Leatherman Charge
Napisano Ponad rok temu
Zdazylem nim troche drutow przeciac, pare srubek powkrecac conieco przypilowac itd.
Sprzet jest generalnie super, mam tylko zastrzezenie do otwieracza do butelek, ktory jest w tym sprzecie polaczony z otwieraczem do konserw, przez co otwieranie wlasnie flaszek jest nieco utrudnione.
Kombinerki sa bardzo mocne, a tytan w rekojesciach przyjemnie sprezynuje. Podczas przecinania najgrubszego drutu jaki sie zmiescil w zaglebieniu do ciecia twardych drutow myslalem ze polamie rekojesci (lekko sie wyginaly - sprezyscie oczywiscie), ale w koncu po przylozeniu kilkudziesieciu kilogramow sily drut udalo mi sie przeciac, a sprzet jak nowy.
Pila do drewna tnie wysmienicie, pilnik diamentowy daje rade nawet hartowanej stali, a i do przypilowania paznokci sie nadaje.
Bardzo fajnym patentem jest hak do ciecia, bo dzieki niemu udalo mi sie przeciac kilka grubych sztywnych folii z opakowan, a co najwazniejsze dalo sie za pomoca tego haka ciac po linii prostej - co przy uzyciu ostrza nie bylo mozliwe. Ostrze ze stali 154CM przyjemnie tnie - nie jest za grube i ma wysoki szlif i ostry czubek - wiecej nie trzeba mowic.
Zabki na ostrzu z hakiem tez sa bardzo przydatne.
Dwustronne koncowki wkretakow sa bardzo starannie wykonane i doskonale sa dopasowane do lbow srub roznego typu. A mechanizm trzymajacy je w nasdkach jest bardzo prosty ale funkcjonalny.
Wszystkie ostrza i wkretaki sa blokowane. Ostrza, pilnik i pila - linerlockami, a srubokrety blokada zapadkowa - cos a'la backlock.
Na zdjeciach nie ma pochweki, ktora jest jedna z lepszych jakie do tej pory spotkalem w nozach i toolach. I miesci zarowno charge'a jak i zasobnik z bitami. Rzep trzyma bardzo mocno.
A teraz garsc fotek z warsztatu i z pleneru
Napisano Ponad rok temu
To ostatnie zdjęcie coś mi przypomina - kraba, coś jak w stylu psycholog pyta się pokazując kartkę z czarną plamą" "Co Pan tutaj widzi" :wink:
Napisano Ponad rok temu
Znajde gdzies cene to pewnie mi przejdzie
Napisano Ponad rok temu
to jest naprawde pyszne edc, jak zawine ojczulkowi toola victorka to opyle i cos takiego sobie skombinuje
Napisano Ponad rok temu
Kurcze podoba mi sie bardziej od mojego pancernego Viktora SwissToola... Czyzby punkt nr. ktorystam na mojej liscie zakupow? :roll:
Tylko ten otwieracz faktycznie nie przemyslany... latwo mozna kapsel uszkodzic i jak potem grac w wyscig pokoju?
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL - fotki bardzo fajne a sprzecik genialny...
Kurcze podoba mi sie bardziej od mojego pancernego Viktora SwissToola... Czyzby punkt nr. ktorystam na mojej liscie zakupow? :roll:
Tylko ten otwieracz faktycznie nie przemyslany... latwo mozna kapsel uszkodzic i jak potem grac w wyscig pokoju?
Niee, problem nie lezy w tym ze uszkodzisz kapsel, tylko po prostu nie da sie tak ot przylozyc otwieracza do kapsla i otworzyc, tylko trzeba do tego podejsc z wieksza dokladnoscia, bo otwieracz jest dosc ciasno przypasowany do kapsla.
Ale o uszkodzenie nie ma obawy
Guest_budo_Gacor_*
Napisano Ponad rok temu
Napawam sie!
Czekam na Ti i mam nadzieje, że na świeta doleci..
Zaśliniony :roll:
Guest_budo_Gacor_*
Napisano Ponad rok temu
eee no KKamil, nie kryguj sie tak, zajebiste fotki, sam bym lepiej nie pstryknął.. :wink:Mam nadzieje tylko ze Wojtas dorzuci wkrotce jakies sensowne fotki bo ja niestety talentu do fotografii nie mam.
Napisano Ponad rok temu
Zaostrzyłem sobie zęby na niego i może kiedyś (pod choinkę??) postaram się o taką zabawkę.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o otwieracz do butelek to w Wavie jest ten sam problem. Wchodzi w kapsel jak w masło. Trzeba się przyzwyczaić i tyle.
Niepokoi mnie tylko jedna rzecz. Zmienili profil szczypiec. Są masywniejsze, ale wygladają na mniej uniwersalne niz w Wavie. Jakie największe śruby da sie Chargem odkrecić?
pozdrawiam
wysz
Napisano Ponad rok temu
s.
Napisano Ponad rok temu
Model ten sam, egzemplarz już nie.
Wczoraj wyregulowałem nim reflektory w samochodzie. Poszło gładko.
Jedno czego mi brak, to przedłużka do śrubokrętów, bo śróbki potrafią być osadzane w róznych dziwnych miejscach.
Piłka i pilnik w tym narzędziu to nie gadżety, one na prawdę skutecznie działają. Nie próbowałem otwieracza, ale do otwierania mam szybciej dostępne narzędzia, a jak dla mnie mógłby być zastąpiony np. nożyczkami. I wiem że jest wersja z nożyczkami, ale w niej też jest ten nieszczęsny otwieracz....
Porównanie wielkości:
I jeszcze detale:
Napisano Ponad rok temu
Fotki tradycyjnie - świetne. Wiecej poprosimy.
Napisano Ponad rok temu
Macie inne kształty kombinerek!!!
Wojtek ma Charge'a XTi, a Kamil Charge'a Ti.
Napisano Ponad rok temu
Na odwrót!
(Dlaczego tylko w tym dziale nie ma edycji?)
Napisano Ponad rok temu
Nożyczek nie mam, a i zestaw narzędzi zgadza się z wersją XTi.
To może Custom :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jak wrócę do domu to sprawdzę co jest napisane na pudełku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dominator
- Ponad rok temu
-
Passaroud F1.
- Ponad rok temu
-
Kandahar....
- Ponad rok temu