PUCHAR POLSKI MUAYTHAI Termin 15-16 stycznia 2005
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bokserzy, kickbokserzy, "chwytacze" byli i wpierdolu nie spuścili. Zaczeli spuszczać po wprowadzeniu MT w swój arsenał - ale przed to nie
Co do tańca przed - kata, dechy i tak dalej z Wai Kru nie można za bardzo porównywać. Zasadniczo "taniec" świadczy o szkole MUAY THAI. Jest jej IDENTYFIKATOREM. Zatem jest chujowo jeżeli kolo z takiej szkoły przejdzie sobie do okoła ringu tak jak przeciwnik i 90 % innych. Nie jest powiedziane JAK to Wai Kru ma wyglądać. Zawodnik - jeżeli trener nie powie mu co i jak ma zapodawać w okresie "tańczenia" MOŻE i powinien zasadniczo improwizować. Przecież tyle jest technik, które można wykonać w rytm muzy że głowa mała.
Ale... może się czepiam. Może ale. TAKIE są przepisy, które nie do końca są tak restrykcyjnie przestrzegane w turniejach pierwszych walk (bo to dla początkujących). Ale... jeżeli chodzi o PUCHAR POLSKI to mnie zeszczy/zniszczy ale jak ma być taniec to będzie. i to tyle
Co do wpisowego Cóż... tu wypowiadał się nie będę. Nie ja ustalałem, nie miałem wpływu a szkoda Ale tu znowu wraca temat, który był poruszany przy MP. Jak trener jest dobrym organizatorem to może choć 50 % zafunduje ?
Tyle
Pozo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dwa słowa do KingKonga (jak przekręciłem to sorki)
Bokserzy, kickbokserzy, "chwytacze" byli i wpierdolu nie spuścili. Zaczeli spuszczać po wprowadzeniu MT w swój arsenał - ale przed to nie
Co do tańca przed - kata, dechy i tak dalej z Wai Kru nie można za bardzo porównywać. Zasadniczo "taniec" świadczy o szkole MUAY THAI. Jest jej IDENTYFIKATOREM. Zatem jest chujowo jeżeli kolo z takiej szkoły przejdzie sobie do okoła ringu tak jak przeciwnik i 90 % innych. Nie jest powiedziane JAK to Wai Kru ma wyglądać. Zawodnik - jeżeli trener nie powie mu co i jak ma zapodawać w okresie "tańczenia" MOŻE i powinien zasadniczo improwizować. Przecież tyle jest technik, które można wykonać w rytm muzy że głowa mała.
Ale... może się czepiam. Może ale. TAKIE są przepisy, które nie do końca są tak restrykcyjnie przestrzegane w turniejach pierwszych walk (bo to dla początkujących). Ale... jeżeli chodzi o PUCHAR POLSKI to mnie zeszczy/zniszczy ale jak ma być taniec to będzie. i to tyle
Co do wpisowego Cóż... tu wypowiadał się nie będę. Nie ja ustalałem, nie miałem wpływu a szkoda Ale tu znowu wraca temat, który był poruszany przy MP. Jak trener jest dobrym organizatorem to może choć 50 % zafunduje ?
Tyle
Pozo
Mysle ze kara dyskwalifikacji jest zbyt wysoka kara. Przyjedzie zawodnik pol Polski (poniesie koszta) a tu ciach sedziowie mu podziekuja... Owiele bardziej ludzka kara a zmuszajaca do nauki Wai Kru bylo by punktowanie tanca...
Trener musi miec naprawde niezla stajnie by moc pokryc czesc kosztow zawodnikow. O sponsorach zapomnijmy chyba ze w postaci rodzicow :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Powiem tak - na pierwszym turnieju warszawskim startowali kolesie z Vale Tudo. I... chwała niektórym bo chłopaki IMPROWIZOWALI. I całkiem ciekawie... że tak dodam.
No a jak ktoś mi powie że to problem to już ręce mam w dole - niżej nie opadną.
A jeżeli chodzi o "surowość" - bez bata niektórych (całkiem niezłych fajterów dodam) się nie zmusi do tego. A załóżmy że taki "nietańczący" wygra. Załóżmy że wejdzie do kadry. Pojedzie na ME lub MŚ. I nie zatańczy bo przecież po co. I DUPA. Przeleciał pół świata, sponsor kasę wyłożył a tu zawodnik nawet sobie nie powalczył. Moze tak na to trzeba popatrzyć ?
Pozo
Napisano Ponad rok temu
Eeee jak mozna iprowizowac to ok
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
. kilka lowkingów wystarczyło )
a co to lowking, bo chyba:
king to krol
low to nisko
to moze to krol podziemia jakis:)
Nie pieprz tu glupot,ktory styl jest lepszy juz 1000 razy bylo, tym bardziej jak nazw technik nawet bez bledu nie potrafisz napisac.
A z cenami to troche duzo, rzeczywiscie takie sa koszty ogromne wynajecia hali i organizacji tego?
Napisano Ponad rok temu
a co bylo na zawodach to bylo
Napisano Ponad rok temu
A jak napisze lokas to tez sie nie znam?
a co bylo na zawodach to bylo
Niedosc ze sie nieznasz to jeszcze niemozesz byc moderatorem i wogule na pewno jestes kiepskim :wink: zawodnikiem :wink: i chriser powinien za ciebie byc bo on jako jedyny sie zna
buahahahah
sorki ale niemoglem sie powstrzymac
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
a tomek to sie akurat zna i to baaaardzo dobrze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawody są w Chojnie?
15-16.01?
Napisano Ponad rok temu
15.01.2005r.
wa-wa centralna -> łódź
pociągi pośpieszne:
5:35, 6:40, 7:35, 9:35, 11:35
cena: 28,38PLN
16.01.2005r.
łódź -> wa-wa centralna
pociągi pośpieszne
18:26, 20:26
cena: 28,38PLN
pozdrawiam
źródło: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ma ktos z was namiar na cos ciekawego.... z gory dziekuje
Napisano Ponad rok temu
Dwa słowa do KingKonga (jak przekręciłem to sorki)
Co do tańca przed - kata, dechy i tak dalej z Wai Kru nie można za bardzo porównywać. Zasadniczo "taniec" świadczy o szkole MUAY THAI. Jest jej IDENTYFIKATOREM.
nie przekręciłeś -spoko
Mi nie chodziło o to ze spuścili - tym bardziej że dziś wiekszość osób ćwiczy przekrojowo,tylko zwóciłem uwagę że specjalnością polskich środowisk sztuk walki jest obwarowanie uczestnictwa w walce przez jakieś dodatkowe obligatoryjne zasady,u podłoża których - często leżało właśnie wyeliminowanie osób nie koncentrujących się na żadnej konkretnej sztuce tylko na walce.Podłożem tego bodajrze były sykcesy kickkokserów z SKK Politechniki Warszawskiej na zawodach Taekwondo, sukcesy kickbokserów na zawodach Wu-shu itp.
Oczywiście nie uważam że tak jest wszędzie ale np. na zawodach w sanda- w wushu ,celem utrudnienia dla bokserów jest zakaz ciągłego ataku rękami na głowę....
a jeśli chodzi o wai-kru to w okresie gdy interesowałem się mocno Muay -thai w moim odczuciu było ono bardziej identyfikacją rejonu niż szkoły,ale może to taki mój odbiór.
I na kanwie tego właśnie to ponieważ uważam że nie wszystkie polskie szkoły mają styczność z tradycyjnym wai-kru (a obiły mi się o uszy wykonania z ukrytymi błędami aby nikt nie podpatrzył) ciekawy jestem czy jakiś Taj nie dostanie zawału na widok tańca będącego domorosłym połączeniem hip-hopu i wymachów kolanami...
Napisano Ponad rok temu
choć w totalny wpierdol bokserów to ... niebardzo wierzę. :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MT na TVN Turbo
- Ponad rok temu
-
Życzenia Noworoczne dla wszystkich Roninków
- Ponad rok temu
-