Przyszle projekty....
Napisano Ponad rok temu
Zaczne od siebie :
- rozwiajam sie z damastem ale jako ze sam nie mam kuzni pomalutku to idzie , koncze pierwszy noz ( mazenie to bowie z damastu)
- poczatki ( ale ciezkie ) z damasteeel z ATS 34 , nozyk prawie zakonczony
- pracuje na kutym bowie z 01, ten projekt mnie optetal i juz psuje 3 bilet stali ( noz ma sie wyginac w imadle bez problemow i ma miec temper line) Bedzie to scinania lin jak znalazl
- dostalem z hartowania chyba z 10 nozy , na ktorych sie bawielm roznymi szlifami , zobaczymy jak to wyjdzie
- zabieram sie za skladaki , niektore czesci gotowe ale chce poznac jak to sie robi.
Najwazniejsze mam dosyc robienia nozy na zasadzie "co mi wyjdzie" izdecydowalem sie na powazna maszyne do szlifowania , zeby robic idealnie to co zaprojektuje.Teraz tylko zbierac dolarki.
Napisano Ponad rok temu
- stabilized wood - domowa produkcja
- damast.... i ogolem kowalka - jak narazie na szynie i z lipnym paleniskiem, dzis mialem miec kowadlo, ale niestety przelecialo mi kolo nosa...
- pomoc rodzimej produkcji Narazie poczekamy na stal, moze skoluje g10, zlapac kontakt do dobrego hartowania, pozniej pomyslimy co dalej
Napisano Ponad rok temu
- Dwa projekty ulility pięć cali, jeden to droppoint w g10, drugi to classic w czarnym dębie. Wszystko gotowe do rozpoczęcia pracy - czekam na stal od Gaba.
Napisano Ponad rok temu
Jak Lapplander będzie gotowy, to nieomieszkaj pokazać, bardzom ciekaw :-) .
Napisano Ponad rok temu
Witam!
Jak Lapplander będzie gotowy, to nieomieszkaj pokazać, bardzom ciekaw :-) .
Nie omieszkam. Na ciebię też liczę.
pozdrawiam
wysz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Chce zrobic szlif wklęsły
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fajny kozik będzie - materiały jakieś przewidujesz? czy na razie forma tylko powstaje?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam też teraz na zbyciu trochę tytanu gr. 4mm - jakbyś chciał frame locka z tego zrobić - albo jakąś hybrydę w stylu striderowskim - pół rekojeści tytan - druga połowa jakiś kompozyt ...
Ad. liner - chodziło mi o długość krawędzi styku linera z klingą - obczaj na przykładzie frame locków linia styku ma zazwyczaj ok 1cm ( to wcięcie w okolicach osi w klindze na Twojej wizualce jakst chyba sporo krótsze ale ...może pierdolę :? ).
W jakim programie to modelujesz - AutoCAD czy cóś innego?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
I ZNOWU sztylety ;)
- Ponad rok temu
-
Chetni na G10 ?
- Ponad rok temu
-
Dylemat dot. Aluminium 6061T-6 Melon - liczymy na ciebie.
- Ponad rok temu
-
pomoc
- Ponad rok temu
-
ostrze
- Ponad rok temu
-
Full Tang I i Grubasek II ;)
- Ponad rok temu
-
D2