M21- spis ogolnopolski (i zagraniczny też :)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to mamy chyba ponad 20 szt.
Napisano Ponad rok temu
Co do otwierania, to początkowo używalem tylko flipera (przez jakieś dwa tygodnie). Kolkiem szlo jakoś ciężko. Jednak kiedy wyczulem ruch o fliperze nawet nie myślę. A i przy wyciaganiu z kieszeni (tylnej) kciuk sam uklada się na kolku...
Przy otwieraniu kołkiem tylko porysowałem sobie kciuk
Teraz tylko fliper zero machania ręką
Napisano Ponad rok temu
Dlatego znajomy sobie ta fakture zeszlifowalPrzy otwieraniu kołkiem tylko porysowałem sobie kciuk
Teraz tylko fliper zero machania ręką
I teraz nawet nie ma jak otworzyc kolkiem, bo jest on pare dziesiatek ponizej poziomu rekojesci
Napisano Ponad rok temu
Tak przy okazji, czy ktoś już ostrzyl M21?? Jeśli tak, to pod jakim kątem?? Dzisiaj się przymierzalem i coś niezaspecjalnie wychodzi :? Nadmienię, że używam zestawu Lansky Standard.
Napisano Ponad rok temu
M21-04
Juz mnie paluchy bola od klikania To moj pierwszy folder...
Napisano Ponad rok temu
Nie znam nikogo kto w M21-04 uzywa kolka do otwierania.
Flipper zawsze i wszedzi
mgr scout:
Co do otwierania, to początkowo używalem tylko flipera (przez jakieś dwa tygodnie). Kolkiem szlo jakoś ciężko. Jednak kiedy wyczulem ruch o fliperze nawet nie myślę. A i przy wyciaganiu z kieszeni (tylnej) kciuk sam uklada się na kolku...
peterskin:
Przy otwieraniu kołkiem tylko porysowałem sobie kciuk
rybak:
I teraz nawet nie ma jak otworzyc kolkiem
I jak to jest? :twisted: [/b]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ze wyzsza szkola jazdy to bym nie powiedzial.Kołek to wyższa szkoła jazdy dla tych, którzy lubią sobie życie utrudniać i cholernie ściera skórę na palcu ( przynajmniej mi ) więc flipper
Dzieki flipperowi noz otwiera sie jak automat.
Otwierac moge i tak i tak, bo trafilem na odpowiednia fakture na kolku (albo juz mi skora stwardniala ). W kazdym razie dla mnie o wiele wygodniej jest flipperem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja takZe wyzsza szkola jazdy to bym nie powiedzial.
Daj M21 komuś, kto zupełnie nie ma pojęcia o nożach i każ otworzyć jedną ręką. W przypadku moich znajomych wszyscy otwierali flipperem.
Napisano Ponad rok temu
Tak to jest... jak sie wyrywa cytaty z kontekstu.rybak:
Przeciez tam napisalem dlaczego.
Napisano Ponad rok temu
Mi sie nigdy nie zdarzyloproblemem jest tylko to że LAWKS czasami sam się zamyka, szczególnie przy otwieraniu z flipera, z M21 też tak jest?
Jeden chwycil za glownie i wytrzasnal rekojesc.Daj M21 komuś, kto zupełnie nie ma pojęcia o nożach i każ otworzyć jedną ręką. W przypadku moich znajomych wszyscy otwierali flipperem.
Drugi chwycil za kolek i odpychal rekojesc.
Trzeci obczail jak ja otwieram i otworzyl kolkiem, a potem flipperem.
Wszyscy zeby zamknac noz uzywali LAWKS
BTW. ktos pisal ze jak zostawil noz kiedys na bramce to jak wracal dostal go otwarty. Ochroniarze sie bawili i nie umieli zamknac
Napisano Ponad rok temu
BTW. ktos pisal ze jak zostawil noz kiedys na bramce to jak wracal dostal go otwarty. Ochroniarze sie bawili i nie umieli zamknac
ooo tak ...
zamykanie w wykonaniu kumpli, było conajmniej komiczne ...
Napisano Ponad rok temu
No ba!ooo tak ...
Najpierw probowali normalnie jak scyzoryk.
Siluje sie taki a ja mysle "liner mocny to wytrzyma" no i mowi "cholera chyba cos sie zacielo". Dalej obraca, oglada, probuje znowu, steka i mysli "cos nie tak" a ja tylko stoje obok i sie usmiecham pod nosem Potem z blyskiem w oku i triumfalnym okrzykiem znajomy przesuwa LAWKS iiii... no oczywiscie nic Chyba ze 3 minuty sie zastanawial az sie poddal. Ja nie wiem jak mozna nie zauwazyc liner locka. A przygladal sie mu kilka rayz, wiec myslalem ze wpadnie na rozwiazanie.
Jak kupie sobie Neckera to pewno nie beda umieli wyjac z pochwy
Napisano Ponad rok temu
No ba!
ooo tak ...
Najpierw probowali normalnie jak scyzoryk.
Siluje sie taki a ja mysle "liner mocny to wytrzyma" no i mowi "cholera chyba cos sie zacielo". Dalej obraca, oglada, probuje znowu, steka i mysli "cos nie tak" a ja tylko stoje obok i sie usmiecham pod nosem Potem z blyskiem w oku i triumfalnym okrzykiem znajomy przesuwa LAWKS iiii... no oczywiscie nic Chyba ze 3 minuty sie zastanawial az sie poddal. Ja nie wiem jak mozna nie zauwazyc liner locka. A przygladal sie mu kilka rayz, wiec myslalem ze wpadnie na rozwiazanie.
dokładnie to samo u mnie ...
Napisano Ponad rok temu
Tak to jest... jak sie wyrywa cytaty z kontekstu.rybak:
Przeciez tam napisalem dlaczego.
Co dlaczego? Chryste, czy tu nikt nie umie czytać ze zrozumieniem? Chodziło mi o to, że liczmistrz napisał, że nie zna nikogo, kto otwierałby m21 kołkiem. Ja znalazłem przykłady na to, że tacy ludzie istnieją!
Przytoczyłem tę wypowiedź, gdyż sens jej jest taki, że jednak ta osoba otwierała lub próbowała otworzyć nóż kołkiem. Aby osiągnąć zamierzony cel, mogłem nawet wyrwać samo "otworzyć kołkiem". Reszta wypowiedzi w tym wypadku nie przedstawia żadnej wartości.
Napisano Ponad rok temu
Nie no, na pewno wypowiedz Rybaka ma jakas wartosc. Reszta wypowiedzi w tym wypadku nie przedstawia żadnej wartości.
Pozatym skoro napisal ze nie ma jak otworzyc kolkiem to skoro nie ma jak to nie da sie, nie?
Na pewna sa ludzie ktorzy otwieraja kolkiem. Sa tez tacy co wytrzasaja rekojesc trzymajac za ostrze i tacy co.... bla bla bla.
Chodzilo mi o to ze flipper jest tak wygodny ze kolek pelni role stop pina.
Napisano Ponad rok temu
Jeden chwycil za glownie i wytrzasnal rekojesc.
Drugi chwycil za kolek i odpychal rekojesc.
Chodziło mi o moment, gdy w końcu otworzyli jak trzeba
Większość znajomych po chwili wkurzała się i otwierała trzymając jedną ręką rękojeść, a drugą głownię, chociaż trafił się jeden magik, który zrobił to jak trzeba.
A zamykanie to chyba najlepsza część
problemem jest tylko to że LAWKS czasami sam się zamyka, szczególnie przy otwieraniu z flipera, z M21 też tak jest?
Zdarzało mi się przed pierwszym rozkręceniem noża, a później było ok.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
(podostrzylby mi ktos z wrocl. moja zabawke)???
- Ponad rok temu
-
Tematyczne imię dla psa.
- Ponad rok temu
-
Strider WP - jakie opinie??
- Ponad rok temu
-
Man on fire jaki to nóż
- Ponad rok temu
-
CRKT M21-04 Fotorecka!
- Ponad rok temu
-
Święty z nożem???
- Ponad rok temu
-
Spyderco Chinook I i II - roznice
- Ponad rok temu
-
The day after tomorrow product placement ;)
- Ponad rok temu
-
stal chirurgiczna
- Ponad rok temu
-
problem
- Ponad rok temu