M21- spis ogolnopolski (i zagraniczny też :)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Patrząc od strony blokady z całkowicie otwartym ostrzem skierowanym w góre - jak bardzo "zakleszcza" się liner w Waszych M21? Mam teraz dwa u siebie i w obu przypadkach liner jest gdzieś na 60% szerokości ostrza (czyli bliżej prawej strony); mimo, że oba noże są nowe... Przy otwarciu szybkim z silnym ruchem nadgarstka liner praktycznie jest całkowicie przy prawej stronie ostrza. Tak ma być?
Napisano Ponad rok temu
K... Ty folderami rzucasz? 8O Wiem, wiemmi tam mka nie złożyłą sie ani przy rzucaniu nią w drzewa ani przy używaniu jako klina przy rozłupywaniu pniaczków
Jeśli Twoje testy eMka wtrzymała to faktycznie jest nie do zajechania
Ja mam z wyrzutem gdzieś tak około 55-60%.Trochę więcej to się zdarzało wtedy, kiedy nieopatrznie zwilżyłem blokadę oliwą. Teraz tylko przestała się zakleszczać, gdy nóż sobie trochę popracuje. Wcześniej tak potrafiła.I ostatnie pytanie...
Patrząc od strony blokady z całkowicie otwartym ostrzem skierowanym w góre - jak bardzo "zakleszcza" się liner w Waszych M21? Mam teraz dwa u siebie i w obu przypadkach liner jest gdzieś na 60% szerokości ostrza (czyli bliżej prawej strony); mimo, że oba noże są nowe... Przy otwarciu szybkim z silnym ruchem nadgarstka liner praktycznie jest całkowicie przy prawej stronie ostrza. Tak ma być?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeśli ostrzem w górę mamy rozumieć "wajchą" od LAWKSa pod spodem i fliperem otwartego ostrza przed oczami, to w fabrycznie nowym środek geometryczny linera nie dochodzi nawet do połowy- (we wszystkich spotkanych modelach, kilka w szufladzie- łącznie z tanto) jest na maksa z lewej równo z powierzchnią ostrza:Patrząc od strony blokady z całkowicie otwartym ostrzem skierowanym w góre - jak bardzo "zakleszcza" się liner w Waszych M21?(...) liner jest gdzieś na 60% szerokości ostrza (czyli bliżej prawej strony(...) liner praktycznie jest całkowicie przy prawej stronie ostrza. Tak ma być?
jedyną możliwością żeby w tym przypadku liner był z prawej strony jest założenie ostrza m21 do okładziny albo przynajmniej do linera modelu m16.
Sprawdzone, zrobiłem tak. Do ostrza tanto blokada ma inne wymiary(idą w okolicy dziesiątek milimetra, jednak zakładając ostrze 21 można zauważyć zdecydowane przesunięcie).
Ostrze ze zdjęcia otwarte z max silnego machnięcia.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nóż już trochę był otwierany. Jak był nowy blokada zapadała co prawda minimalnie wyżej, jednak nie aż tak jak u Ciebie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo przy calkiem luznym, normalnym otwarciu noza zapada mniej wiecej tak, jak na Twoim zdjeciu, Cassini.
Ale trzyma pewnie, o zadnym BP nie ma mowy. No i noz jest mlody i, jak dotad, niewiele uzywany.
Pozdrawiam,
MaciekK
Napisano Ponad rok temu
U mnie również wygląda to tak, jak zaprezentował Cassini. Mój M21 ma ze 4 miesiące, ale bardzo rzadko go używam. W zasadzie od nowości wyglądało to tak jak na zdjęciu Cassiniego.
Pozdrawiam,
RG42
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spokojnie.No to trochę mnie uspokoiliście, bo już myślałem, że coś może być nie tak z nimi.
W tym temacie możesz zdać się na opinię Blachy.
To jest naprawdę solidny nóż jak za te pieniążki. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fotki możesz zobaczyć [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
poklon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Głownie między M-16 i M-21 różnią się, tylko że układ zabków piły jest identyczny. Więc dlaczego reszta szlifu miał by być wyprowadzona inaczej. Zresztą że w tym przypadku musiało by być łuk wyprowadzający ze szlifu na płaską powierzchnię piły.
I jeszcze raz, to wszystko są przypuszczenia i wnioski z fotek.
Napisano Ponad rok temu
Głownie między M-16 i M-21 różnią się, tylko że układ zabków piły jest identyczny. Więc dlaczego reszta szlifu miał by być wyprowadzona inaczej. Zresztą że w tym przypadku musiało by być łuk wyprowadzający ze szlifu na płaską powierzchnię piły.
I jeszcze raz, to wszystko są przypuszczenia i wnioski z fotek.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
(podostrzylby mi ktos z wrocl. moja zabawke)???
- Ponad rok temu
-
Tematyczne imię dla psa.
- Ponad rok temu
-
Strider WP - jakie opinie??
- Ponad rok temu
-
Man on fire jaki to nóż
- Ponad rok temu
-
CRKT M21-04 Fotorecka!
- Ponad rok temu
-
Święty z nożem???
- Ponad rok temu
-
Spyderco Chinook I i II - roznice
- Ponad rok temu
-
The day after tomorrow product placement ;)
- Ponad rok temu
-
stal chirurgiczna
- Ponad rok temu
-
problem
- Ponad rok temu