Gala Thaiboxingu i MMA - Zgorzelec, 05.12.2004
Napisano Ponad rok temu
W 8 walkach wystąpili zawodnicy z polskich klubów Shidokan, Luta livre i Valetudo.
W głównych walkach wieczoru Tomasz Jeruszka (Emers Team Katowice) w walce MMA pokonał Macieja Jaunicha (Shidokan Zgorzelec) przez poddanie (duszenie) w pierwszej rundzie.
W pojedynku według reguł K1 Marcin Zontek (Shidokan Jelenia Góra) wygrał na punkty z Arturem Kowalczykiem z Grudziądza. Niezwykle emocjonujący i stojący na wysokim poziomie pojedynek był jednym z głównych punktów imprezy.
W ostatniej walce wieczoru rozegranej w MMA Mamed Khalidow (Valetudo Olsztyn) wygrał na punkty z Pawłem Klimkiewiczem (Lutalive Toruń).
Wszystkie walki odbyły się według reguł profesjonalnych klasy B regulaminów sportowych PFMSW BUSHIDO.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panowie, to chyba jakaś pomylka albo ściema - Gala Thaiboxingu bez zawodników Muay Thai... do tego rozgrywana w formule K1. Bez jaj.
Napisano Ponad rok temu
To była impreza Shidokanu - więcej o formułach walki w Shidokan możesz się dowiedzieć na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] to może rozwieje Twoje wątpliwości.
A tak w ogóle to startował na gali również i zawodnik Muay Thai z OSW Triada z Piekar Śląskich. Swoją drogą świetnie wypadł (mimo, iż przegrał walkę na punkty).
Kto wie, może na naszych kolejnych imprezach pojawi się więcej zawodników Muay Thai. Na pewno będą mile widziani.
A skąd wzięła się tam walka w kategorii ciężkiej według reguł K1? Cóż... myślę, że niebawem wszystko się wyjaśni.
Póki co mogę potwierdzić, że żadnej pomyłki czy ściemy na galach w Zgorzelcu nie nie było i nie ma.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Więc ta impreza powinna nazywać się Gala Shidokan i MMA.
„... startował na gali również i zawodnik Muay Thai z OSW Triada z Piekar Śląskich...”
Jeden zawodnik to trochę mało. Poza tym, Piekary nie są w czolówce klubów Muay Thai w Polsce – o ile się orientuję.
Pozdrowienia Mariusz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Byly zawody i schwala za to ze cos sie dzieje.
Napisano Ponad rok temu
Acha widze ze kolega z Kraka!! To sa zawody w shidokanie.Mariusz tobie podal link,wiec kolego co sie do Mariusza dopiepszasz??
Byly zawody i schwala za to ze cos sie dzieje.
Nie dopiepszam się do Mariusza, tylko do nazwy gali. Muay Thai, Boks Tajski, czy jak kto woli Thaiboxing staje się teraz bardzo popularny. Więc niektórzy aby przyciągnąć ludzi używają tych nazw, a to co robią nie ma za wiele wspólnego z tym sportem.
Za to, że się coś dzieje chwala.
Napisano Ponad rok temu
Czy są jeszcze jakieś fotki poza tymi na stronce Bushido? Chodzi mi szczególnie o Mameda? Z góry dziękuję
Proszę, oto kilka zdjęcia z walki Mameda:
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Nie dopiepszam się do Mariusza...
Ja także tego tak nie odebrałem. W końcu jest już na tym forum temat, w którym każdy prawy i strzegący dobrego imienia polskiego światka sztuk walki człowiek może dołożyć swoją cegiełkę do walki z wielkim złem tego światka, jakim jest Mariusz Radliński.
Co wcale nie oznacza, że się z Tobą zgodzę.
Soeno (założyciel Shidokan) otworzył w Japonii w latach 70-tych jedną z pierwszych sekcji Thaiboxingu. Swoimi walkami w Tajlandii i późniejszymi działaniami w Japonii oraz na świecie również przyłożył się (w jakimś tam stopniu) do rozwoju popularności tej formy walki. W Shidokan od początku jego istnienia (lata 80-te) używa się tej nazwy, a my w Polsce również od samego początku istnienia naszej organizacji podkreślamy istnienie tej formuły walki w Shidokan i organizujemy walki w tej formule.
Przy czym nie posługujemy się przecież nazwą stylu Muay Thai - to byłoby właśnie nieuczciwe i bezpodstawne.
A jak sam zauważyłeś Thaiboxing dopiero TERAZ staje się u nas bardzo popularny. My tą formułę walki promujemy odkąd istnieje PSSK, czyli od 3 lat. Nie zgodzę się więc z tym, że jakiś nasz klub wykorzystuje popularność Thaiboxingu - raczej te nasze kluby, w których trening ukierunkowany jest od początku przede wszystkim na formułę Thaiboxingu (m.in. klub Zgorzelecki) przyczyniają się również (choć może i w bardzo malutkim stopniu) to propagowania tej formuły walki. A robią w tym zakresie naprawdę dobrą robotę szkoleniową.
Oczywiście kluczową rolę w popularyzacji MT w Polsce pełnią osoby działające w organizacji MT i tutaj sprawa jest oczywista (nie chciałbym umniejszać ich zasług - wręcz przeciwnie).
Osobiście trzymam kciuki za rozwój organizacji Muay Thai w Polsce i życzę wszystkim jej adeptom wszystkiego dobrego. Pokazaliście świetny poziom na gali w Krakowie - oby tak dalej!
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
Mariusz, poklon za wyjaśnienie. Przyznam się, że miałem bardzo :? pojęcie o Shidokan.
"... (m.in. klub Zgorzelecki) przyczyniają się również (choć może i w bardzo malutkim stopniu) to propagowania tej formuły walki. A robią w tym zakresie naprawdę dobrą robotę szkoleniową."
No i wracamy do punktu wyjścia:
"Kto wie, może na naszych kolejnych imprezach pojawi się więcej zawodników Muay Thai..."
A może Wy pojawicie się na naszych , kto wie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Oby wiecej takich gal i co lepszy poziom
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie ma sprawy . Oby więcej gal .Ok Cypis sorki ze na ciebie wyjechalem ale popatrz co sie dzieje w jednym z podwieszonych tematow
Oby wiecej takich gal i co lepszy poziom
pozdrawiam
O jakim temacie mówisz i gdzie?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Crocop w telewizji chorwackiej
- Ponad rok temu
-