[SPOILER] Hunt vs Silva
Napisano Ponad rok temu
UWAGA, JESLI NIE CHCESZ ZNAC WYNIKU TEJ WALKI NATYCHMIAST OPUSC TEN TEMAT
Silva... przez niejednoglosna decyzje... przegral... kurwa
jesli mialbym punktowac rundy, to 1sza dalbym Silvie, 2ga Huntowi i 3cia Silvie.
w 2giej rd Silva byl w naprawde niezlych opalach, pojscie na wymiane z Huntem moglo sie skonczyc tragicznie. jednak kunszt bokserski Marka przewyzsza masakratorskie cepy Wanda.
ale Silva tez nie jest palcem robiony, a i czarny pas bjj posiada... wiec udalo mu sie w ciagu walki dwa razy uzyskac dosiad, choc prawde mowiac wiele z tego nie wynikalo. Hunt musial miec bardzo dobrego trenera parterowego bo udalo mi sie kilka ladnych ucieczek i "reversali".
wydaje mi sie ze sedzia ringowy w dwu momentach lekko pomogl Silvie, choc moze mi sie tylko zdawalo. wiem ze byla zolta kartka (dla Hunta na pewno, ale nie jestem pewien czy Wand tez ja dostal...).
ogolnie Silva sie czail przez cala walke i probowal glownie sprowadzac Hunta do parteru co w ok. 80% mu sie udawalo.
coz Silva naprawde mial szczescie, ze Hunt nie zgasil mu swiatla jakims jednym celnym ciosem, choc sama walka mozna powiedziec byla calkiem wyrownana. no, ale jak mowilem Wand nie bardzo mogl zagrozic Markowi, a z kolei Markowi braklo tego jednego celnego uderzenia.
podsumowujac uwazam, ze walka powinna skonczyc sie zwyciestwem Wanderleia, lub conajwyzej remisem.
i jeszcze jedno... Wand jest nie do zajechania w swojej kategorii, ale w wadze ciezkiej sukcesow mu nie wroze.
co za zjebany dzien...
Napisano Ponad rok temu
r1: remis albo dla marka
r2: marek zdecydowanie
r3: silva poszedł po rozum do głowy(pewnie druga runda coś mu wytłumaczyła) zdecydowanie silva.
Jednym słowem ciężko powiedzieć.
Napisano Ponad rok temu
jak to zobaczylem to pomyslalem czy Akebono w walce z Roycem tez tak zrobi
Napisano Ponad rok temu
Mogli dać remis ze względu na różnicę wagi, tak jak to było z CroCop'em, ale tym razem Vand nie miał ograniczonego czasu na ziemi.
Mnie też to nie ucieszyło, ale wynik rozumiem.
Napisano Ponad rok temu
gdyby tylko vanderlei nie bawił się w wymiany w stójce to walka wyglądała by zupełnie inaczej
Napisano Ponad rok temu
Widac ze czasami w parterze Silvie brakowalo wagi, np. przy tym jak Hunt uciekl z arm-locka oraz zrzucil ze dwa razy Wand'a.
Poza tym Hunt bardzo dobrze kondycyjnie zniosl ta walke, a Silvie jakby brakowalo momentami pomyslu jak podejsc Marka.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wand zjebal akcje bo liczyl ze jest cos w stanie zrobic w stojce, ale z drugiej strony to tez Hunt nie dawal sobie krzywdy zrobic i w parterze(czym mnie mocno zaskoczyl po tym co pokazal w walce z Bobish'em).
Napisano Ponad rok temu
watpie aby doszlo do rewanzu. chyba to nawet lepiej... :?tak czy inaczej rewanz musi byc
Napisano Ponad rok temu
Ja sie z wyniku ucieszylem, bo bylem za Markiem. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
watpie aby doszlo do rewanzu. chyba to nawet lepiej... :?tak czy inaczej rewanz musi byc
rewwanz tylko na takich zasadach ze walka nie konczy sie przez decyzje tylko przez KO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie wynik byl sprawiedliwy.Pierwsza i druga runda dla Marka, trzecia dla Silvy.
Ja sie z wyniku ucieszylem, bo bylem za Markiem. :twisted:
Popieram.
Napisano Ponad rok temu
... rampage to dla ciebie dobry uderzacz ... mialme na mysli poziom belforta , lidella , crocopa... moze posta zle sformuowalem :wink:Oprócz Quintona Jacksona(x2).
Napisano Ponad rok temu
Na pewno nie ten poziom, co CroCop :-) , to oczywiste. Ale Rampage rozprawił się z Lidellem głównie uderzeniami, w parterze dopiero kończył sprawę. A w drugiej walce z nim Wand wcale nie miał spacerku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...HuntowiPozatym udało mu sie zwycieżyć z Abidim w formule K1 - Abidi to przeciez pierwsza 15 stka ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Najduch w K1!!!
- Ponad rok temu
-
Filmy z dzisiejszego pride !
- Ponad rok temu
-
Sparringi amatorskiego MMA - 29 stycznia 2005
- Ponad rok temu