TT, coś ty za pudzianów wkleił
Te fotki maja jak dla mnie zajebisty klimat :-)
Napisano Ponad rok temu
TT, coś ty za pudzianów wkleił
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem kap, pierdolisz, berety legii rulezzzoh jak mnie wkurwiaja berety legii
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
8O Te Singlaub, ten drugi od prawej to nie ty??
Napisano Ponad rok temu
ojej, no co ty.. nie wiedzialam...SinglauB nie jest Filipinczykiem....i niema na imie Ferrero
Napisano Ponad rok temu
Heh no podobny[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
8O Te Singlaub, ten drugi od prawej to nie ty??
Napisano Ponad rok temu
To teraz Sing, znajdz mi sobowtoraHeh no podobny
Ale ja bym się z takimi francuskimi szmaciarzami nie pokazywał
Napisano Ponad rok temu
To teraz Sing, znajdz mi sobowtora
:twisted:Zauważył, że jego równania odnoszące się do trzech zwykłych wymiarów mają w zasadzie identyczną postać jak równania Einsteina. Ponieważ jednak Kaluza dodał jeden wymiar przestrzenny, zgodnie z oczekiwaniami otrzymał też dodatkowe równania, których teoria Einsteina nie zawierała. Po ich zbadaniu uczony uświadomił sobie coś zadziwiającego. Te dodatkowe równania nie były niczym innym, jak równaniami zapisanymi przez Maxwella w latach osiemdziesiątych XIX wieku, równaniami opisującymi siłę elektromagnetyczną. Dodając jeden wymiar przestrzenny, Kaluza zjednoczył teorię grawitacji Einsteina z teorią światła Maxwella.
Przed odkryciem Kaluzy grawitację i elektromagnetyzm uważano za dwie nie związane ze sobą siły. Mając dość twórczej odwagi, aby wyobrazić sobie, że nasz Wszechświat ma dodatkowy wymiar przestrzenny, Kaluza pokazał, iż tak na prawdę między owymi siłami istnieje ścisła zależność. Zgodnie z jego teorią zarówno grawitacja, jak i elektromagnetyzm wiążą się ze zniekształceniami w strukturze przestrzeni. Grawitację przenoszą zaburzenia w znanych nam trzech wymiarach przestrzennych, natomiast elektromagnetyzm propaguje się dzięki zniekształceniom w nowym, zwiniętym wymiarze.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu