Jakie robicie cwiczenia (poza zjeciami)???
Napisano Ponad rok temu
kokokodak!!! Pozdrawiam :peace:
Napisano Ponad rok temu
jakie cwiczenia robicie poza zajeciami judo.Chodzi mi tez w jakiej ilosci bo jak mi powiecie to bede robic 2 razy tyle i mysle ze bedzie mi sie dobrze wiodlo
Oj kolego... tyle nie wypijesz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja robie te ćwiczenia które robimy na rozgrzewkach. Czyli różnego rodzaju
-pompki: zwykłe, nurkujące w przód i w tył, z różnym rozstawem rąk,
- brzuch: krótkie, pełne ze skrętem tułowia, nożyce pionowe, poziome, "wymachy" nóg za głowę, "wjazdy" rękami pod tyłek, skręty przez bark,
-przysiady: "na palcach", na całej stopie, ja robie jeszcze "przysiady" w pozycji do TAI-OTOSHI,
- grzbiety,
- podciaganie się na drążku,
i jeszcze cośby się znalazło więcej.
Do tego oczywiście bieganie, bieganie i bieganie (: Najlepiej rano przed śniadaniem i herbatka - całkiem na czczo - ale wiem po sobie że przed wyjściem do pracy ciężko się zmusić...
Ćwiczę seriami - każde ćwiczenie powtarzam tyle razy ile mogę i ćwiczę następne obciążające inne części ciała. Np do zmęczenia brzuszki ze skrętem a następnie grzbiety. Jak skończę wszystkie ćwiczenia z serii zaczynam od nowa. Oczyiście nie ćwiczę tego wszystkiego co napisałem naraz. Wybieram kilka.
Poza siłą dużo czasu poświęcam w domu na obroty ciała, suche wejścia bez partnera itp. I pad z przewrotem ku wielkiej uciesze mojego 1,5 rocznego syna (((:
Do siłowni nie mogę się przekonać. Wolę ćwiczenia z obciążeniem własnego ciała bo przy okazji ćwiczę gibkość, uczę ciało naturalnych ruchów.
Proszę się nie śmiać - ja tak sobie ćwiczę w domu poza treningami. Oczywiście wyczynowcem nie jestem - jak to się mówi trenuję "rekreacyjnie".
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Witam chce trenowac judo i mam pytanko :wink: - jakie cwiczenia robicie poza zajeciami judo.Chodzi mi tez w jakiej ilosci bo jak mi powiecie to bede robic 2 razy tyle i mysle ze bedzie mi sie dobrze wiodlo
kokokodak!!! Pozdrawiam :peace:
ja poza treningami pływam na basenie i chodze na treningi piłki halowej.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
.Mulan musi miec duuuzo kasy jak chodzi na pilke i judo :wink: ok dzieki biegac to bede biegal zycze udanych treningow
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wszystkiego najlepszego
- Ponad rok temu
-
Judo w KROŚNIE
- Ponad rok temu
-
pytanie o kluby judo w Krakowie?
- Ponad rok temu
-
Czy WYCZYNOWE uprawianie JUDO nalezy zaczac majac 5 lat.....
- Ponad rok temu
-
Sfam Noris
- Ponad rok temu
-
Powrót na mate
- Ponad rok temu
-
wybity(stłuczony) kciuk
- Ponad rok temu
-
Zawody w Kata