Gołota - Brewster w marcu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
WP 08:44
Wirtualna Polska rozmawiała z Donem Kingiem, najpotężniejszym promotorem w zawodowym boksie o Andrzeju Gołocie. Amerykanin zdradza nam dlaczego tak mocno lubi polskiego boksera i daje mu kolejną szansę na wywalczenie zawodowego mistrza świata federacji WBO i to w najbardziej polskim mieście w USA czyli Chicago!
Don King dla WP: Andrzej Gołota jest moim pupilem, jedynym bokserem na świecie, który dostał tyle możliwości walki o pas mistrzowski. Dodam, że jeszcze nigdy nie widziałem takiego dopingu jaki ma Andrzej. Kiedy po walce z Ruizem schodził przegrany do szatni, jego publiczność płakała - oni się z nim utożsamiają. To jest coś, co mnie najbardziej ekscytuje - śpiew, okrzyki, flagi, pomalowane twarze. Który bokser ma taka widownie? Tylko Gołota.
Na konferencji prasowej w Nowym Jorku dziennikarz New York Times zapytał mnie dlaczego właśnie Andrew Gołota? Odpowiedziałem krótko: bo jest najlepszy!
Pamiętam jak po jego walce z Riddickiem Bowe pisały o nim wszystkie gazety, jego zdjęcia w tych gazetach były ogromne, a taśmy video z zapisem tylko tej walki sprzedawały się błyskawicznie. -To jest właśnie Andrzej Gołota. On sam sobie zrobił reklamę walki rewanżowej.
-To nie jest tak, że ja o Gołocie dowiedziałem się rok temu od jego menadżera Ziggiego Rozalskiego. Wielu ludzi mówiło mi spróbuj z Golotą. Sam George Foreman powiedział, że Bowe nigdy wcześniej nie dostał od nikogo takiej lekcji boksu, jaką dał mu Gołota.
Wracając do publiczności, to Andrzej sobie na nią zasłużył i mam nadzieję, że w Chicago, w mieście ,w którym mieszka i trenuje, będzie miał doping warty zawodowego mistrza świata. Miałem różne oferty i propozycje, ale jednak to jest mój krok w stronę polskiego boksera, wspaniałego boksera i mam nadzieje ze 16 kwietnia w United Center w Chicago Andrzej Gołota założy pas mistrzowski federacji WBO. Ja sam znów wyjdę na ring z małą flagą w kolorach biało-czerwonych...
Źródło: WP/B.Węgrzynek/Chicago
Napisano Ponad rok temu
eeh
Napisano Ponad rok temu
Wierzmy w Andrzeja
nic innego nie pozostało
Może tym razem Go nie oszukają..
Napisano Ponad rok temu
jednak mi sie zdaje ze tu king stawia warunki :roll:hahahaha..... za kazdym razem gdy slysze ze King daje szanse Andrzejowi to mnie krew zalewa i chce mi sie smiac szanse to daje tu Golota Kingowi a nie King Golocie. Aktualnie w wadze ciezkiej nie ma tak dobrego technicznie boksera jak Andrzej (ktory mogl by kandydowac do tytulu mistrza) a Kinga jak i swiat boksu nie stac na utrate w dzisiajszych czasach takiego zawodnika.
eeh
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jednak mi sie zdaje ze tu king stawia warunki :roll:
Wiadomo ze King tu wszystko ustawia ale Andrzej jest dla niego niezla perelką na ktorej zarobi sporo kasy. Na nikim w chwili obecnej King nie jest w stanie tyle zarobic jak na Golocie. Andrzej jest w swietnej pozycji wyjsciowej. Dwa razy oszukany a dla pobliki moralny szwyciezca.
W mojej wczesniejszej wypowiedzi chodzilo mi bardziej o to, ze King zawsze wychodzi z perspektywy tego ktory zawsze kazdemu daje szanse. Poprostu dla mnie to gosc ktorego oszukano daje tu komus szanse bo nie bedac pewnosci sprawiedliwego werdyktu stanie w ringu i bedzie sie dawal kolejny raz obijac po glowie.
Napisano Ponad rok temu
nom z tym sie zgadzam king dla mnie jest oszustem ktory oszukuje po kolei wszystkich bokserow, przypomne ze na swoim koncie ma jedna odsiadke za spowodowanie smierci ( byl winny jakies pieniadze typowi i nie chcial oddac. w jakims lokalu zaczeli sie bic, uderzyl goscia a ten walna glowa o blat stolu i sie zabil), a raz zostal uniewinniony bo niby dzialal w obronie wlasnej, na swoim koncie ma rozwniez jakies haracze i szantaze, takze on jest oszustem jakich malojednak mi sie zdaje ze tu king stawia warunki :roll:
Wiadomo ze King tu wszystko ustawia ale Andrzej jest dla niego niezla perelką na ktorej zarobi sporo kasy. Na nikim w chwili obecnej King nie jest w stanie tyle zarobic jak na Golocie. Andrzej jest w swietnej pozycji wyjsciowej. Dwa razy oszukany a dla pobliki moralny szwyciezca.
W mojej wczesniejszej wypowiedzi chodzilo mi bardziej o to, ze King zawsze wychodzi z perspektywy tego ktory zawsze kazdemu daje szanse. Poprostu dla mnie to gosc ktorego oszukano daje tu komus szanse bo nie bedac pewnosci sprawiedliwego werdyktu stanie w ringu i bedzie sie dawal kolejny raz obijac po glowie.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ten brewster to ladny kozak musi dostac w ryj i to porzadnie, Andrzej powinien go ostro znokautowac zeby mu poprzestawiac troche w tej czarnej glowce tak jak to zrobil byrdowi ( nie znokautowal go ale byrd nie chcial sie z nim lac 2 raz=== tchorz)
Napisano Ponad rok temu
polskiboks.pl/MS/09 lutego 2005 07:05
Przełożona walka Gołoty
Wszystko wskazuje na to, że gala bokserska z udziałem Andrzeja Gołoty, w której Polak miał się zmierzyć o mistrzostwo świata wagi ciężkiej WBO z Lamonem Brewsterem, została przełożona na kolejny termin.
Według najnowszych doniesień Don King nie porozumiał się z władzami hali na której miała odbyć się impreza, co do kwestii finansowych i jako kolejną datę wymienia się 21 maja (pierwotnie pojedynek miał się odbyć 16 kwietnia).
W związku z tym nie zobaczymy również w ringu naszego półciężkiego Tomka Adamka, dla którego jest to piąta zmiana terminu pojedynku z Paulem Briggsem o championat WBC. Jak wiadomo gilowicki góral jest w ciągłym treningu i należy tylko trzymać kciuki aby nie odbiło się to niekorzystnie na jego formie.
Zmianie nie ulega jedynie lokalizacja miejsca gali. Ma ona odbyć się jak wcześniej planowano w Chicago.
Źródło: polskiboks.pl
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
:roll: :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kwiecien czy maj niewazne - andrew skop mu dupe i zostan wreszcie mistrzem
Andrew nie może skopac mu dupy bo zostanie zdyskwalifikowany i napewno wtedy mistrzem nie zostanie (to boks a nie K1)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Fakt/MS/04 marca 2005 07:22
Obserwatorzy w szoku: Sosnowski wlał Brewsterowi
Albert Sosnowski wlał mistrzowi świata. „Dragon” jest gotów poradzić Andrzejowi Gołocie, jak ma wygrać z Lemonem Brewsterem w walce o tytuł – czytamy w „Fakcie”.
Sosnowski sparował z Brewsterem w środę. Obserwatorzy sparingu byli w szoku. Obaj pięściarze walczyli na całego. I to Polak dominował, a nie mistrz świata.
- Bałem się, że zrobi ze mną, co będzie chciał. A to ja byłem górą. Nawet ludzie z ekipy Brewstera klepali mnie po plecach i mówili, że byłem lepszy – powiedział Sosnowski.
W trzecim starciu sekundanci Amerykanina lekko się wkurzyli.
- Chłopie weź się do roboty. Co ty taki słaby jesteś? Wali w ciebie jak w bęben. Pokaż, że to ty jesteś mistrzem świata – mówili.
Ciekawe czy to kaczka dziennikarska czy faktycznie Sosenka tak się wyrobił pod okiem nowego trenera Laszlo Veresa... ciekawe ciekawe
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieję że tak i życzę tego Sosence z całego serca.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Obity jak bokser Przekrój 45/-46/2004
- Ponad rok temu
-
Szczeki ...
- Ponad rok temu
-
kiedy najlepeij przejsc na Muay Thai??
- Ponad rok temu