Shrapnel - kilka słów od napaleńca
Napisano Ponad rok temu
Geometria tego noża mówi : "wbij mnie" i z pewnością shrapnel jest do tego stworzony. Usunięcie górnego i powiedzmy nacięcia pod kciuk są ok, ale obu? W jakim celu?
Napisano Ponad rok temu
poza tym jakbym chciał coś przebić to odwrotnym chwytem i z kciukiem na głowicy. po co ma mi sie garda wbijać w łape?
Napisano Ponad rok temu
1. garda zaplątująca sie w ciuchy. mam złe doświadczenia z impact tanto k-b , a w szrapnelu jest jeszcze większy integral g.
2. bo będzie ładniejszy , poza tym fajnie mieć nóż który będzie się różnił od waszych. a to że pomysł sie wam nie podoba, to jeszcze lepiej - nie będzie kopiowany
Napisano Ponad rok temu
em.. taki np cqb nie ma krzty jelca a mimo wszystko możę być "jednym z najlepszych" fighterów. garda w nożu to jak dla mnie tylko na ewentualność noż vs. nóż gdzie dochodzi czasem do kontaktu ostrza z ostrzem i wtedy różne dziwne rzeczy sie mogą stać z nieosłoniętymi palcami a zabezpieczenie chwytu to tlyko uboczny efekt tej gardy.
poza tym jakbym chciał coś przebić to odwrotnym chwytem i z kciukiem na głowicy. po co ma mi sie garda wbijać w łape?
Niestety w opisanym przez Ciebie przypadku , nieprzyjemnie dziabnąłbyś sie skulcrusherem w którym dodatkowo jest otwor na linke . Pech chce że w/w jest dość mały więc przy dużej sile wywarłby duży nacisk na opuszkę kciuka.
BTW ten pseudokraton na rękojeści jest pewny w chwycie i wygdny , nie trzeba asekurować sie kciukiem.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak wam się podoba? titanium + framelock+ S30V
- Ponad rok temu
-
rozłożony Camillus Dominator - szukam zdjęć
- Ponad rok temu
-
Spyderco ATR