Shrapnel - kilka słów od napaleńca
Napisano Ponad rok temu
Danych na jego temat na forum jest sporo , jednak chciałbym podzielić się kilkoma spostrzeżeniami " na gorąco " .
Po pierwsze żadne zdjęcie nie jest w stanie oddać jego rozmiarów . Niby mały a jednak czujesz w ręku kawał narzędzia . Niby gruby a jednak szlif powoduje jednakowo łatwe cięcie skóry ze starej piłki do nogi jak i papieru pakowego.
Z testami na przebijanie dałem sobie spokój po bezproblemowym przebiciu 3 warstw w/w piłki , leżących na desce (decha też oberwała) . Jednak nie funkcjonalność shrapnela zrobiła na mnie największe wrażenie , ten nóż po wzięciu w łapę daje przedewszystkim pewność , że nie ma zadania któremu by nie sprostał ! Pochwa pierwsza klasa , narazie noszę poziomo na plecach .
Trochę ciężko wychodzi , ale to pewnie kwestia wprawy . Możliwość chowania noża ostrzem w dowolną stronę ucieszy na pewno zwolenników jednego chwytu .
Mając niedawno dylemat kupić czy nie, chcę powiedzieć jasno - nikogo nie namawiam , jednak jeśli chcesz być posiadaczem extra noża do ROBOTY ,który nie boi się także zwykłych codziennych obowiązków GORĄCO POLECAM .
Pozdrawiam K.O.
P.S.- Cynik- thanks tak naprawdę to Ty przeważyłeś szalę .
Jeśli ktoś ma pytania chętnie odpowiem.
Napisano Ponad rok temu
Przyznaje, ze czasami do niego zatesknie
Moja recka jak bogowie nie zesla zbyt wielkiego kaca jutro pojdzie do Pitera byc moze juz z niedziele tak wiec cierpliwosci
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jumbo- Święte Słowa
A tak na marginesie - zwykle szkoda mi "dziabać i chlastać " nowym nabytkiem wszystkiego co nie ucieka , shrapnelek jakoś nie wzbudza we mnie obaw (solid ) . Pędzę do piwnicy porozwalać palety .
Napisano Ponad rok temu
Tez rabalem przebijalem i cialem wszystko jak leci a jemu nic - maly skurwiel nic sie nie boi
Teraz moim fixedem EDC jest Shadow III od Chrisa Reeva, tez mocny sprzet, dyskretny przy tym ale nawet w polowie nie sprawia wrazenia takiego otwieracza do czolgow
Napisano Ponad rok temu
zwykle szkoda mi "dziabać i chlastać " nowym nabytkiem wszystkiego co nie ucieka , shrapnelek jakoś nie wzbudza we mnie obaw (solid )
Zgadzam się. 9/10 w kategorii "Nie boję się przypierdolić". BTW - nie przeszkadza ci górny jelec i za krótka rekojeść?
pozdrawiam
wysz
Napisano Ponad rok temu
spokojnie, zartowalem oczywiscie Gratuluje kangoo owner!
Napisano Ponad rok temu
gdyby tylko nie te rekojesci z materialu na piloty do telewizorow....
No ale nie jest taka zimna i nie jest wykonana z odpadu po hantlach!!
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie stworzony do destrukcji .
Wysz - wydawało mi się ,że przy moich niedużych łapach wystarczy . Niestety jednak przy rozłupywaniu deski z palety użyłem pętli ze sznurka - jelec nie przeszkadza aż tak .
Vince - Mam nadzieję że go z pilotem nie pomyle.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
korci mnie żeby dołączyć do grona posiadaczy...
hmm.. ale może i tak przydałby sie custom kydex troszke zgrabniejszy....
Napisano Ponad rok temu
czy usunięcie gardy (po obu stronach) będzie miało jakiś wpływ na funkcjonalność pochwy?
korci mnie żeby dołączyć do grona posiadaczy...
hmm.. ale może i tak przydałby sie custom kydex troszke zgrabniejszy....
Nie powinno się nic stać , ponieważ nóż trzyma wypustka w pochwie wchodząca w zagłębienie rękojeści . Natomiast kustomizacja rękojeści może być kłopotliwa .
Napisano Ponad rok temu
K_O - fajny nozyk se kupiles. Duzo uciechy zycze.
Napisano Ponad rok temu
Jumbo, jestes cudnie zlosliwy
K_O - fajny nozyk se kupiles. Duzo uciechy zycze.
Dzięki ! Coraz bardziej mi podchodzi ,a miałem sporo obaw
Napisano Ponad rok temu
usunięcie gardy (po obu stronach)
Zgroza 8O :? :wink:
Napisano Ponad rok temu
nie no, ale tak serio to przecież każdy profesjonalista, a w szczególności taki specjalny i taktyczny czlowiek jak ja po prostu będzie chory jak nie dopasuje sprzętu do swoich wydumanych wymagań choćby zacięcia na kolbie...
a rękojeści nie mam zamiaru przerabiać! z tym kydexem chodziło o pochwe.
a z czego jest zrobiona rękojeść??to nie jest choć odrobine miękkie? znaczy sie bliżej kratonu niż powiedzmy zytelu czy g10 czy czegośtam...?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak wam się podoba? titanium + framelock+ S30V
- Ponad rok temu
-
rozłożony Camillus Dominator - szukam zdjęć
- Ponad rok temu
-
Spyderco ATR