mój pierwszy kozik
Napisano Ponad rok temu
[img]http://img46.exs.cx/img46/8742/25km.png
Wykonany ze starej pordzewiałej piły tartacznej, wysoki płaski szlif (dbałem o to aby nie przepalić stali i udało się) długośc ok 18,5 cm grubość 2mm, dł ostrza ok 9cm. Przyzwoicie trzyma ostrze i tnie doskonale ale ma bardzo cienkie ostrze.
ma kilka wad 1. stal błyskawicznie pokrywa się nalotem (jest bardzo podatna na rdzę) nawt po wypolerowaniu, 2. troszkę źle wyprofilowałem koniec rękojeści co czuć w ręku gdy się go trzyma (za wąska rękojeść na końcu) ale tak mialo być mały nożyk do miasta i na ognisko.
No cóż jak na pierwszy mi się podoba choć ma kilk niedociągnięć, obecnie robię 4 kolejne może niedługo też coś pokażę nowego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na przyklad N690Następne nożyki polecałbym zrobić z dobrej nierdzewki, aby nie mieć problemów z ciągłą polerką.
Napisano Ponad rok temu
Może się mylę, ale w tak małym nożyku, bardziej na miejscu była by klinga o 1/3 węższa i pół cala dłuższa. Zmniejszyło by to wagę i poprawiło proporcje. Nożyk stał by się również bardziej przydatny przy otwieraniu konserw i smarowaniu chlebka.
Sensowny oplocik, a co z futeralikiem?
Co by nie było, że atakowam artystę.
To tylko moje głupawe sugestie, wynikające z doświadczeń z posługiwania się nożem w terenie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szukam użytkownika...
- Ponad rok temu
-
Czernienie stali
- Ponad rok temu
-
wierzbno hunter
- Ponad rok temu
-
damasteel
- Ponad rok temu
-
Przyszle projekty....
- Ponad rok temu
-
I ZNOWU sztylety ;)
- Ponad rok temu
-
Chetni na G10 ?
- Ponad rok temu
-
Dylemat dot. Aluminium 6061T-6 Melon - liczymy na ciebie.
- Ponad rok temu
-
pomoc
- Ponad rok temu
-
ostrze
- Ponad rok temu