PUCHAR POLSKI MUAYTHAI Termin 15-16 stycznia 2005
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bokserzy, kickbokserzy, "chwytacze" byli i wpierdolu nie spuścili. Zaczeli spuszczać po wprowadzeniu MT w swój arsenał - ale przed to nie
Co do tańca przed - kata, dechy i tak dalej z Wai Kru nie można za bardzo porównywać. Zasadniczo "taniec" świadczy o szkole MUAY THAI. Jest jej IDENTYFIKATOREM. Zatem jest chujowo jeżeli kolo z takiej szkoły przejdzie sobie do okoła ringu tak jak przeciwnik i 90 % innych. Nie jest powiedziane JAK to Wai Kru ma wyglądać. Zawodnik - jeżeli trener nie powie mu co i jak ma zapodawać w okresie "tańczenia" MOŻE i powinien zasadniczo improwizować. Przecież tyle jest technik, które można wykonać w rytm muzy że głowa mała.
Ale... może się czepiam. Może
Co do wpisowego
Tyle
Pozo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dwa słowa do KingKonga (jak przekręciłem to sorki)
Bokserzy, kickbokserzy, "chwytacze" byli i wpierdolu nie spuścili. Zaczeli spuszczać po wprowadzeniu MT w swój arsenał - ale przed to nie
Co do tańca przed - kata, dechy i tak dalej z Wai Kru nie można za bardzo porównywać. Zasadniczo "taniec" świadczy o szkole MUAY THAI. Jest jej IDENTYFIKATOREM. Zatem jest chujowo jeżeli kolo z takiej szkoły przejdzie sobie do okoła ringu tak jak przeciwnik i 90 % innych. Nie jest powiedziane JAK to Wai Kru ma wyglądać. Zawodnik - jeżeli trener nie powie mu co i jak ma zapodawać w okresie "tańczenia" MOŻE i powinien zasadniczo improwizować. Przecież tyle jest technik, które można wykonać w rytm muzy że głowa mała.
Ale... może się czepiam. Możeale. TAKIE są przepisy, które nie do końca są tak restrykcyjnie przestrzegane w turniejach pierwszych walk (bo to dla początkujących). Ale... jeżeli chodzi o PUCHAR POLSKI to mnie zeszczy/zniszczy ale jak ma być taniec to będzie. i to tyle
Co do wpisowegoCóż... tu wypowiadał się nie będę. Nie ja ustalałem, nie miałem wpływu a szkoda
Ale tu znowu wraca temat, który był poruszany przy MP. Jak trener jest dobrym organizatorem to może choć 50 % zafunduje ?
Tyle
Pozo
Mysle ze kara dyskwalifikacji jest zbyt wysoka kara. Przyjedzie zawodnik pol Polski (poniesie koszta) a tu ciach sedziowie mu podziekuja... Owiele bardziej ludzka kara a zmuszajaca do nauki Wai Kru bylo by punktowanie tanca...
Trener musi miec naprawde niezla stajnie by moc pokryc czesc kosztow zawodnikow. O sponsorach zapomnijmy chyba ze w postaci rodzicow :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Powiem tak - na pierwszym turnieju warszawskim startowali kolesie z Vale Tudo. I... chwała niektórym bo chłopaki IMPROWIZOWALI. I całkiem ciekawie... że tak dodam.
No a jak ktoś mi powie że to problem to już ręce mam w dole - niżej nie opadną.
A jeżeli chodzi o "surowość" - bez bata niektórych (całkiem niezłych fajterów dodam) się nie zmusi do tego. A załóżmy że taki "nietańczący" wygra. Załóżmy że wejdzie do kadry. Pojedzie na ME lub MŚ. I nie zatańczy bo przecież po co. I DUPA. Przeleciał pół świata, sponsor kasę wyłożył a tu zawodnik nawet sobie nie powalczył. Moze tak na to trzeba popatrzyć ?
Pozo
Napisano Ponad rok temu
Eeee jak mozna iprowizowac to ok
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
. kilka lowkingów wystarczyło
)
a co to lowking, bo chyba:
king to krol
low to nisko
to moze to krol podziemia jakis:)
Nie pieprz tu glupot,ktory styl jest lepszy juz 1000 razy bylo, tym bardziej jak nazw technik nawet bez bledu nie potrafisz napisac.
A z cenami to troche duzo, rzeczywiscie takie sa koszty ogromne wynajecia hali i organizacji tego?
Napisano Ponad rok temu
a co bylo na zawodach to bylo
Napisano Ponad rok temu
A jak napisze lokas to tez sie nie znam?
a co bylo na zawodach to bylo
Niedosc ze sie nieznasz to jeszcze niemozesz byc moderatorem
buahahahah
sorki ale niemoglem sie powstrzymac
Napisano Ponad rok temu
a tomek to sie akurat zna i to baaaardzo dobrze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawody są w Chojnie?
15-16.01?
Napisano Ponad rok temu
15.01.2005r.
wa-wa centralna -> łódź
pociągi pośpieszne:
5:35, 6:40, 7:35, 9:35, 11:35
cena: 28,38PLN
16.01.2005r.
łódź -> wa-wa centralna
pociągi pośpieszne
18:26, 20:26
cena: 28,38PLN
pozdrawiam
źródło: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ma ktos z was namiar na cos ciekawego.... z gory dziekuje
Napisano Ponad rok temu
Dwa słowa do KingKonga (jak przekręciłem to sorki)
Co do tańca przed - kata, dechy i tak dalej z Wai Kru nie można za bardzo porównywać. Zasadniczo "taniec" świadczy o szkole MUAY THAI. Jest jej IDENTYFIKATOREM.
nie przekręciłeś -spoko
Mi nie chodziło o to ze spuścili - tym bardziej że dziś wiekszość osób ćwiczy przekrojowo,tylko zwóciłem uwagę że specjalnością polskich środowisk sztuk walki jest obwarowanie uczestnictwa w walce przez jakieś dodatkowe obligatoryjne zasady,u podłoża których - często leżało właśnie wyeliminowanie osób nie koncentrujących się na żadnej konkretnej sztuce tylko na walce.Podłożem tego bodajrze były sykcesy kickkokserów z SKK Politechniki Warszawskiej na zawodach Taekwondo, sukcesy kickbokserów na zawodach Wu-shu itp.
Oczywiście nie uważam że tak jest wszędzie ale np. na zawodach w sanda- w wushu ,celem utrudnienia dla bokserów jest zakaz ciągłego ataku rękami na głowę....
a jeśli chodzi o wai-kru to w okresie gdy interesowałem się mocno Muay -thai w moim odczuciu było ono bardziej identyfikacją rejonu niż szkoły,ale może to taki mój odbiór.
I na kanwie tego właśnie to ponieważ uważam że nie wszystkie polskie szkoły mają styczność z tradycyjnym wai-kru (a obiły mi się o uszy wykonania z ukrytymi błędami aby nikt nie podpatrzył) ciekawy jestem czy jakiś Taj nie dostanie zawału na widok tańca będącego domorosłym połączeniem hip-hopu i wymachów kolanami...
Napisano Ponad rok temu
choć w totalny wpierdol bokserów to ... niebardzo wierzę. :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
MT na TVN Turbo- Ponad rok temu
-
Życzenia Noworoczne dla wszystkich Roninków- Ponad rok temu
-
Chokedee- Ponad rok temu