Nowy wywiad z Fedorem
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Alex to chyba troszkę wagę zrzucił
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest po rosyjsku. Może ktoś przetłumaczy
Na razie tylko tyle, ale do jutroa powinnam skończyć
„…Mocno przgotowuje się do walki…”
Już niedługo Fetor Emelianienko pojedzie do Japonii gdzie będzie walczył o tytuł Mistrza świata. Udało nam się zadać mu kilka pytań, na które odpowiedzi chcieliby znać odwiedzający jego oficjalną stronę.
K: Jeden z fanów walk(takie dziwne to tłumaczenie, ale wiecie, o co chodzi), pyta czy nie ma pan zamiaru walczyć w K-1?
- Póki co występuję w Pride, ale kiedyś w przyszłości- być może, czemu by nie.
K: Na tyle na ile wiadomo, kampania promocyjna k-1 zajęła się organizacją pojedynków pomiędzy zawodnikami różnych styli. A w jakiej wersji pan chciałby wystąpić?
- Mogę i w k-1 MMA Romanem, ta wersja praktycznie nie rożni się od Pride. Chociaż Chociaż zasadzie można by i spróbować w stójce się pobić.
K: Przedłużają się pana układy z poprzednim menadżerem Pogodinim? Nie miał pan żadnych problemów czy nieprzyjemności po odejściu od niego?
- Teraz już nie mam kontaktu z Pogodinim, były jednak niewielkie problemy związane z finansami. I paradoksalnie, nieprzyjemności, chociaż małe, ciągną się za mną do dnia dzisiejszego.
K: A nie przeszkadza to w karierze sportowej?
- W zasadzie, najbardziej rzuca się w oczy jego wmieszanie się w sambo. Nie można powiedzieć, że przeszkadza, ale nieprzyjemny był fakt, kiedy nie patrząc na to, że były podawane już oficjalne informacje o przyznaniu mi tytułu mistrza sportu klasy międzynarodowej, ale mi go nie przyznano. A wszystko to po tym jak Pogodin został wice-prezydentem federacji sambo.
Napisano Ponad rok temu
Miła z Ciebie babeczka (a jaka inteligentna!)
Napisano Ponad rok temu
K: Pytanie od jednego z miłośników walki: Pańska strona fetor.bel.ru i pańskie forum- to oficjalne źródło, wie pan o ich istnieniu? Często się panu zdarza zaglądać tam i czytać, co tam piszą?
- O istnieniu strony, oczywiście, wiem, regularnie czytam i nowości i wiadomości na forum. Jestem bardzo wdzięczny wszystkim odwiedzającym stronę.
K: Czy jest pan zadowolony z tego ze na noworocznym show będzie pan walczył z Nogueirą? Jak ocenia pan swoje przygotowanie do tego pojedynku?
- Jak można być zadowolonym czy niezadowolonym. Będę walczył z Nogueirą - to już z przesądzone. Na pewno, chciałbym spędzić święta w domu, w rodzinnej atmosferze, ale rozumiem ze Pride organizuje wielkie święto, ogromne show, i dlatego trzeba będzie odpuścić sobie odpoczynek i trochę popracować- wystąpić w superwalce.
Do walki się przygotowuję- dużo trenuję, na ile dobrze będę przygotowany- pokaże walka.
*jakoś nie mam czasu(święta :roll: ) żeby calość przetluamczyć wiec pewnie bedzie tak po kawalku :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr gnz santo
Napisano Ponad rok temu
- Tak, spotkaliśmy się, ale spotkanie to nie trwało długo: rozmowa nie była dłuższa niż 10 minut. Antonio podzielił się wrażeniami swojego brata z podróży do Moskwy, zapraszał do Brazylii, pytał czy przygotowuje się do walki… Jednym słowem- rozmowa o wszystkim i o niczym.
K: Odwiedzających stronę interesuje, o co chodzi w plotkach na temat pańskiego treningu z Le Bannerem. Na ile odpowiadają one rzeczywistości i jaka jest przyczyna – to Le Bander poprosił o wspólne treningi, czy pan?
- Bander Le Bannerem spotkaliśmy się w Sankt-Petersburgu, gdzie on, tak jak i ja, był honorowym gościem turnieju M-1, w którym brał udział mój brat – Aleksander. Le Bander wyraził chęć treningu ze mną i Bander moim bratem. Zrobiliśmy jeden wspólny trening. Francuskiemu sportowcowi, prawdopodobnie, spodobało się, bo zainteresował się przyjazdem do nas, do „Старый Оскол”, żeby potrenować dłużej. Najpierw rozmawialiśmy o grudniu, ale ponieważ w grudniu Le Bander ma ślub, przyjedzie do nas dopiero w styczniu następnego roku.
K: Jeździł pan do Kisłowodska. Udało się panu połączyć odpoczynek treningiem?
-Można powiedzieć, że wyjazd do Kisłowodska, udał się. Dużo ćwiczyłem, więc wróciłem raczej zmęczony niż wypoczęty. Chociaż i odpocząć trochę się udało: jeździliśmy na wycieczki, piliśmy wody z mineralnych źródeł, braliśmy lecznicze kąpiele…
K: Następujące pytanie czytelników bardziej przypomina prośbę: Bardzo chcieliby poznać model treningów braci Emelianienko. Oczywiście, jeśli to nie jest tajemnica. Dowiedzieć się coś o diecie. Jakie suplementy stosują bracia Emelianienko: proteiny, kreatyna, aminokwasy i witaminy? Co byście polecili początkującym fighterm na przyrost masy mięśniowej?
- Co tyczy się treningów- Głownie to ćwiczenia na wytrzymałość- walka. Koniecznie biegi na długie dystanse, skakanka. Ani ciężarami ani sztanga się nie zajmuje, z wyjątkiem, tak zwanego treningu obwodowego. Czyli, kiedy po okręgu ustawione są różne stacje, i po kolei zmieniasz je w czasie treningu- przechodzisz z jednej na drugą. Dieta też nie wyróżnia się niczym szczególnym: jem wszystko, bez szczególnych ograniczeń. Na temat suplementów- też nie zajmuje się nimi. Tylko kompleksy witamin, dostępne dla wszystkich: Vitrum, Centrum. Można je znaleźć w każdej aptece.
A młodym sportowcom na przybranie masy poradzę, może nie najszybszy, ale najlepszy sposób- trening, trening i jeszcze raz trening.
K: Jeszcze pytanie: Nie podnosi pan ciężarów, jak pan powiedział, jaka jest więc alternatywa dla tego typu ćwiczeń?
- Alternatywa dla sztangi- walka. Po pierwsze - sztanga nie daje tej wytrzymałości, którą trenujesz w walce. Po drugie- specyfika ćwiczeń ze sztangą, w pewnym stopniu przeszkadza w walce. Waga dla pompowania mięśni- waga przeciwnika plus jego energia, siła- dla fighterów nic lepszego nie wymyślisz.*
* To zdanie jest Jasie dziwne. I w gruncie rzeczy nie wiem o co w nim chodzi.
*** Resztę przetłumaczę jak upiekę sernik
Napisano Ponad rok temu
- Nauka, właściwie, zajmuje dużo czasu, ale jeśli muszę się przygotowywać do poważnych zawodów, i w tym czasie wypada akurat sesja, nie mam problemu z dogadaniem się z dziekanem i przeniesieniem sesji na później, albo zdaje egzaminy wcześniej niż inni studenci.
Niech pan opowie trochę o nadchodzącym turnieju. Gdzie i jak będzie się on rozgrywał, czy będzie transmisja w telewizji, a jeśli tak, to gdzie można będzie zobaczyć walkę?
- Turniej będzie odbywał się w Japonii, w Tokio. Według mnie to będzie jeden z najważniejszych i najpiękniejszych turniejów roku 2004. Oczekiwana superwalka- ostatnia walka tego turnieju. W walce z Antonio Rodrigo Nogueirą będę staral się zdobyć tytuł Mistrza świata, jednocześnie rozgrywana będzie strefa Gran Pri(jak to się po polsku pisze?). Dwie strefy w jednym turnieju. Obejrzeć to będzie można później na kanale TNT transmisji, która pokazuje turniej Pride.
K: Z kim chciałby się pan spotkać na ringu w najbliższym czasie?
- Szczególnie o tym nie myślę, kogo wyznaczy Pride z tym będę walczył.
K: Trochę nieskromne pytanie- w wypadku wygranej z Nogueirą jakie będzie pańskie honorarium.
- Niestety w podpisanym kontrakcie z Pride jednym z punktów było nierozgłaszanie komercyjnej strony umowy. Dlatego nie mam prawa odpowiadać na to pytanie.
K: Kiedy ostatnio czuł pan strach przed walką?
- To było tak dawno, że już nie pamiętam.
K: Który z zawodników Pride jest obecnie, pańskim zadaniem, najsilniejszy i najsławniejszy?
- Moim zdaniem w Pride nie ma słabych figherow, wszyscy przechodzą przez silna selekcję zanim trafią do Pride. A najsławniejszy, na pewno, Antonio Nogueira, który doszedł do finału GP i stal się głównym pretendentem do tytułu Mistrza świata.
K: Nie smuci pana fakt, że spędzi pan Nowy Rok z dala od domu?
- Trochę smuci. Chciałbym świętować Nowy Rok w domu razem z rodzina i przyjaciółmi, no ale cóż zrobic, trochę przełożymy świętowanie.
K: Myśli pan już o noworocznych prezentach dla bliskich?
- Jeszcze nie, ale planuje przywieźć im cos z Japonii. Tak będzie ciekawiej.
Na pewno najlepszym prezentem, zarówno dla rodziny, jak i dla wszystkich fanów walk bez reguł, będzie jeszcze jeden mistrzowski tytuł Fedora. Życzymy mu sukcesu i szybkiego powrotu z wygraną.
-------------------------------------------
No i to by bylo na tyle. Przpraszam za skladnie i styl, ale to tak na szybko
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą ile taki Fedor może zarabiac walcząc ?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
K-1-Xplosion (wyniki i fotki)
- Ponad rok temu
-
Ufc i Pride jak moge sciągnąć aktualne turnieje??
- Ponad rok temu
-
[filmy]Finały Vale Tudo - 18.12.2004 Warszawa
- Ponad rok temu
-
MMA/Vale Tudo Polska w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
[zdjęcia] Finały Vale Tudo - 18.12.2004 Warszawa
- Ponad rok temu
-
Najlepszy uderzacz PL