Wytrzymałość blokady Sebenzy wynosi bez mała 400 futów (czyli prawie 200 kg) w kierunku składania! Jest to wynik jak na razie nie do pobicia...
Cytat z recenzji Chinooka z Magiastali.pl (by Seiken)BackLock - znana chyba wszystkim blokada. (...) Prosta w wykonaniu, prosta w obsłudze - nie powinna być jednak nadmiernie obciążana.
Po takiej dawce informacji czuję się troszkę... "confused". Albo Seiken nie mówił o wytrzymałosci blokady w kierunku składania (pytanie, czy jest sens mówic o innej wytrzymałości :roll: ), albo jego "funt" to miara znacznie mniejsza niż te 0,467kg, albo przez przypadek dopisał o jedno zero za dużo, i powinno być 100 funtów. Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi :? . Bo wg mojego rozumowania ten backlock wytrzyma 2,5 razy więcej niz framelock... A może to ten Tramal tak mnie trzyma na bani przez tyle dni i mam kłopoty ze składniąBlokada back lock jest przez wielu ludzi lekceważona, w dobie coraz bardziej wymyślnych blokad, ale nie w tym wypadku. Tutaj mamy do czynienia z blokadą, wytrzymującą 1000 funtów!