpowiada może na 3% kierowanych do nich emaili więc tą drogą raczej nie było co liczyć na odpowiedź
2. z której ze stali NIE robiono noża MT mini UDT:
a) 154CM
S90V
c) 440C
d) stal damasceńska
>>> wersje ze 154CM i 440C sam na BUDO zamieszczałem, a z damasceńskiej tego typu małe i słodkie nożyki MT oczywiście robi.
3. który z atrybutów NIE pasuje do opisu noża MT SOCOM Elite Tactical:
a) klinga noża posiada na powierzchni czarną powłokę antyrefleksyjną
tytanowa blokada microbar dociskana jest do ostrza przez specjalną ukrytą sprężynę
c) ostrze wykonane jest z nowoczesnej stali S30V
d) klinga noża jest osadzona na toczonym, precyzyjnym łożysku ze stali nierdzewnej
>>> oczywiście klinga tych noży wykonana jest z S90V
4. który z poniższych knifemakerów NIE współpracował z Microtechem:
a) Walter Brend
Chris Reeve
c) Reese Weiland
d) Mel Pardue
>>> inni współpracowali, choćby: Brend / Kestrel; Reeve / Titanium Dagger; Weiland / Hawk.
5. Który z poniższych noży występuje także w czystej wersji automatycznej:
a) MTX2
CMTX5
c) SOCOM
d) mini SOCOM
>>> pozostałe były lub są dostępne tylko jako "manual" albo "D/A Auto". Czysty automat, bez możliwości manualnego otwarcia, był jako jedna z wersji dostępny tylko w nożu "mini SOCOM".
6. Który z poniższych noży NIE posiada obosiecznej klingi
a) Combat Talon II
Nemesis III
c) Combat Talon III
d) Dragonslayer II
>>> to też nie było trudne... i d) to typowe sztylety, zaś c) jest obosieczną wersją CT II
OK, takie są odpowiedzi i żadnych reklamacji np. dotyczących sformuowania pytań nie uwzględnia się :twisted: . Jak coś było niejasne, to trzeba było pytać od razu, tak jak w przypadku wyjaśnień dot. pytania nr 5. A za chwilkę robię losowanie i poznamy szczęśliwego (no, mam nadzieję) zwycięzcę
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego ja jestem modem/redaktorem...
Napisano Ponad rok temu
[tutaj werble...............]
Uwaga, uwaga! Zwycięzcą w konkursie jest:
Campo !!!
Gratulacje! Piękne zwycięstwo Podeślij mi email z adresem a we wtorek kurier wręczy w twoje ręce przesyłkę. A w niej: Ostrzałka GATCO Micro-X oraz Microtech mini SOCOM Tanto, dokładnie tak jak wybrałeś!
Napisano Ponad rok temu
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Campo..... brawo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
POZDRÓWKA Campo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zasłużyłeś Campo
8)
Piter - dzięki za emocje i do zobaczenia w następnym konkursie...kiedyś los sie uśmiechnie i do mnie :-)
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze raz dziękuje organizatorowi za super konkurs(moze nastepnym razem wygram :wink: ).
I pytanie: jak sie ma długość Exodusa do Nemesis III? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Exodus jest krótszy o około 0.20"I pytanie: jak sie ma długość Exodusa do Nemesis III? :roll:
Diabełek, nie ma mini SOCOM'a tip-up ani dużego ani małego. są za to mini SOCOM Elite w wersji tip-up, ale w tych kwestiach najlepiej założyć nowy temat na ogólnym forum...
Napisano Ponad rok temu
El Primo, ty już kiedyś wygrałeś, teraz moja kolejkiedyś los sie uśmiechnie i do mnie :-)
Gratulacje Campo
chlip, chlip
Napisano Ponad rok temu
Niektórzy to mają farta :wink:
Oby nożyk ci dobrze służył.
Napisano Ponad rok temu
Nożyk cudo! Już zbieram na niego kasę. Kurde, wyłożyłem się na prostym pytaniu o stal SOCOMA. Nic to, za to tyle się dowiedziałem o Microtechach, że zachorowałem... na początek na Mini Socoma.
Piter - wielkie dzięki za konkurs poklon !!!
A następny konkurs (kiedyś tam, mam nadzieję) to proszę równie trudny, a nie łatwiejszy - ile frajdy jak znalazłem w końcu informacje o Masterpiece I!
Pzdr.
Contubernalis
Napisano Ponad rok temu
Następny będzie łatwiejszy, obiecuję
nie nie nie...... zadne tam latwiejsze..... przynajmniej tych 52 musialo sie czegos nauczyc....... to juz nie bylo byle tam cus co mozna znalezc na google...... trzeba bylo mocniej potrzasnac siecia i szarymi komorkami
nastepne powinny byc na podobnym poziomie...... tyle ze w striderach w CRK, w BM w Spyderco etc etc...... tak rodzinami i nagroda zawsze ze stajni z ktorej sa pytania...... o
co wy na to ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
S&W Combat Survival Knife
- Ponad rok temu
-
Stary / nowy Cub??
- Ponad rok temu
-
Pierwszy nóż prosze o pomoc
- Ponad rok temu
-
Noże prosto z usa
- Ponad rok temu
-
Nowosci od Spyderco
- Ponad rok temu
-
Oddam w dobre ręce...
- Ponad rok temu
-
Jak ktos uwaza ze noz nigdy nie jest dostatecznie ostry....
- Ponad rok temu
-
E. Hartink - Encyklopedia Noży
- Ponad rok temu
-
Nowy folderek od Stridera
- Ponad rok temu
-
Benchmade 550, 551
- Ponad rok temu