Roda pogrzebowa? †
Napisano Ponad rok temu
Od razu zaznaczam, że przeszukałem archiwum i nie znalazłem takiego tematu.
Chciałbym sie dowiedzieć czy jest coś w stylu rody pogrzebowej.. tak jak są roda urodzinowe.. Nasz Instrutor jest teraz w niemczech i nie mam od kogo zaczerpnąć info. Kumpel z sekcji powiedział mi, że nic o czymś takim nie wie, ale że można by chyba zainicjować angole. Sęk w tym, że u nas maksymalny stopień to amarela.
Dziękuję za jak najszybszą odpowiedz...
Napisano Ponad rok temu
bardzo sie zdziwie jesli sie okaze iz taki zwyczaj istnieje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja jakoś po śmierci bliskiego nie miałbym ochoty na gre w rodzie
a wiesz że czasem śpiewasz w corao piosenki np.: opłakujące śmierć Mestre Bimba? W sumie spora różnica ale jednak...
Co do tematu postu to nic nie wiem niestety...
Napisano Ponad rok temu
mialaby by byc to roda na czesc zmarlego? :?
Dokładnie o to choodzi.. Taki wyraz szacunku dla zmarłej osoby.
Napisano Ponad rok temu
ja jakoś po śmierci bliskiego nie miałbym ochoty na gre w rodzie
a wiesz że czasem śpiewasz w corao piosenki np.: opłakujące śmierć Mestre Bimba? W sumie spora różnica ale jednak...
no dla mnie to jednak spora różnica
Napisano Ponad rok temu
szczerze mowiac nie roumiem idei tego pomyslu, o ile w roda urodzinowej bierze udzial solenizant i kazdy mu 'po przyjacielsku probuje dokopac' to niby kto by mial brac udzial w roda pogrzebowej? mialaby by byc to roda na czesc zmarlego? :?
bardzo sie zdziwie jesli sie okaze iz taki zwyczaj istnieje
Moze i taki zwyczaj istnieje. Juz starozytni grecy uzadzali zawody sportowe na grobie zmarlego bo w ten sposob zegnali go z ziemskiego padolu. Wiec moze i gdzies jest roda pogrzebowa. Sam jestem ciekaw czy taka jest.
AXE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mysle, ze na naszym polskim gruncie lepiej (jak juz sie koniecznie musi odzwierciedlac wszystko poprzez capo) uczcic minuta ciszy w rodze czyjas smierc niz starac sie tworzyc jakies sztuczne sytuacje w postaci rody pogrzebowej 8O
Napisano Ponad rok temu
fanatyzm niektórych "capoeiristów" mnie przeraża czasem. dalej niż zorganizowanie roda angola z "okazji" czyjejś śmierci i parę słów o zmarłym wystarczy moim zdaniem.
Napisano Ponad rok temu
mysle, ze na naszym polskim gruncie lepiej (jak juz sie koniecznie musi odzwierciedlac wszystko poprzez capo) uczcic minuta ciszy w rodze czyjas smierc niz starac sie tworzyc jakies sztuczne sytuacje w postaci rody pogrzebowej
Nie no chyba o to chodziło ew. o zśpiewanie czegoś whołdzie bo raczej nie o podskakiwanie komuś na grobie, może tylko tak niefortunnie zostało nazwane... A jeżeli się myle i chodziło o podskakiwanie na czyimś grobie/ pogrzebie... 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rytm iuna o ile pamietam jest grany w trakcie formatury, a do tego zawsze mi sie wydawalo ze jesli istnieje jakis "pogrzebowy" rytm to jest to santa maria.
Napisano Ponad rok temu
juz o tym bylo, ale gwoli porzadku - nie kazdy wie co to za cordao - amarela, wiec podawac stazem a nie kolorami. co grupa to inne kolory.
rytm iuna o ile pamietam jest grany w trakcie formatury, a do tego zawsze mi sie wydawalo ze jesli istnieje jakis "pogrzebowy" rytm to jest to santa maria.
amarela było do naszej grupy zastosowane i w takim też kontekscie tego użyłem. Iuna iuną a santa maria, santa marią - ani jedno ani drugie pogrzebowe nie jest
Wogóle co to za temat...ludzie...dajcie spokój...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Yahoo Video Search
- Ponad rok temu
-
Zdjęcia archiwalne
- Ponad rok temu
-
capoeira w valetudo