CS Steel Pendleton Hunter vs Fallkniven F1
Napisano Ponad rok temu
Kto głosował na CS?
a może ktoś ma i uzywa przez dłuższy czas?
Napisano Ponad rok temu
mialem w łapce i podobał mi sie choc jak dla mnie za ciężki(jak na ta wielkosć)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale co.... Odnośnie ergonomii vs. designu - co innego nóż, nazwijmy to "do kolekcji", co innego nożyk użytkowy. Ostatnio wzbogaciłem się o dwa noże. Jeden w ciemno (no dobra - po 400000 maili do Marsa - Pzdr. ) - Col Moschin, drugi, który mi się nigdy nie podobał - dopóki nie wziąłem go do łapki - Amphibian (Pzdr. Cynik ).
Produkt ER znałem tylko z oględzin w sieci, dziwaczną rękojeść miałem w łapie przy okazji Schrapnela - zagrałem w ciemno - ten sam uchwyt - większa klinga. I o dziwo w kategorii "duży nóż" Moschin strącił z piedestału Green Bereta. Z kolei Amph - kiedy wziąłem go do łapy po prostu powiedział - "jestem TWÓJ" - k.mać - może nie zostałem microholikiem, bo parę sztuk żelastwa tej firmy miałem w ręku, ale w tym nożyku po prostu się zakochałem.
Reasumując to pitolenie (jest sobota wieczór, pora raczej aalkoholowa) - nie ma reguł - dwa noże, które NIGDY mi się nie podobały zostały nagle, w dwóch kategoriach - nr 1.
P.S.
A głosowałem na F1 - bo czemu nie :wink:
Pzdr.
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powód jest prosty. Noży użytkowych mam już sporo i na razie nie mam potrzeby powiększenia stanu posiadania w tym zakresie. Fallkniven, to zupełnie inna bajka. Nóż z klasą, w zasadzie legenda i na pewno nigdy go nie kupię, bo jak tylko spróbuję to dowiem się, że córka potrzebuje zeszyty do szkoły, a żona nie ma na ginekologa.
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Urodziny :-)
- Ponad rok temu
-
Wielki czorny djaboł :) BM710HS duuzo fotek
- Ponad rok temu
-
Griptilian evergreen ;)