Przyzwoite bowie... kto zna lub używa?
Napisano Ponad rok temu
A skoro już jesteśmy przy bowie - interesowałby mnie jakiś przyzwoity i czysto użytkowy, no i znacznie tańszy. Myślałem nad Western Bowie od Camillusa. Miał ktoś z Was? Macał? Używał? Opłaca się to kupić? Więcej kasy dać nie mogę. CS Trail Master za drogi. Jakieś spostrzeżenia?
Napisano Ponad rok temu
Małe spostrzeżenie... najlepiej założyć nowy temat na forum Magia Stali. Bo rozwijanie tego tematu w galerii nie ma raczej sensu. Prędzej ktoś na tamtym forum ci odpowie.A skoro już jesteśmy przy bowie - interesowałby mnie jakiś przyzwoity i czysto użytkowy, no i znacznie tańszy. Myślałem nad Western Bowie od Camillusa. Miał ktoś z Was? Macał? Używał? Opłaca się to kupić? Więcej kasy dać nie mogę. CS Trail Master za drogi. Jakieś spostrzeżenia?
Napisano Ponad rok temu
A może Camillus Marine Combat... to też Bowie???A skoro już jesteśmy przy bowie - interesowałby mnie jakiś przyzwoity i czysto użytkowy, no i znacznie tańszy. Myślałem nad Western Bowie od Camillusa. Miał ktoś z Was? Macał? Używał? Opłaca się to kupić? Więcej kasy dać nie mogę. CS Trail Master za drogi. Jakieś spostrzeżenia?
Napisano Ponad rok temu
Ja używam od 5 lat i nie narzekam (biwak, survival, a i za paskiem z tyłu spodni się zmieści :twisted: ), bardzo dobra pochwa z grubej skóry. Stal 440C, dobrze trzyma ostrze, zresztą słyszałem dobre opinie o 440C w Nieto. Głowica i jelec zachodzą z czasem patyną, ale dodaje mu to charakteru :-) Ja mam model największy o długości głowni 230 mm. Jeśli nie chcesz wydawać wielu pieniędzy, a mieć w miarę porządne bowie, to polecam.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeszcze zdjęcie:A może Camillus Marine Combat... to też Bowie???A skoro już jesteśmy przy bowie - interesowałby mnie jakiś przyzwoity i czysto użytkowy, no i znacznie tańszy. Myślałem nad Western Bowie od Camillusa. Miał ktoś z Was? Macał? Używał? Opłaca się to kupić? Więcej kasy dać nie mogę. CS Trail Master za drogi. Jakieś spostrzeżenia?
i zapraszam na zakupy: http://www.fabrykasi...pic.php?t=28123
:-)
Napisano Ponad rok temu
Może będę monotematyczny ale nie mogłem się opanować
Oj chodzi za mna Fallkniven NL1 albo NL2. Naprawde duza rzecz.
Bawilem sie nimi przez chwile-cos pieknego.
Mr_Twinkle-a moze CS Recon Scout-krotsza 7.5 calowa wersja trail Mastera. No i ta grubosc 5/16". To naprawde kawal noza.
Napisano Ponad rok temu
Panowie - wasze rady jak najbardziej przyjmuję. Fallkniven najbardziej mi się podoba, ale jest daleko poza możliwościami finasowymi. Cammilusa bym łyknął, ale mam już Kabara. Ten Nieto - kiedyś myślałem nad nim, ale lokowałem go gdzieś przy nożu Muela Muflon, który mam i nie polecam. Już nawet nie chodzi o ch..wą stal, ale o konstrukcję rękojeści. Krótki trzpień, na 1/3 jej długości i szkielet chwytu z paskudnie kruchej stali. Inny podobny Muela mi pękł właśnie na chwycie, tj. rozpadłą się rękojeść po uderzeniu w beton.
ŻW - a ten Nieto ma full tang?
Myślę cały czas nad BK9, ale nie lubię tych rękojeści. Ale można np. zastąpić okładziny skórzanym oplotem. Wtedy nabierze trochę klasycznej linnii, choć do klasycznego bowie to mu i tak brakuje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A taki Scout to naprawdę hardcore pośród noży
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dundee:)
- Ponad rok temu
-