Stary / nowy Cub??
Napisano Ponad rok temu
Pochwy niestety obie do doopy som, jedna taka, jak u Pitera na stronce, druga ta calkiem nowa - niestety tej "calej kydexowej", jak np. w recenzji Freda Perrina na fotkach, nie udalo mi sie dostac na razie. Macalem jakis czas temu taka pochwe od normalnego Nimravusa i bije obie pozostale na glowe.
Ale nie o tym chcialem.
Plain jest starenki z ATS34, combo juz ze 154CM.
Rekojesc tego nowszego ma mniejsza grubosc niz starego i to wyraznie - czy to normalka, zeby pasowalo do tej nowej paskudnej plastikowej pochwy, czy jakis "Montagsmesser" mi sie trafil?
Wie ktos? Nie to, zeby mi to jakos bardzo przeszkadzalo, bo oba leza mi w reku bardzo wygodnie, ale jestem ciekaw.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A cos o tych okladzinach moze...?kiedy to było jak pisałeś, że lista twoich zakupów jest zamknięta, a fundusze ograniczone.... teraz to już nawet stare i nowe wersje posiadasz :wink:
O liscie zakupow to bylo na zeszly rok, teraz mamy nowy 8)
Poza tym Ty tak wierzysz we wszystko co przeczytasz...?
A noza juz nie produkuja, to sie trzeba zaopatrzyc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale tam - ze nei ma w sklepie, to jeszcze nie znaczy, ze sie kupic nie da.no fakt nowy rok mamy... Tak się czepiam bo sobie obiecałem, że jak Falcona by Greco nie kupie (nie ma go już w sprzedaży) to narazie koniec zakupów :twisted: . W sumie to dobry sposób na wyjście z nałogu . Sorry za offtopic. :wink:
Na ebayu patrzyles? Albo na jakim bladeforums, czy knifeforums? Na pewno sie znajdzie ktos chetny do rozstania ze swoim, tylko chciec
Haallöööö - prawie dwiescie wyswietlen i nikt nic nie wie?
Jest mi smutno...
Napisano Ponad rok temu
A przy okazji czym się kierowałeś wybierając Cub , a nie pełnowymiarowego Nimravusa.
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Troche wyzszy jest tez w nowym szlif, ale to inna bajka.
Kupujac Cuba kierowalem sie pospiechem, bo juz go nie produkuja a chcialem miec jakis dobry maly fixed - i czemu "zamiast"?
To juz duzego sobie nie mozna rownoczesnie sprawic?
Napisano Ponad rok temu
Po prostu szukam noża ze stałą rękojeścią , który będzie przydatny tam gdzie folder będzie za delikatny lub nieporęczny.
Akurat Nimravus bardzo mi sie podoba (obie wersje), ale nie wiem na którą się zdecydować, czy dłuższy Nimravus czy mniejszy Cub.
Zobaczymy
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Jakby co, to daj znać... daleko nie jest w sumie (dla poczty). Ostatnio robiłem dwie do nowych małych Nimravusów ale nie mam fotek.Pochwy niestety obie do doopy som, jedna taka, jak u Pitera na stronce, druga ta calkiem nowa - niestety tej "calej kydexowej", jak np. w recenzji Freda Perrina na fotkach, nie udalo mi sie dostac na razie.
Napisano Ponad rok temu
Zapytałem dlaczego wybrałeś ten model, bo nie sądziłem że będziesz posiadał obie wersje (140 i 145).
To byl powod, dla ktorego sobie go sprawilem. DokladniePo prostu szukam noża ze stałą rękojeścią , który będzie przydatny tam gdzie folder będzie za delikatny lub nieporęczny.
Standardowa odpowiedz brzmi: take both!Akurat Nimravus bardzo mi sie podoba (obie wersje), ale nie wiem na którą się zdecydować, czy dłuższy Nimravus czy mniejszy Cub.
Zobaczymy
pozdr.
Cub to takie male "cos" do czyszczenia paznokci a zwykly to juz pelnowymiarowy NOZ Mozna nim juz cos nie za grubego nawet przerabac.
Jesli chcesz Cuba, to sie spiesz, bo niedlugo beda juz tylko na ebayu - a duzy sobie zamowilem z M2 ofkors. Pare dolcow wiecej, a roznica do 154CM jest - sprawdzone na 710 i innych moich nozykach.
Napisano Ponad rok temu
O Tobie tez juz myslalemJakby co, to daj znać... daleko nie jest w sumie (dla poczty). Ostatnio robiłem dwie do nowych małych Nimravusów ale nie mam fotek.Pochwy niestety obie do doopy som, jedna taka, jak u Pitera na stronce, druga ta calkiem nowa - niestety tej "calej kydexowej", jak np. w recenzji Freda Perrina na fotkach, nie udalo mi sie dostac na razie.
Jutro powinienem miec namiary na moich okolicznych kydexorobow (a zdaje sie nawet jeden z moich znajomych robi), to sie zastanowie - ale na razie bedzie to zastanawianie sie dosc abstrakcyjne, bo ostatnio... mialem troche wydatkow
Bede pamietal w kazdym razie, dzieki.
A o tych grubosciach okladzin cos mozesz powiedziec? Bo wyglada na to, ze to rzeczywiscie jest standard.
Napisano Ponad rok temu
eee... zartujesz chybabo ostatnio... mialem troche wydatkow
A ten Cubik to fajna rzecz... myslalem o nim dlugo, ale Shadow pokonal go zdecydowanie
Rybak... musisz jeszcze zapolowac na Real Tree - jesli jeszcze gdzies trafisz
Napisano Ponad rok temu
Ale naprawde...eee... zartujesz chybabo ostatnio... mialem troche wydatkow
8)
Spoko - najpierw musze sobie ponosic takie malenstwo nieskladane, pouzywac... i pomyslimy, czy cos wiecej potrzebaA ten Cubik to fajna rzecz... myslalem o nim dlugo, ale Shadow pokonal go zdecydowanie
A ma ten Shadow jakiegos motylka na klindze?
A tam musisz - moglem kupic, nie spodobal mi sie jakos specjalnie.Rybak... musisz jeszcze zapolowac na Real Tree - jesli jeszcze gdzies trafisz
Napisano Ponad rok temu
No kurde szukam, ale nie widze - czyli jest spalony?A ma ten Shadow jakiegos motylka na klindze?
Widze tylko piekna CeeRke
Aaa... juz wiem - ma zamaskowanego motylka... w ksztalcie pochwy
Napisano Ponad rok temu
Taaa, Panie... Nie nadaje sie...No kurde szukam, ale nie widze - czyli jest spalony?A ma ten Shadow jakiegos motylka na klindze?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pierwszy nóż prosze o pomoc
- Ponad rok temu
-
Noże prosto z usa
- Ponad rok temu
-
Nowosci od Spyderco
- Ponad rok temu
-
Oddam w dobre ręce...
- Ponad rok temu
-
Jak ktos uwaza ze noz nigdy nie jest dostatecznie ostry....
- Ponad rok temu
-
E. Hartink - Encyklopedia Noży
- Ponad rok temu
-
Nowy folderek od Stridera
- Ponad rok temu
-
Benchmade 550, 551
- Ponad rok temu
-
Fallkniven AB na sprzedaz :(