Spyderco Police a sprawa cła...
Napisano Ponad rok temu
1. Jakie sklepy polecacie?(jaki sklep jest pewny?)
2. Jaki sklep jest tani? (znalazłem jeden sklepik o kilkanaście dolców tańszy, ale nie pamiętam już adresu i nie mogę znaleźć )
3. Co z cłem:
a/ od jakiej kwoty jest cło (koszt nożyka to około 80$)
b/ Jakie są sposoby omijania cła
(zaniżanie ceny, "gift" itp. i które są skuteczne?)
c/ które sklepy na to idą (na jakie praktyki się zgadzają)
d/ ile zaplacę w teoretycznym wypadku doliczenia cła i podatku?
4. czy koniecznie trzeba ściągać z USA? Czy ceny sklepów internetowych UE (znaczy się krajów zach.) bardzo odbiegają od USA i polskich? Moze bezpieczniej ściągać np. z Niemiec?
wiem, że toczyła się dyskusja cło za sebi, ale skończyło się to wszystko na kłótni czy wylicza się podatek + cło czy podatek*cło :roll: :wink:
Dzięki za wszelką pomoc
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Co znaczy "pewny"?1. Jakie sklepy polecacie?(jaki sklep jest pewny?)
Z wiekszosci sklepow, ktorych adresy znajdziesz na forum, inni forumowicze juz cos sprowadzali - ale zawsze jest mozliwosc, ze ktos Ci na poczcie cos podpierdoli.
To zalezy co kupujesz, bo np. New Graham ma tansze BMki niz BestKnives, ale Spyderki drozsze, przynajmniej niektore.2. Jaki sklep jest tani? (znalazłem jeden sklepik o kilkanaście dolców tańszy, ale nie pamiętam już adresu i nie mogę znaleźć )
Do tego dochodzi shipping - jesli sobie powiesz "ahoj, przygodo" i wezmiesz nieubezpieczona przesylke, to na Military - nie wiem, jak u Police - wyjdziesz taniej w New Graham. Ale to o pare dolcow.
Poza tym na to pytanie najlepiej Ci google odpowie.
Ja tak tylko dla porzadku napisze, ze wlasnie pytasz o przepis na popelnienie przestepstwa podatkowego, czy tam celnego.3. Co z cłem:
a/ od jakiej kwoty jest cło (koszt nożyka to około 80$)
b/ Jakie są sposoby omijania cła
(zaniżanie ceny, "gift" itp. i które są skuteczne?)
c/ które sklepy na to idą (na jakie praktyki się zgadzają)
Do Ving Dragona napisz.
Stawki masz np. na stronie u Pitera, a kalkulator chyba masz?d/ ile zaplacę w teoretycznym wypadku doliczenia cła i podatku?
Moze - ale raczej bedzie drozej, nawet jesli juz nei ma cla.4. czy koniecznie trzeba ściągać z USA? Czy ceny sklepów internetowych UE (znaczy się krajów zach.) bardzo odbiegają od USA i polskich? Moze bezpieczniej ściągać np. z Niemiec?
Poza tym jeszcze niedawno niektore onlineshopy nie wysylaly do Polski.
Moje trzy centy.
Napisano Ponad rok temu
To znaczy wypróbowany i polecanyCo znaczy "pewny"?
No właśnie wpisuję "Spyderco Police" i w googlach mi może wyskoczyło kilka adresów...Poza tym na to pytanie najlepiej Ci google odpowie.
Przestępstwo podatkowo-celne to wlaśnie dla mnie ten podatek. Niby dlaczego do cholery mam płacić "państwu" procent od swoich uczciwie wydanych pieniędzy. Wystarczy, że już noże są tak drogie... :wink:Ja tak tylko dla porzadku napisze, ze wlasnie pytasz o przepis na popelnienie przestepstwa podatkowego, czy tam celnego.
DziękiStawki masz np. na stronie u Pitera, a kalkulator chyba masz?
No i właśnie o takie porady mi chodzi.To zalezy co kupujesz, bo np. New Graham ma tansze BMki niz BestKnives, ale Spyderki drozsze, przynajmniej niektore.
Wielkie dzięki.
Tylko dalej nie wiem co z moim planowanym przestępstwem Jakieś myki na zbrodnię doskonałą
PZDR
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie - przeciez tez Ci to napisalem?Vin Dragon
Napisano Ponad rok temu
To ja nie wiem, co Ty masz za google:No właśnie wpisuję "Spyderco Police" i w googlach mi może wyskoczyło kilka adresów...
Ergebnisse 1 - 10 von ungefähr 38.900 für Spyderco Police. (0,21 Sekunden)
Tak to wyglada u mnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Spyderco a'la wave
- Ponad rok temu
-
Nowy Buck SBT (G10 i śrubki)
- Ponad rok temu
-
Narodowy spis Shadow3 :)